یادداشت/ علی عبدالصمدی

خوزستان سرزمین قهرمان‌پروری که تشنه مدیریت صحیح است

امروز مردم سرزمین زرخیز خوزستان قربانی طرح‌های محیط زیستی کسانی می‌شوند که طرح‌ریزی درستی نداشته‌اند.
کد خبر: ۴۶۸۴۹۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۴ - 26July 2021

خوزستان سرزمین قهرمان پروری که تشنه مدیریت صحیح استگروه اجتماعی دفاع‌پرس- علی عبدالصمدی؛ وجود ذرات معلق در هوا، قطعی مکرر برق و از همه مهم‌تر فقدان آب شرب در استان قهرمان‌خیز خوزستان در سالیان اخیر به بحران جدی مبدل شده است. عدم مدیریت صحیح از سوی مسئولین و عدم استفاده‌ی درست از انرژی از سوی مردم باعث شد تا بحران آب امروز در خوزستان جدی تر از گذشته مطرح شود. بسیاری از میراث‌داران خون مطهر شهدای دوران دفاع مقدس امروز در سرزمین زرخیز خوزستان قربانی طرح‌های محیط زیستی کسانی می‌شوند که یا طرح‌ریزی درستی نداشته‌اند و یا برخی از مسئولین در اجرای طرح‌ها غفلت و سهل‌انگاری کرده‌اند.

برخی از طرح‌های سدسازی یا اساسا غلط بوده‌اند یا اجرایشان به طرز نادرستی بوده و این موضوع باعث شده بحران کنونی آب پیش بیاید. تمامی مردم خطه‌ی حماسه آفرین خوزستان یادگاران دوران حماسه و دفاع هستند؛ مردمی که بدون هیچ گونه پشتوانه ای در برابر کاخ ستمگران غرب و شرق جهان مردانه ایستادند حتی یک وجب از خاک اهورایی ایران زمین را به اهریمن صفتان ندادند امروز باید در وضعیت معیشتی خوبی برخوردار باشند.

سلحشوران خوزستانی قهرمانان بی چون و چرای فرهنگ دفاع مقدس و در مقیاس بزرگتر بزرگ مردان و بزرگ زنان سرزمین ما هستند. هشت سال جنگ نابرابر با دشمن بعثی نتوانست این دلاوران دوران را از پا درآورد. دریغ است که میراث‌داران دوران حماسه و خون و ایثار که دینشان را به بهترین شکل به این کشور ادا کرده اند، امروز به خاطر سهل انگاری و بعضا بی کفایتی مسئولین در چنین وضعیتی زیست کنند.

بحران آب در ایران مساله ای نیست که قدمت چند دهه ای داشته باشد که این معضل ریشه ای به درازای تاریخ کشور عزیزمان دارد. در همین روزگاری که بحران بی آبی در خوزستان سوژه رسانه های مختلف شده است، در یازده استان کشور سیل جاری است. کانون اصلی این بلای طبیعی دیگر که گریبان این استان‌ها را به سختی می‌فشرد، کرمان است.

با مرور اخبار وقایع اخیر در کشورمان عدم وجود مدیریت بحران در مسائل زیست محیطی کاملا مشهود است. در سال‌های گذشته، وقوع سیل در برخی از استان‌ها و همزمان کمبود آب که مولد انرژی برق نیز هست به بحرانی مبدل شده که مستلزم تشکیل کارگروه‌های تخصصی و برنامه ریزی دراز مدت است. یقینا یکی از اهداف چنین کارگروهی، انتقال آب شرب مصرفی در کوتاه ترین زمان به خوزستان تشنه است. تخصیص بودجه و شاید اعطای وام‌های بلاعوض بانکی به شرکت‌های خصوصی و دولتی جهت نیل به این هدف از راهکارهای اقتصادی این کارگروه یا ستاد مقابله با بحران می‌تواند باشد.

لیاقت مردم ابرقهرمان آبادان، خرمشهر، ایذه، ماهشهر، مسجد سلیمان، اهواز و... توجه و عنایت مسئولین به وضعیت موجود است. توجهی همراه با برنامه ریزی دقیق و بلند مدت جهت آبادی دوباره آبادان، خرمی دوباره خرمشهر، پویش اهواز، سربلندی مسجد سلیمان و همه منطقه زرخیز و قهرمان ساز خوزستان، نباید فراموش کرد خوزستان زادگاه جهان آرا و جهان آراهاست. قهرمانانی که برای اعتلای سرزمین خود حتی از خون خود می‌گذرند.

انتهای پیام/ 133

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار