به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، اسماعیل امینی با تاکید بر مبتنی بودن شعر مقاومت بر رویارویی با نظام جهانی سلطه و ارزشهای حاصل از این نظام گفت: در تفکر مقاومت اسلامی مبنای اندیشه اسلام است وهویت اعتقادی مردمی که در قلمرو گسترده سرزمین های اسلامی زندگی می کنند. این تفکرربط چندانی به مکاتب فکری مرسوم سیاسی مانند گرایش های ملی گرایانه عربی یا سوسیالیسم و نظایر اینها که در نیم قرن گذشته بسیار رایج بوده ندارد.
وی افزود: توجه به سرنوشت مسلمانان جهان فارغ از تفاوت های ملی و رقابت های منطقه ای و حتی اختلاف های مذاهب و نحله های فقهی، توجه به آموزه های قرآن کریم و مفاهیمی چون جهاد، شهادت، تاریخ اسلام و شخصیت های اسلامی و کارایی اسلام در اداره حکومت و پاسخ گویی به مسائل روز جامعه از خصوصیات بارز تفکر مقاومت اسلامی است.
نویسنده کتابهای "جلوه های طنزدرمثنوی معنوی" و"لبخند سعدی (طنزآوری در غزل های سعدی)" تصریح کرد: شعرمقاومت شعری است که از مفاهیم و اصطلاحات فرهنگ اسلامی استفاده می کند و نسبت به سرنوشت مسلمانان در تمام دنیا حساس است و سعی می کند به جای استفاده از مفهوم ملی گرایانه ملت از مفهوم امت اسلامی استفاده کند.
نویسنده کتابهای "مجموعه کارگاه شعر" و "تبسم دوست" اظهار داشت: بی اعتمادی نسبت به رسانه های نظام سلطه و همین طور بی اعتمادی نسبت به ارزش هایی که از طرف سلطه گران ترویج می شود و طرد فرهنگ های مبتنی بر فردیت و مصرف گرایی از دیگر خصوصیات شعر مقاومت است.
اسماعیل امینی افزود: یکی از روشهای مقاومت در برابر نظام سلطه جهانی و مستبدان توجه نویسندگان اسلامی به مبانی فرهنگی عمیق اسلامی و انسانی است که در حال حاضر در جریان بیداری اسلامی شکل گرفته و اهمیت رسانه های فرهنگی و از جمله شعر را در این مبارزه صد چندان می کند.