به گزاش گروه بینالملل دفاعپرس، سعید شهرابی فراهانی کارشناس حوزه سیاسی در یادداشتی نوشت: پس از سفر سعد حریری به مصر و دیدارهایی با سفرای آمریکا، سعودی، فرانسه؛ وی بعنوان نخست وزیر مکلف لبنان در ملاقاتی کوتاه با میشل عون رئیس جمهور لبنان حاضر شده و در نهایت از تشکیل کابینه انصراف داد.
نزدیک به ۹ ماه پیش، ۶۵ نماینده از مجموع ۱۲۸ نماینده پارلمان لبنان یعنی بیش از ۵۰ درصد نمایندگان پارلمان، حریری را به عنوان نامزد مورد نظر خود برای تصدی منصب نخست وزیری جهت تشکیل دولت جدید این کشور معرفی کردند و به دنبال آن نیز، وی به طور رسمی از سوی عون مامور تشکیل کابینه دولت جدید شد با این حال در این کار ناکام ماند.
اگر نگاهی به وضعیت بحرانی لبنان بیندازیم وضعیت فعلی این کشور بیشتر روشن میشود: هزینه ماهانه زندگی یک خانواده پنجنفره در لبنان، ۲ میلیون و ۱۳۰ هزار لیر اعلام شده است. میانگین حقوق ماهانه یک فرد شاغل در لبنان، ۸۵۰ هزار لیر (معادل ۵۰ دلار) است. براساس آمارهای رسمی، ۷۲ درصد خانوادههای لبنانی برای تامین نیازهای غذایی خود بهطور روزانه با مشکل روبهرو هستند.
قیمت کالاها در لبنان در طی پنج سال گذشته افزایش معنا دار و چند صد درصدی پیدا کرده است به طوری که روغن در این کشور یک هزار و ۱۰۰ درصد، گوشت ۶۲۷ درصد، برنج ۵۴۵ درصد، تخم مرغ ۴۵۰ درصد، لبنیان ۲۷۵ درصد گران شده است که این موضوع نشان میدهد وضعیت معیشتی و اقتصادی لبنانیها به شدت بحرانی است.
شواهد نشان میدهد که برخی از گروهها و جریانهای وابسته به مثلث شوم از شفاف سازی شرایط در لبنان نگران هستند و به هر طریق به دنبال برهم زدن اوضاع برای روشن نشدن مسایل و مفاسد خود هستند و به جای همراهی با مردم و دولت لبنان برای برون رفت از مشکلات به دنبال برهم زدن اوضاع هستند.
مهمترین اهداف این تحرک به شرح زیر قابل بررسی هستند:
- تشدید دخالت کشورهای فرامنطقهای و محور عبری-عربی برای شناسایی و تکمیل بانک اطلاعاتی تاسیسات و اماکن حیاتی و حساس حزب الله، تجهیزات و ادوات نظامی آن و همچنین افزایش پایگاههای جاسوسی علیه مقاومت مردمی لبنان
- مربع آمریکا، فرانسه، سعودی و اسراییل مترصد شکل گیری یک اکثریت پارلمانی بر علیه حزب اله لبنان هستند. در این راستا باید چهره جریان مقاومت به طور جدی مخدوش شود و اصطلاحاً کارد به استخوان لبنانیها برسد تا معیشت حداقلی را بر هر گزینه دیگری ترجیح دهند.
فروپاشی اقتصادی، ناامنی داخلی، اختلال در خدمات اولیه و حیاتی مانند برق، سوخت، مواد غذایی و ... میتواند نشانههایی برای این انگاره باشند.
- شرطی کردن و وابستگی امنیت ملی و ثبات اقتصادی به کشورهای خارجی از طریق دخیل کردن مواضع آنان در تصمیم گیری نخبگان سیاسی
- تحریک ارتش و گروههای سیاسی لبنانی بر علیه خط مشی و اقدامات حزب الله به منظور ایجاد و تعمیق شکاف داخلی و خرید زمان برای بازسازی شرایط رژیم کودک کش صهیونیستی پس از ناکامیهای اخیر در درگیری با مقاومت فلسطین (نبرد سیف القدس)
- انسداد هرگونه کمک رسانی مادی و معنوی دوستان مقاومت به کشور لبنان
- تضعیف بدنه و عقبه مردمی محور مقاومت در لبنان به واسطه فشار معیشتی و عملیات روانی همگرا با آن
اکنون باید پرسید چه کسی به دنبال هرج و مرج و اختلال در اوضاع لبنان است؟ به عبارت بهتر با در نظر گرفتن حضور نیروهای شریف و مبارز در بین معترضان که حامی مقاومت و به فکر قشر فقیر هستند، سوال این است که چه کسی در تلاش برای سرمایه گذاری بر اعتراضات مردمی و ربودن آن است؟
در این خصوص باید گفت برخی طرفها به دنبال منحرف کردن این اعتراضها و به بازی گرفتن سرنوشت کشور هستند شبیه آنچه در سوریه، عراق و لیبی شاهد بودیم و دیدیم که چگونه وارد گردونه جنگ داخلی شدند که مشخص نیست چه زمانی از آن خارج خواهند شد.
به مدد الهی و برکات تلاشها، برنامهها و راهبردهای هوشمندانه و اثار خون شهدای محور مقاومت از شهید سید عباس موسوی تا عماد مغنیه و به ویژه شهید دلسوز و دلسوخته مقاومت حاج قاسم سلیمانی؛ نقشههای بدخواهان مردم رنج کشیده لبنان گریبانگیر طراحان این توطئه شوم خواهد شد. ان شاء الله
انتهای پیام/ 141