نماینده مردم در مجلس:

ایران و عربستان منافع مشترک امنیتی و اقتصادی دارند

رحیمی جهان‌آبادی با تأکید بر اینکه ایران و عربستان منافع مشترکی در زمینه امنیت منطقه، تبادلات اقتصادی و مسئله حج دارند، گفت: مسائل مربوط به یمن و تحولات عراق و افغانستان می‌تواند موضوعات قابل توجه طرف ایرانی در مذاکرات با سعودی‌ها باشد.
کد خبر: ۴۶۹۶۷۸
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۴ - 02August 2021

ایران و عربستان منافع مشترک امنیتی و اقتصادی دارند

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «جلیل رحیمی جهان‌آبادی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی در خصوص مذاکرات تهران و ریاض، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی و آمریکا با جمهوری اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی چالش‌هایی را به خاطر منافعی که داشتند، پیدا کردند. در میان کشور‌های جهان اسلام انتظار داریم که عربستان به‌عنوان یک کشور شاخص اسلامی مواضع دوستانه‌ با ایران داشته باشد؛ زیرا بخش عمده هزینه‌هایی که جمهوری اسلامی پرداخت می‌کند، در دفاع از منافع جهان اسلام و مسئله فلسطین در خاورمیانه است.

اقدامات سعودی‌ها تأمین کننده امنیت منطقه نیست

نماینده مردم تربت‌جام، تایباد، باخرز و صالح آباد در مجلس شورای اسلامی افزود: عربستان سعودی به دلیل پیوند عمیق در ابعاد اقتصادی و امنیتی با آمریکا دست به اقداماتی زده یا تصمیماتی در منطقه گرفته که تأمین کننده امنیت خاورمیانه و منطقه غرب آسیا نیست.

وی با بیان اینکه حضور خارجی‌ها در خاورمیانه یکی از دغدغه‌های جمهوری اسلامی ایران است، یادآور شد: ایران معتقد است که امنیت منطقه و خلیج فارس را کشور‌های منطقه و همجوار می‌توانند تأمین کنند و این کشور‌ها بهتر می‌توانند امورات منطقه‌ای و جهانی خود را مدیریت کنند، اما عربستان به دلیل پیوند با ایالات متحده طرفدار حضور آمریکایی‌ها و نقش آن‌ها در مسائل منطقه است البته تنها ایران اینگونه فکر نمی‌کند و بسیاری از افکار عمومی جهان اسلام هم با حضور آمریکا در منطقه و سلطه آنان بر جهان اسلام مخالف هستند.

اسرائیل عامل تنش و چالش بین ایران و عربستان

رحیمی جهان‌آبادی در ادامه تصریح کرد: یکی دیگر از چالش‌ها بین ایران و عربستان؛ مسئله اسرائیل است. وجود صهیونیست‌ها برای همه کشور‌های اسلامی خطرزا است، اسرائیل از زمان پیدایش با اشغال سرزمین‌های اسلامی و بیت المقدس به منافع بسیاری از کشور‌ها از جمله سوریه، اردن، لبنان، مصر و ... آسیب زده و امنیت این کشور‌ها را به خطر انداخته، همچنین علیه ایران که کشوری اسلامی مستقل است بار‌ها اقدامات خصمانه‌ای را انجام داده است.

 نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اسرائیل با آسیب به منافع ملی جمهوری اسلامی یا آسیب به شخصیت‌های برجسته و ارزشمند ایرانی جنایاتی را مرتکب شده است. با نگاهی به جنایات تاریخی اسرائیل در منطقه مشخص می‌شود که آن‌ها به عراق که کشوری نزدیک به عربستان است هم رحم نکردند و علیه آن‌ها هم اقدامات خصمانه بسیاری انجام دادند کما اینکه اگر اسرائیلی‌ها بتوانند این اقدامات خصمانه را علیه سایر کشور‌های عربی هم انجام می‌دهند.

وی در ادامه گفت: سعودی‌ها به تبعیت از آمریکا و حمایت از آن‌ها رفتار دوستانه‌تری با اسرائیلی‌ها دارند و همیشه در تلاشند تا ایران را به‌عنوان خطر و بحران منطقه و اقدامات ایران را چالش زا معرفی کنند، در حالی که ایران کشوری است دنبال صلح و ثبات منطقه. ایران؛ زمانی که کویت توسط عراق اشغال شد یا زمانی که داعش بروز و ظهور پیدا کرد و اسرائیل به کشور‌های اسلامی تعرض می‌کرد، ستون امنیتی منطقه و پایه امنیتی جهان اسلامی بوده و هست.

رحیمی جهان‌آبادی افزود: عربستان درک درستی از جایگاه و نقش ایران در منطقه خاورمیانه و جهان اسلام ندارد. ما سوءتفاهم و اختلافات دیدگاه با عربستان داریم و بر همین اساس سه دور مذاکرات بین تهران و ریاض برگزار شده است، عراق هم در تلاش است تا سوء تفاهمات را برطرف کند و استراتژی و چالش‌ها را کاهش و اشتراکات را مورد نظر قرار دهد.

مسائل یمن، تحولات عراق و افغانستان موضوعات قابل توجه طرف ایرانی در مذاکرات با سعودی‌ها باشد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ایران و عربستان منافع مشترکی در زمینه امنیت منطقه، تبادلات اقتصادی و مسئله حج دارند، گفت: به نظر می‌رسد مسائل مربوط به یمن، تحولات عراق و افغانستان می‌تواند موضوعات قابل توجه طرف ایرانی در مذاکرات با سعودی‌ها باشد. امیدواریم این موضوعات در مراسم سوگند ریاست جمهوری دولت سیزدهم با حضور هیاتی از عربستان دنبال شود و سپس با بازگشایی سفارت عربستان شاهد بازگشایی سفارت ایران در ریاض هم باشیم.

وی همچنین تأکید کرد: ایران قطعاً به هر میزان تنش‌ها را کاهش خواهد داد و می‌تواند روابط را مدیریت کند تا نفوذ اسرائیلی‌ها و مخالفان جهان اسلام در منطقه کمتر شود؛ لذا جمهوری اسلامی ایران از هر کاهش تنشی استقبال می‌کند.

منبع: خانه ملت

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار