مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان سمنان:

دفاع مقدس قله عظمت و افتخار تاریخی ملت ایران است

«سلامی» گفت: دفاع مقدس قله عظمت و افتخار تاریخی ملت ایران است. استان سمنان، استانی مجاهدپرور در دوران انقلاب و دفاع مقدس بود که با حضور بیش از ۴۰ هزار رزمنده و تقدیم ۳ هزار شهید در اغلب شاخص‌های ایثارگری نسبت جمعیت در رتبه‌های نخست کشوری قرار دارد.
کد خبر: ۴۷۳۳۱۸
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۱ - 24August 2021

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از سمنان، سرهنگ «محمد حسن سلامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان به همراه کارکنان مجموعه امروز در دیدار با حجت‌الاسلام و المسلمین «مرتضی مطیعی» نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان اظهار داشت: دفاع مقدس قله عظمت و افتخارات تاریخی ملت ایران بود و استان سمنان، استانی مجاهدپرور در دوران انقلاب و دفاع مقدس بود که با حضور بیش از ۴۰ هزار رزمنده و تقدیم سه هزار شهید در اغلب شاخص‌های ایثارگری نسبت جمعیت در رتبه‌های نخست کشوری قرار دارد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان تصریح کرد: مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان از مصوبه‌های سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان در سال ۱۳۸۵ است که در مسیر زائران امام رضا (ع) قرار دارد و بهترین مکان برای ترویج ارزش‌های دفاع مقدس به جوانان و نسل آینده جامعه محسوب می‌شود. بهره‌برداری از این مجموعه ارزشمند در استان سمنان مستلزم همکاری بیش‌ از پیش همه دستگاه‌ها و مدیران به‌ویژه مسئولان ارشد این استان است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سمنان ادامه داد: قبل از شیوع ویروس کرونا، با هدف گذاری‌های صورت گرفته به طور میانگین سالانه پنج هزار دانش‌آموز در قالب طرح عطر بهشت و سه هزار دانشجو در قالب طرح طعم بهشت و سه هزار سرباز پادگان‌های نیرو‌های مسلح در قالب طرح شوق بهشت از این مجموعه بازدید کردند.

سلامی گفت: سال گذشته، کارگروه‌های دفاع مقدس در استان سمنان فعال شدند و امسال نیز برای برنامه و فعالیت‌های دفاع مقدس و مقاومت، ۱۸ کارگروه با تغییراتی نسبت به گذشته در استان و شهرستان‌ها تشکیل دادیم. در شهرستان‌ها نیز کارگروه‌های مناسبت‌ها دفاع مقدس و مقاومت با تدبیر فرمانداران با الگوگیری از کارگروه استانی تشکیل دهند و در قالب این کارگروه‌ها چند برنامه شاخص برنامه‌ریزی شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان خاطرنشان کرد: در چهلمین سال دفاع مقدس بیش از هفت هزار فعالیت و برنامه در استان با مشارکت همه بخش‌های جامعه شکل گرفت که بیش از دو هزار فعالیت با بهره‌گیری از بستر فضای مجازی انجام شد.

وی با بیان اینکه چهلمین دفاع مقدس یک فرصت ارزشمندی بود که تجارب خوبی را در اختیار ما گذاشت، ادامه داد: با استفاده از تجارت سال گذشته، ۴۰ مناسبت دفاع مقدس و مقاومت سال ۱۴۰۰ که در دستور کار قرار گرفته است، باید همه دستگاه‌ها برنامه و فعالیت‌های خود را در سامانه جامع دفاع مقدس بارگذاری کنند که تاکنون چهار هزار برنامه را در سامانه مذکور ثبت و بارگذاری کردند.

سلامی با بیان این که تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس به عنوان یک اقدام علمی پژوهشی و ارزشی در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: تدوین دانشنامه دفاع مقدس ماندگارترین سند تاریخ جنگ تحمیلی استان سمنان خواهد بود و باید به صورت ویژه به آن پرداخته شود و استفاده از تجربه، مشارکت گروه‌های تاریخ، جغرافیا، علوم انسانی و ادبیات بسیار با اهمیت است. تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان سمنان پیشرفت چشمگیری داشته و تاکنون ۵۰۰ مدخل شناسایی شده و ۲۵۰ پرونده عملی و ۲۲۰ مقاله تدوین شده است.

این مسئول با بیان اینکه تدوین نقش یگان‌های نظامی و دستگاه‌های اجرایی در دوران دفاع مقدس در اولویت است، تصریح کرد: هر چه حضور مسئولان فرهنگی و نظامی استان در زمینه تهیه و تدوین دانشنامه دفاع مقدس قوی باشد، می‌توانیم یک کارنامه قابل قبول را برای آیندگان ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه دفاع مقدس یک اثر و افتخار ماندگار برای کشور و مایه فخر و مباهات برای امت است، افزود: امسال به دلیل شیوع کرونا رژه نیرو‌های مسلح در استان به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس برگزار نمی‌شود، به همین دلیل تجلیل رزمندگان در قالب طرح بزرگ کشوری تقدیر از یک میلیون رزمنده کشور در دفاع مقدس برنامه ریزی شده است که میزان سهمیه در نظر گرفته شده برای استان سمنان ۳۰ هزار نفر است و امیدواریم در برگزاری این رویداد معنوی همه دستگاه‌های اجرایی، نیرو‌های مسلح، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، حوزه‌های علمیه و… با ما همراه باشند.

سلامی گفت: ترویج ارزش‌های دفاع مقدس جامعه را از آسیب‌های اجتماعی مصون می‌دارد و روحیه مجاهدت در جامعه افزایش می‌یابد و امروز باید تلاش شود افتخارات و ارزش‌های دفاع مقدس در جامعه زنده بماند و به نسل جوان انتقال داده شود، از این رو انتظار می‌رود در همزمان با استان، شهرستان‌ها نیز محافل خاطره گویی رزمندگان با محوریت ائمه جمعه، مورد توجه و عنایت قرار گیرد.

وی با بیان اهمیت نام‌گذاری امکان با نام شهدا و ثبت در سامانه معبر شهدا، افزود: نام‌گذاری امکان، کوچه‌ها و ساختمان‌ها در راستای فرهنگ ایثار و شهادت است و باید با این تفکر و ایده افراد در این راستا حرکت کنند و در کنار نام‌گذاری اماکن اهداف مرتبط با تبیین فرهنگ ایثار و شهادت را نیز دنبال کنند.

سلامی ادامه داد: از سال ۱۳۸۵ تا کنون بیش از ۲۶۰ عنوان کتاب با موضوعات خاطرات، داستان، شعر، تحلیل و پژوهش، تاریخ شفاهی، کتاب صوتی و ... در سنین بزرگسال و کودک و نوجوان بصورت مستقل، مشارکتی و حمایتی تهیه شده است و همچنین ۶۰ عنوان کتاب صوتی و نیز چاپ کتاب بریل ویژه کودک و نوجوان نابینا» و ترجمه کتب به زبان انگلیسی و عربی تهیه و منتشر شده است.

وی ادامه داد: گسترش معارف دفاع مقدس در بین اقشار مختلف جامعه از مهم‌ترین نیاز‌های امروز کشور است و از این رو برنامه‌های مختلفی در راستای ترویج معارف دفاع مقدس در سراسر استان سمنان برنامه‌ریزی شده است که تاکنون بیش از ۱۲۲ هزار نفر در گروه‌های دانشجویی در دانشگاهاه و مراکز آموزشی در قالب درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس، کارکنان دولت در دستگاه‌های اجرایی به صورت دوره ضمن خدمت معارف دفاع مقدس و سربازان در پادگان‌های و یگان ها‌ی نظامی موفق به گذاراندن آن شده اند.

حجت‌الاسلام «مرتضی مطیعی» نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در این دیدار صمیمی اظهار داشت: فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت با هوشمندی رهبر معظم انقلاب اسلامی بسترهایی، چون راهیان نور و برگزاری یادواره شهدا در جامعه شکل گرفته است.

وی ادامه داد: تاریخ دفاع مقدس سرشار از رشادت‌هایی است که رزمندگان اسلام در جبهه‌های حق علیه باطل انجام داده‌اند، بنابراین برای تقویت روحیه انقلابی جامعه ضرورت دارد که به صورت منسجم و همه جانبه و با استفاده از ابزار‌ها و تکنولوژی‌ها در گسترش فرهنگ دفاع مقدس کوشید و باید این موضوع را به شیوه‌های مختلف از جمله انتشارت گسترده کتب در سطح جامعه، تهیه فیلم‌های کوتاه، نمایش تئاتر و ... به نسل جوان انتقال داد.

مطیعی ادامه داد: نسل امروز باید با آرمان‌های شهدا آشنا شوند و بدانند که زنان این خطه در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی چگونه پا به پای مردان در مقابل دشمنان این نظام ایستادند و خون خود را فدای این نظام کردند. تجلیل از پیشکسوتان و ایثارگران مهم‌تر از هر چیز است لذا باید در اولویت کار مسئولین قرار گیرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها