به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «مهدی غلامپور» عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتوگویی توان بازدارندگی را یک پشتیبانی دفاعی برای قدرتهای سیاسی، اقتصادی و علمی کشور تعریف کرد و اظهار داشت: اگر قدرت دفاعی وجود نداشته باشد همه توانهای سیاسی، اقتصادی و علمی ضعیف خواهند شد.
وی درباره سطح کشور در حوزه توان دفاعی مطرح کرد: بعد از انقلاب یک تحریم گستردهای را در حوزههای مختلف از جمله دفاعی تجربه کردیم به طوری که حتی سیم خاردار هم به ایران نمیدادند. در این راستا و به دلیل توقف در واردات به نیروی جوان داخلی تکیه کردیم و اتفاقات بزرگی را در عرصه ارتقاء توان دفاعی رقم بزنیم.
مدرس دانشگاه با تصریح بر اینکه امروز بعد از گذشته بیش از ۴۰ سال یک قدرت برتر نظامی در منطقه هستیم، بیان کرد: طبق پایگاه اطلاع رسانی «گلوبال فایر پاور» ایران از نظر توان دفاعی در رتبه ۱۴ دنیا قرار دارد. این پایگاه دارای ۵۰ شاخص ارزیابی است که توانستیم چنین رتبهای را کسب کنیم. ایران در غرب آسیا هم جزو سه کشور برتر در این حوزه است.
وی با تصریح بر اینکه تحریمها نتوانستند مانع پیشرفت ایران در حوزههای مختلف دفاعی شوند، عنوان کرد: با وجود تحریمها توانسته ایم در حوزههای هایتک از جمله هواپیمای صاعقه و کوثر را بسیازیم و هواپیمای باور ۳۷۳ را بسازیم.
غلامپور سطح ایران در حوزه بازدارندگی را بسیار بالا توصیف و بیان کرد: ایران هیچ مشکل و کمبودی از نظر بازدارندگی ندارد. کشوری مانند آلمان در رنکینگ نظامی بعد از ایران است؛ درحالیکه صنعت بسیار پیشرفتهای را در اختیار دارد. در آسیا کشور عربستان با اینکه تجهیزات زیادی را با هزینه زیاد از آمریکا و کشورهای دیگر خریداری کرده است، اما هنوز در رتبه بندی پایگاه گلوبال فایرپاور بعد از ایران قرار دارد.
وی ضمن اشاره به اعتراف کشورهای جهان به پیشرفتهای نظامی و توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران گفت: تمام این پیشرفتها به کمک جوانان داخلی بوده است و این عزیزان با اعتماد به نفس بالا در حال فعالیت هستند و با وجود کمبودها و اشکالات اندک، در حال پیشرفت در این زمینه هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه با یادآوری دوران دفاع مقدس و کمبودهایی که در حوزه نظامی وجود داشت، اظهار کرد: خیلی از موشکها در زمان جنگ به اتمام میرسیدند و در کشور موجود نبودند. این مسئله سبب میشد در تمام دنیا با هزینههای گزاف آن موشکها را تهیه کنیم، اما امروز این تجهیزات و بسیار پیشرفتهتر از آنها توسط جوانان کشور و به شکل کاملاً بومی ساخته میشود و به تولید انبوه میرسند.
منبع: رادیو گفتوگو
انتهای پیام/ ۹۱۱