به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، همزمان با فرارسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر، نشست خبری اصحاب رسانه با سردار نجاتی مدیرکل اداره حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی و دبیر ستاد بزرگداشت سی و سومین سالگرد آزادسازی خرمشهر استان خراسان رضوی برگزار شد.
تشریح عملیات
وی در ابتدا با گرامیداشت سی و سومین سالگرد آزادسازی خرمشهر و 5 هزار شهید این عملیات که چهارصد تن از آنها مربوط به استان خراسان هستند به تشریح عملیات بیتالمقدس پرداخت و گفت: عملیات بیتالمقدس در دهم اردیبهشتماه 1361 آغاز و طی چهار مرحله انجام شد و درنهایت در ساعت 11/00 روز سوم خرداد و آزادی هزاران کیلومترمربع از سرزمین کشور اسلامی ما، شهر خرمشهر بعد از 19 ماه اسارت به وطن اسلامیمان بازگشت. از نتایج این عملیات آزادسازی 5 هزار کیلومتر از خاک کشورمان و همچنین آزادسازی خرمشهر و هویزه و همچنین خارج شدن شهر اهواز و سوسنگرد از تیررس دشمن بود. در این عملیات دشمن با بجا گذاشتن 19 هزار اسیر و شانزده هزار کشته از خرمشهر بیرون رانده شد.
وی سپس بابیان اینکه بر اساس ابلاغیه ستاد بزرگداشت سوم خرداد که به همه ادارات و فرمانداریها اعلامشده است، صدها عنوان برنامه برای اجرا در سراسر استان در نظر گرفتهشده است.
همایش بزرگ راوی معلم / همایش پیاده روی
سردار نجاتی با عنوان اینکه در استان خراسان رضوی نیز این ستاد کار خود را از 26 فروردینماه آغاز و با برگزاری 10 جلسه به برنامهریزی برای گرامیداشت سوم خرداد پرداخت، گفت:برنامههای ویژه آزادسازی خرمشهر سال جاری، از چند روز مانده به سوم خرداد آغازشده است که نخستین برنامه آن در قالب همایش بزرگ راویمعلمان خراسان رضوی در 24 اردیبهشت انجام شد و ضمن تشریح عملیات بیتالمقدس برای معلمان، آیین پایان مرحله آموزش راویمعلمان هم برگزار شد.
همایش پیادهروی خانوادگی با حضور اقشار مختلف مردم و خانواده نیروهای مسلح در 31 اردیبهشت، و غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا در همین روز از دیگر برنامههای بزرگداشت سوم خرداد امسال اعلام شد.
سردار اکبر نجاتی، دیدار با خانوادههای شهدا بهخصوص شهدای عملیات بیتالمقدس را از دیگر برنامههای این روزهای مسئولین دستگاههای مختلف اعلام کرده و افزود: تقارن ایام آزادسازی خرمشهر با اعیاد اول ماه شعبان بهویژه میلاد امامحسین علیهالسلام باعث شده تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به تلفیق برنامههای این دو رویداد مهم بپردازد.
حضور رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس در آئین نماز جمعه، دعای کمیل و ندبه، تکریم و تجلیل از شهدا و ایثارگران در مساجد و نمازخانهها و خطبههای نماز جمعه و سخنرانیهای پیش از نماز جمعه و تجلیل از رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس از دیگر برنامههای سوم خرداد امسال عنوان شد.
جلسه انس و الفت ارتش و سپاه
نجاتی برگزاری جلسه انس و الفت به میزبانی فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با حضور فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آستانه سوم خرداد و سوم شعبان را ازجمله برنامههایی اعلام کرد که در سالی که مزین به همدلی و همزبانی است نماد اتحاد نیروهای مسلح است.
دبیر ستاد بزرگداشت سی و سومین سالگرد آزادسازی خرمشهر استان خراسان رضوی تصریح کرد: روز شنبه دوم خرداد که مصادف با میلاد حضرت ابوالفضل (ع) است روز جانبازان و ایثارگران و عزتمداران نامیده شده است که در این روز از ایثارگران و جانبازان بهخصوص جانبازانی که در عملیات آزادسازی خرمشهر بهافتخار جانبازی نائل شدند و همسران این عزیزان تقدیر خواهد شد.
سردار نجاتی نواخته شدن زنگ پیروزی در مدارس، پخش مارش پیروزی در ساعت 00/11 روز سوم خرداد در همه ادارات و کارخانهها و پارکها و ... و نیز حضور فرماندهان نظامی استان در صداوسیما برای نقل خاطرات آن روز را از برنامههای روز سوم خرداد در خراسان رضوی اعلام کرد.
