به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «فیصل امین الاسترابادی» سفیر پیشین عراق در سازمان ملل روز دوشنبه اظهار داشت: خروج نیروهای آمریکایی از عراق جنبه «سمبلیک» دارد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، این دیپلمات سابق عراقی با اشاره به اینکه این شکل از خروج نیرهای آمریکایی تأثیری بر وضعیت میدانی ندارد گفت: «معتقدم حتی زمانی که آنها بروند، شماری از نظامیان آمریکایی در نواحی پراکندهای مستقر خواهند ماند».
وی در ادامه گفت: «گرچه [نخست وزیر مصطفی] الکاظمی خاهان پایان دادن به مأموریت آمریکاییها است، قصد ندارد اشتباه نوری المالکی [نخست وزیر پیشین] را تکرار کند».
اسپوتنیک نوشت، منظور از این اشتباه، درخواست المالکی برای پایان حضور آمریکاییها در عراق در سال ۲۰۱۱ است که اندکی پس از آغاز خروج نیروهای آمریکایی، سر و کله تروریستها در پس آنها پیدا شد.
الاسترابادی افزود: «الکاظمی در تلاش است روی خط باریکی بین راضی نگهداشتن فراکسیونهای نزدیک به ایران و ایستادگی برای حق حاکمیت عراق و [آرام کردن] عناصر حامی حضور آمریکا قدم بردارد».
این دیپلمات سابق گفت: «عراق دیگر مسئله داغی در آمریکا نیست. مردم [آمریکا] از آن عبور کردهاند. برای آنها اکنون دیگر سال ۲۰۰۳ نیست و حضور آمریکاییها بهمنزله محافظت از خواص دیده میشود. بایدن میخواهد به آن خاتمه دهد».
وی در ادامه گفت: «خاورمیانه دیگر برای آنها اهمیتی ندارد. آنها مشکلاتی دیگری از جمله چین و روسیه را دارند که باید نگرانشان باشند و ماندن در عراق با آن همخوانی ندارد».
الاسترابادی مدعی شد گروههای شبهنظامی تحت حمایت ایران در حال حاضر بخشهای بزرگی از بغداد را تحت کنترل دارند و «ما سالهای متمادی مدیریت ضعیف را تجربه کردهایم. در خلال این سالها طبقه سیاسی کشور را قدرت نبخشیدیم و رأیدهندگان همچنان همان افراد را انتخاب میکردند که مناسب این مشاغل نبودند. اکنون بهای آن را میپردازیم».
پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و شهید ابومهدی المهندس نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد؛ با این حال، آمریکا همچنان بر نقض این مصوبه و باقی ماندن در خاک عراق اصرار میورزد.
بهرغم اظهارات مقامات آمریکایی و عراقی درباره محدود شدن مأموریت نظامیان بیگانه به آموزش و اقدامات مستشاری به نیروهای عراقی، گروههای مقاومت عراق با اشاره به ورود گسترده کاروانهای لجستیکی آمریکایی به خاک این کشور و مشارکت نیروهای آمریکایی در عملیاتهای نظامی عراق تأکید دارند که این اقدامات نمیتواند بیانگر محدود شدن مأموریت نظامیان آمریکایی باشد.
اواخر تیرماه، هیأت عراقی به سرپرستی «فؤاد حسین» وزیر خارجه این کشور به آمریکا رفت تا دور چهارم نشست موسوم به «گفتوگوهای استراتژیک» را پیش ببرد و «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق نیز راهی آمریکا شد تا میهمان «جو بایدن» باشد و ادامه گفتوگوهای استراتژیک را به دست بگیرد.
بایدن و الکاظمی بامداد سهشنبه هفته گذشته و در پایان دیدار خود در کاخ سفید، بیانیه مشترکی صادر کردند که در آن تأکید شده بود: «واشنگتن و بغداد توافق کردند که تا انتهای سال جاری (۲۰۲۱) حضور نیروهای نظامی آمریکا در عراق پایان یابد و آمریکا به حاکمیت و قوانین عراق احترام میگذارد».
الکاظمی پس از این سفر مدعی شد که «مهمترین دستاورد گفتوگوی راهبردی این بود که مواضع گروههای سیاسی عراق را یکپارچه کرد».
نخست وزیر عراق با بیان اینکه رابط آمریکا و عراق، وارد مرحله جدیدی خواهد شد، تأکید کرد: «نیروهای امنیتی، قادر به حمایت از خاک ما هستند».
با این حال روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت آمریکا قصد ندارد نظامیان خود را از عراق خارج سازد بلکه با عناوین دیگری آنها را در این کشور نگه خواهد داشت. این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی در وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) و مقامات دیگر که نامی از آنها نبرده، نوشته است که به نظر میرسد آمریکا با درخواست نخستوزیر عراق برای تعیین موعد خروج نیروهای رزمیاش از آمریکا موافقت کند، اما قرار نیست حتی یکی از دو هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی حاضر در عراق نیز این کشور را ترک کند و صرفا نقش و نوع کارکرد آنها بازتعریف خواهد شد و نیروهای آمریکایی با عناوین دیگری در عراق باقی خواهند ماند.
انتهای پیام/ 121