به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، کارگاه شعر و ترانه سیزدهمین دوره جشنواره شعر و داستان جوان سوره برگزار شد که در آن اساتید شعر به بحث و بررسی درباره شعر امروز پرداختند. این کارگاه که با حضور محمود حبیبی کسبی ، بهرامیان، سعید بیابانکی برگزار میشد کار خود را با قرائت 4 غزل از شاعران جوان آغاز کرد.
بهرامیان سپس در این کارگاه با اشاره به ویژگیهای شعر امروز گفت: شاعران باید تلاش کنند که شعرها از شعارزدگی دور باشد. مثلا اگر قرار است برای امام شعری گفته شود این شعرها باید عاری از هرگونه شعارزدگی باشد.
موسی بیدج دیگر سخنران این کارگاه با اشاره به وضعیت شعر امروز گفت: اینکه ما در چه زمانی شعر میگوییم مهم است. پس هر شاعری باید در شعرش نشانههایی از زمان خودش را هم داشته باشد. نکته دیگر این است که ما در روزگاری زندگی میکنیم که جهان به اندازه یک گردوست باید ببینیم شعری که گفته میشود میتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند یا نه.
وی افزود: من به عنوان مترجم با اشعار مختلفی روبرو هستم اینکه ما فقط برای خودمان شعر بگوییم خوب نیست. باید بدانیم شعرمان باچه کسی ارتباط برقرار میکند. یادم میآید شاعری عرب به حوزه هنری آمد و میگفت میخواهم بدانم که نوادگان حافظ و سعدی چه شعری میگویند در همانجا بود که مرحوم قیصر امینپور از جایش بلند شد و گفت ما نمیتوانیم نوادگان خوبی برای این دو شاعر باشیم.
سعید بیابانکی دیگر سخنران این کارگاه بود.
وی با اشاره به وضعیت غزل امروز گفت: در غزل ما بازگشت به سبک هندی از نوع صائب اقبال زیادی پیدا کرده اما باید بگوییم که دوره این نوع شعرها گذشته است. مهمتر از این نوع شعرها بحث آمیختگی اشعار است که در غزل امروز کم میبینیم.
بیابانکی ادامه داد: ادبیاتی که در شعرهای جدید وجود دارد باید ادبیات دوره انقلاب بدانیم.
انتهای پیام/