به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، حجتالاسلام «سید محمدباقر علوی تهرانی» کارشناس مذهبی در مراسمی که به مناسبت دهه اول ماه محرم در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد، به بیان عوامل تقرب الی الله پرداخت و اظهار داشت: امام علی (ع) میفرمایند: ابلیس توان مقابله با مخلصین را ندارد؛ فکر کردن در حقیقت آسمان و زمینی حقیقتی است که تنها مخلصین انجام میدهند.
کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه عبادت به سه دسته تقسیم میشود، عنوان کرد: بخشی از عبادات بدنی است که مربوط به عباداتی، چون اقامه نماز میشود، قسمتی از عبادات مالی بوده که پرداخت خمس و زکات در این دسته قرار میگیرد و بخش آخر که از سختترین عبادات به شمار میرود عبادت روحی بوده که یکی از آنان تفکر است. انسان اگر بتواند سومین مرحله عبادت را انجام دهد به درجات بالای معنوی دست مییابد.
وی خالق، قادر و رب بودن را از مهمترین شاخصههای معبود برشمرد و گفت: انسان تنها معبودی را میتواند بپرستد که این ویژگیها را داشته باشد، کسانی که در طول تاریخ خدایی غیر از الله را پرستیدند این سه ویژگی را نداشتند. این سه ویژگی اصول فهم قرآن است لذا در این کتاب آسمانی توصیه شده انسان درباره این سه ویژگی تفکر کند و در آسمان و زمین به دنبال نشانههای خلاقیت، ربوبیت و قدرت پروردگار باشد.
کارشناس مذهبی با تأکید بر اینکه اسلام جامعنگرترین دین است، تصریح کرد: بر این اساس کسی نمیتواند بخشی از دستورات اسلام را انجام و نسبت به بخش دیگر بیتوجه باشد سپس خود را مسلمان بداند؛ تدبر و تفکر در آیات الهی همانند نماز و روزه واجب است. آسانترین راه رسیدن به خداوند انجام دستورات الهی و تدبر در آیات است.
حجتالاسلام علوی تهرانی با بیان اینکه انسان متقی از آیات زمین و آسمان بهره میبرد، گفت: نشانههای خداوند بر روی زمین است تنها کسانی آنها را میبینند که اهل یقین باشند. کسانی که سرمایه اولیه ایمان را از دست نداده باشند میتوانند با نشانههای الهی به خدا برسد.
وی هستی و وجود را نخستین و مهمترین نعمت الهی بیان و عنوان کرد: عقل دومین نعمت الهی است که به انسان عطا شده و باید شاکر این نعمت بود؛ از دیگر نعمات الهی میتوان بهسلامت جسم اشاره کرد.
کارشناس مذهبی با بیان اینکه بندگی خداوند ده جز است که ۹ جز آن طلب روزی حلال بیان میشود، گفت: حب به اهل بیت (ع) بالاترین عبادت به شمار میرود؛ همچنین خوشبین بودن به وعده الهی، به نرمی سخن گفتن با مردم، مهربانی کردن به والدین، کار کردن، رعایت پاکی و عفاف، سکوت، غلبه بر رسوم و عادات خرافی و … از جمله عبادات است. زهد افضل و تفکر درباره دین بهترین عبادات است و چشم پوشی از حرام بزرگترین عبادت محسوب میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: عبادت باید هفت خصوصیت را در وجود انسان ایجاد کند نخست اینکه به مقام ورع برسد، در برابر اموری که باعث رشد انسان نمیشود سکوت کند، هر روز بیشتر از گذشته از خداوند متعال بترسد، در خلوت از پروردگار حیا داشته باشد، به مقدار لازم تناول کند، با دنیا دشمن باشد، دوست داشتن انسانهای خیر.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ۹۱۱