به گزارش دفاعپرس از تبریز، حجتالاسلام «حسن شعبانی» مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی، در جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی، اظهار داشت: چهار هزار مبلغ بومی و اعزامی از قم، امسال در ماه محرم پیام عاشورا را در سراسر استان آذربایجان شرقی منتقل خواهند کرد. قطعاً هویت ملت ایران از اهل بیت (ع) است و مراسمات مذهبی در طول تاریخ هویت ما را شکل دادهاند.
وی با اشاره به اینکه «غدیر» و «محرم» دو نقطه برجسته مراسمهای مذهبی هستند، افزود: مراسم غدیر طی این هفته به شکل کاملاً متفاوت با راهنماییهای نماینده ولی فقیه در استان و به همت مردم برگزار خواهد شد.
وی گفت: قرار بر این شده است که هیچگونه عزاداری در سطح استان تا مباهله انجام نشود که بازخورد مثبتی داشته است و تلاش بر این است که این بحث را تبدیل به فرهنگ کرده و در سالیان آتی نیز اجرا کنیم.
حجتالاسلام شعبانی ادامه داد: مراسمها در کل عالم تشیّع بهصورت مردمی برگزار میشود و به هیچ عنوان دولتی و حاکمیتی نیست و تنها کمک از طرف دولت و حاکمیت، برای رفع موانع موجود برای برگزاری این مراسمهاست.
وی با اشاره به نقش حاکمیت در جهت دادن به مراسمات مذهبی، مطرح کرد: برگزاری جلسات متعدد از طرف ما به منزله برگزاری مراسم نیست و تمامی مراسمها از طرف مردم است، ما فقط شعار و محتوای سخنرانیها را تبیین کردهایم.
حجتالاسلام شعبانی با بیان اینکه رعایت دستورالعملهای بهداشتی در محرم سال گذشته برخلاف برخی هیاهوها قابل قبول بوده است، گفت: طبق اعلام رسمی وزارت بهداشت بالای ۷۵ درصد هیئتها، دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کرده بودند؛ این در حالی است که در مسافرت اخیر و تعطیلی تهران، رعایت دستورالعملهای بهداشتی از طرف عموم کمتر از ۴۰ درصد بوده و گاهی به زیر ۲۵ درصد هم رسیده است.
وی ضمن اشاره به اینکه در کوچه و خیابانها در کنار مردم شاهد چگونگی برگزاری مراسمها بودم، ادامه داد: از برخیها در این زمینه گله داریم؛ ولی این باعث نمیشود که زحمات عدهی زیادی را نادیده بگیریم، علیرغم متغیر بودن دستورالعملهای اعلامی، آمار رعایت آن افتخارآمیز بود.
شعبانی تصریح کرد: بارها عرض کردهام؛ در بحث کرونا، اگر حضور و کمک هیئتهای عزاداری و عزاداران اباعبدالله الحسین (ع) به دولت نبود، امروز وضعیت خیلی بدتر بود.
وی ادامه داد: در موضوع مراسمهای عزاداری بهتر است کمتر از کلمه آسیب استفاده شود و بهتر است به فرصتهای عزاداری بپردازیم و به دلیل تأثیر در کاهش آسیبهای اجتماعی قدردان باشیم.
شعبانی ضمن تاکید بر اینکه تلاش در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی جزو وظایف ماست، افزود: در اکثر شهرستانهای استان، قبل از فرارسیدن ماه محرم در بحث فرقه انحرافی شیرازی و تشیع لندنی کارگاه عملی برگزار کردهایم.
وی گفت: دلیل حساسیت برخیها را بر روی کلمه «شور» درک نمیکنم، شور حسینی سرمایه ماست و همین شور حسینی دلیل افزایش تأثیرگذاری مراسمهاست.
شعبانی ضمن ابراز تأسف از محتوای سخنرانی برخیها که میگویند اشعار مداحیها بیمحتواست، ادامه داد: ما به این شعرها و سخنها افتخار میکنیم و در استان آذربایجان شرقی محتوای اشعار نقطه قوت است، شور حسینی سرمایه اجتماعی، فرهنگی این کشور است، نباید به هیچ عنوان اجازه دهیم این موضوع مورد حمله برخی قرار بگیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: به عنوان ادارهکل تبلیغات اسلامی استان، بر خود وظیفه میدانیم که پیام و فرهنگ عاشورا را در بین تمام طبقات مردم منتشر کنیم، این موضوع را در ماه رمضان امتحان کرده و نتیجه گرفتیم.
حجتالاسلام شعبانی ادامه داد: محرم امسال حدود چهار هزار مبلغ بومی و اعزامی از قم در سراسر استان پیام عاشورا را منتقل خواهند کرد.
وی ضمن تاکید بر میزان بالای تأثیرگذاری فضای مجازی، افزود: محتوای به خصوصی را برای انتشار گسترده در سطح مجازی آماده کردهایم و از آثار فاخر قابل نشر حتماً استفاده خواهیم کرد.
حجتالاسلام شعبانی با اشاره به فضاسازی شهری، گفت: علاوهبر استفاده مناسب از پتانسیلهای شهرداری و دستگاههای مربوطه، از شورای هیئات مذهبی خواستار ورود جدی هیئتهای مذهبی به بحث فضاسازی شهری هستیم.
وی ضمن تاکید بر لزوم رعایت جدی تمام دستورالعملهای بهداشتی، ادامه داد: رعایت دستورالعملهای بهداشتی دلیلی بر عدم فضاسازی شهری نیست و این موضوع به عنوان وظیفه، پیامآور است.
شعبانی تاکید کرد: با توجه به اینکه شبکههای ماهوارهای حمله به ماه محرم را آغاز نمودهاند، اهمیت و تأثیر ماه محرم بر همه آشکار میشود و ما نباید منتظر اقدامات از سوی دستگاههای حاکمیتی باشیم؛ بلکه هیئتهای مذهبی باید امسال با رعایت تمام دستورالعملهای بهداشتی بهصورت خیابانی و در داخل مساجد و محلات به فعالیت خود ادامه دهند.
انتهای پیام/