به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، شرایط لبنان که تلاش میشود از سوی جریانهایی مانند ۱۴ مارس و گروههای مخالف مقاومت بیثبات و همواره ناآرام باشد در چند ماه گذشته به دلیل بحران سوخت وارد مرحله جدیدی شد.
خلاء سیاسی و نبود دولت در کنار چالشهای اقتصادی و سیاسی که بیشتر محصول برنامهریزی غرب و جریانهای مخالف مقاومت است، امروز عروس خاورمیانه را بهشدت درگیر کرده است. اگرچه موضوعاتی مانند بحران زباله چالشهای بسیاری را ایجاد کرد و بحران ادامهدار برق نیز در این کشور همچنان بسیاری از زیرساختهای لبنان را تهدید میکند، اما این بار به نظر میرسد با وجود مخالفتها، مقاومت قصد دارد بحران سوخت را تا اندازهای حل کند.
نکته مهم اینجاست که آمریکا و رژیم صهیونیستی با یارگیری از میان جریانهای داخلی لبنان سعی میکنند تا از این بحرانها برای گروکشی و انتقام از لبنان بهرهبرداری کنند و از طرفی برای رفع این بحرانها نیز مانع تراشی میکنند؛ بنابراین بحران برق یا سوخت یا بحرانهای اقتصادی در لبنان بیش از آنکه محصول ناتوانی و عدم وجود زیرساختها در این کشور باشد؛ نتیجه تلاش غرب برای زمینگیر کردن این کشور و سرانجام انتقام از سلاح مقاومت شده است.
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان با اعلام حرکت کشتی حامل سوخت از ایران بهسوی لبنان، به صهیونیستها هشدار داد که در صورت هرگونه تعرض به کشتی مذکور، پاسخ سختی دریافت خواهند کرد.
بر همین اساس با «طراد حماده» وزیر کار سابق لبنان در خصوص بحران کنونی لبنان به گفتوگو نشستهایم که در ادامه حاصل آن را میخوانید:
یارانه مشتقات نفتی همچون بنزین، دیزل و گاز بر اثر اقداماتی همچون احتکار، قاچاق و سوء مدیریت مصرف این منابع حیاتی به بنبست رسید و لغو شد. در خصوص این موضوع میان بانک مرکزی و ریاست جمهوری اختلاف نظر وجود داشت و به درگیریهای سیاسی منجر شد. پارلمان لبنان نیز نتوانست برای این مسئله راهحلی بیابد.
وی با بیان این مطلب افزود: موضوع بحران سوخت و فشارهای ناشی از آن به یک تهدید امنیت ملی و امنیت اجتماعی تبدیل شده است و گروههای سیاسی درگیر در لبنان متأسفانه در چنین شرایطی بهجای در نظر گرفتن منافع ملی، مصالح شخصی و حزبی محدود خود را در نظر میگیرند. ما طی ماههای آینده انتخابات پارلمان را در پیش داریم و گروههای سیاسی مختلف لبنان با توجه به این انتخابات تنها در راستای منافع حزبی خود عمل میکنند و از این شرایط خرسند هستند.
حماده درباره نقش حزب الله حل و فصل بحرانهای کنونی لبنان گفت: در میان گروههای سیاسی، تنها حزب الله در سیاستهای منجر به ورشکستگی مالی دولت نقش نداشته است چرا که دیدگاه اقتصادی آن مبتنی بر ایجاد اقتصاد مولد نه اقتصاد رانتی است، اقتصاد رانتی که توام با قرض گرفتن، افزایش هزینه و مصرف، سرقت بیتالمال و انباشت ثروت در دست حاکمان و متولیان امر است.
وزیر سابق لبنان گفت: بدون شک تصمیم حزب الله در خصوص حل بحران سوخت لبنان یک تصمیم راهبردی و مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت است و این امر روزنه نجات لبنان از بحران کنونی است، تصمیمی که اثرات و نتایج بسیاری به همراه دارد. نتایج این تصمیم حزب الله عالی خواهد بود و شرایط قبل اتخاذ این تصمیم با بعد آن بسیار متفاوت خواهد بود.
وی در خصوص ارسال سوخت از ایران به لبنان گفت: این اقدام باعث تقویت بیشتر روابط دو ملت ایران و لبنان خواهد شد. دلیل نگرانی رژیم صهیونیستی نیز از این اقدام این است که دیگر نمیتواند از موضوع بحران سوخت در داخل برای ضربه زدن به مقاومت و انحراف افکار عمومی لبنان به سمت دیگر استفاده کند.
حماده با اشاره به تحرکات برخی گروههای داخلی لبنان در ایجاد بحران در این کشور اظهار داشت: در لبنان جریانهای مختلفی وجود دارند که در جنگ اقتصادی کنونی در این کشور شریک هستند، جریانهایی مرتبط با طرفهای خارجی که آمریکا آنها را تحریک میکند. در منطقه نیز درگیری شدیدی میان ایران بهعنوان پرچمدار محور مقاومت با آمریکا و غرب در جریان است. طرفین درگیر جنگ اقتصادی، تحریم، محاصره و مذاکرات دشوار هستند. حزب الله در این نبرد یک قوای اساسی محسوب میشود و ایران این گروه را مورد حمایت همهجانبه قرار میدهد، علیرغم اینکه گروههای محلی و داخلی لبنان در محاصره، تحریم و جنگ اقتصادی تحمیلی علیه لبنان نقش دارند، اما ما انتظار داریم در این نبرد اقتصادی پیروزی چشمگیری محقق کنیم.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ۹۱۱