برگزاری نشست نقد فیلمهای مستند دفاع مقدس استان خراسان رضوی
وی با اعلام آمادگی از اعزام راویان به همایشها و جلسات برای تشریح عملیات بیتالمقدس و نقل خاطرات ایثارگری و دلاورمردی غیورمردان این مرزوبوم در ایام آزادسازی خرمشهر خاطرنشان کرد: برگزاری همایش رابطین دستگاههای اجرایی در دبیرخانه دائمی دفاع مقدس، برگزاری همایش استاد راوی ویژه اساتید دو واحد درسی آشنایی با دفاع مقدس، گردهمایی طلاب رزمنده و همچنین برگزاری یادواره سردار جهادگر شهید سید محمدتقی رضوی فرمانده مهندسی قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) در روز هفتم خرداد، برگزاری یادواره سردار شهید محمدمهدی خادمالشریعه اولین فرمانده شهید تیپ 21 امام رضا (ع) که در جریان عملیات آزادسازی خرمشهر به شهادت رسید، برگزاری شبشعر، کارگاه هنری طراحی جلد کتاب و پوستر دفاع مقدس، نشست تخصصی هنرمندان عرصه تئاتر (نویسنده +کارگردان) و روایتگران دفاع مقدس، برپایی نمایشگاه کتاب با موضوع سوم خرداد توسط مرکز اسناد و کتابخانه آستان قدس رضوی، کارگاه فشرده آموزش نگارش داستان مینی مال، سخنرانی کوتاه ائمه جماعات، معلمان و اساتید دانشگاه، انتشار تحلیلها و یادداشت مرتبط در رسانهها، برگزاری اولین نشست نقد و بررسی فیلمهای مستند دفاع مقدس استان خراسان رضوی، تهیه بروشور معرفی عملیات بیتالمقدس با محوریت نقش خراسان در این عملیات، برجستهسازی نقش شهدای خراسان در حماسه بامداد 4 خرداد 1360، و برگزاری صبحگاه مشترک نیروهای نظامی و انتظامی استان به میزبانی سپاه پاسداران را از دیگر برنامههای ایام آزادسازی خرمشهر اعلام کرد.
دبیر ستاد بزرگداشت سی و سومین سالگرد آزادسازی خرمشهر استان خراسان رضوی افزود: میزگرد بررسی و تحلیل کتاب همپای صاعقه با حضور سردار گلعلی بابایی نویسنده کتاب و هماندیشی با پژوهشگران استان برای تدوین کتاب عملکرد خراسان در دفاع مقدس، را دیگر برنامهای اعلام کرد که روز 28 اردیبهشت در محل اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی برگزار شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در این نشست با تشریح روند پیشرفت طراحی مرکز فرهنگی دفاع مقدس (باغموزه) خراسان رضوی گفت: فاز صفر این مرکز شامل مطالعات و طراحی اولیه پایان یافته و فاز اول آن نیز در حال طراحی است که امیدواریم طراحی آن تا هفته دفاع مقدس به پایان رسیده و تا در این هفته عملیات اجرایی آن آغاز شود.
توجه به بیداری اسلامی در مرکز فرهنگی خراسان رضوی
نجاتی با عنوان این مطلب که ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس، مجموعهای از جنس معماری و هنر است لذا طراحی آن زمانبر هست، اضافه کرد: برای بهرهبرداری این مرکز هزینهای حدود 500 میلیارد ریال در مدت 4 سال پیشبینیشده است. با توجه به حضور سالیانه 3 میلیون زائر خارجی در شهر مشهد با مشورتهایی که صورت گرفته در نظر داریم این مرکز در دو بخش فعالیت داشته باشد بخش اول که دفاع مقدس است و بخش دیگر به بیداری اسلامی و مقاومت مردم مظلوم فلسطین و غزه و لبنان در برابر رژیم صهیونیستی و دیگر ملتهای مسلمانی که در برابر زیادهخواهیهای استکبار ایستادهاند اختصاص یابد
سردار نجاتی در بخش پایانی این نشست در خصوص فعالیتهای اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اظهار داشت: بر اساس اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس این نهاد وظیفه حمایت، هدایت و سیاستگذاری دستگاهها را در جهت تبیین فرهنگ ایثار و شهادت بر عهده دارد.
وی افزود: این نهاد بیشترین حمایتی را که میتواند انجام دهد ارائه اسناد و مدارک به محققین و پژوهشگران حوزه دفاع مقدس است. نهایی کردن تقویم دفاع مقدس خراسان رضوی، و همچنین پرداختن به زندگی فرماندهان شهید، راهاندازی کارگروه تألیف کتاب بر اساس سیره شهدا برای سنین مختلف، تدوین عملکرد خراسان در دفاع مقدس، از دیگر فعالیتهای در حال اجرای اداره کل حفظ آثار خراسان رضوی است.
انتهای پیام/