نگرانی قانونگذاران آمریکا از رشد صنایع پهپادی ترکیه

شماری از قانونگذاران کنگره ایالات متحده در نامه‌ای خطاب به وزیر خارجه آمریکا نسبت به توسعه صنایع پهپاد‌های ترکیه ابراز نگرانی کردند.
کد خبر: ۴۷۱۳۴۵
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۰ - 11August 2021

نگرانی قانونگذاران آمریکا از رشد صنایع پهپادی ترکیهبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، شماری از قانونگذاران کنگره ایالات متحده با ارسال نامه‌ای در روز دوشنبه به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، نسبت به توسعه و قدرت پهپاد‌های ترکیه ابراز نگرانی کردند.

به نوشته روزنامه «دیلی صباح»، ۲۷ قانونگذاران آمریکا مدعی شدند که پهپاد‌های ترکیه مناطق مختلف جهان را بی ثبات کرده و این مسئله منافع، متحدان و شرکای آمریکا را تهدید می‌کند. قانونگذاران آمریکا با بیان اینکه پهپاد‌های ترکیه در جمهوری آذربایجان، سوریه و لیبی مستقر شده‌اند، افزودند: «ترکیه قرارداد فروش هواپیما‌های بدون سرنشین به لهستان و پاکستان منعقد کرده و در مورد تولید مشترک پهپاد‌های مسلح و سامانه‌های دفاعی ضدپهپاد با روسیه و پاکستان در حال رایزنی است.»

این در حالی است که مقام‌های ترکیه می‌گویند از زمانی که آنکارا با تمرکز بر تولید داخلی در تلاش برای کاستن از وابستگی به تسلیحات غربی برآمده، این کشور به چهارمین تولیدکننده بزرگ هواپیما‌های بدون سرنشین جهان مبدل شده است.

هواپیما‌های بدون سرنشین ترکیه از زمانی که در درگیری‌های سوریه، لیبی و جمهوری آذربایجان با موفقیت به کار گرفته شدند، محبوبیت پیدا کردند. پهپاد‌های ساخت ترکیه در حال حاضر در قطر، لیبی، اوکراین و جمهوری آذربایجان در حال استفاده هستند.

برخی منابع خبری چندی قبل مدعی شدند که ترکیه چند فروند پهپاد رزمی به عربستان فروخته است. ترکیه به اطلاع سازمان ثبت تسلیحات متعارف سازمان ملل متحد رسانده بود که سه فروند پهپاد رزمی به عربستان فروخته است.

در حالیکه نوع این پهپاد‌ها ذکر شده، اما ترکیه تنها دو نوع پهپاد رزمی از نوع «بیرقدار» و «تی بی-۲» تولید می‌کند. این دو نوع پهپاد قادر به حمل سلاح‌های هدایت شونده هستند. پهپاد بیرقدار توانایی پرواز ۲۴ ساعته و حمل ۱۵۰ کیلوگرم محموله را دارد. این پهپاد توانایی پرواز در شب و روز را نیز داراست. بیرقدار در نبرد اخیر باکو و ایروان قابلیت‌های خوبی از خود نشان داد و ارتش جمهوری آذربایجان استفاده مطلوبی را از آن کرد.

این روزنامه در بخش دیگر به روابط متشنج بین و ترکیه و آمریکا در سال ۲۰۱۹ به دلیل خرید سامانه پیشرفته پدافند هوایی «اس- ۴۰۰» از روسیه و خروج ترکیه از ساخت پروژه جنگنده «اف-۳۵» اشاره کرد. ایالات متحده استدلال کرد که این سامانه با سامانه‌های ناتو ناسازگار است و می‌تواند توسط روسیه برای بدست آوردن اطلاعات محرمانهدر مورد جنگنده‌های اف-۳۵ استفاده شود. با این حال، ترکیه اصرار دارد که اس - ۴۰۰ تهدیدی علیه ناتو نیست.

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها