به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، آغازین روزهای کاری دولت سیزدهم مصادف با هفتهی دولت شد؛ هفتهای که یادآور شهیدان رجایی و باهنر و برخی یاران باوفایشان در دفتر نخست وزیری است.
شهید محمدعلی رجایی سومین رییس قوهی مجریه و دومین رییس جمهور پس از انقلاب اسلامی ایران بود. سیره و شیوهی زندگی شهیدان رجایی و باهنر الگویی برای دولتهای بعدی شد. اگرچه در طول دولتهای قبل از دولت شهید رجایی نقصهای رفتاری و کرداری در دولتهای انقلابی مشهود بود، ولی با زمامداری شهید محمدعلی رجایی در مقام ریاست جمهوری این گونه نقصهای اخلاقی کمتر به چشم میخورد.
هر چند عمر دولت شهیدان رجایی و باهنر بسیار کوتاه بود و بنا بر گواه تاریخ ۲۸ روز بیشتر دوام نیاورد، اما رفتار و کردار شهید رجایی همواره به عنوان الگویی تمام عیار برای نسلهای بعدی به یادگار باقی مانده است.
شهید رجایی در دولت موقت انقلابی مهندس بازرگان از شورای مرکزی نهضت آزادی جدا شد و مسیر صالحین زمان را در پیش گرفت. در همان دوران با رای ملت در مقام نماینده وارد خانهی ملت شد. بنی صدر رییس جمهور خائن و فراری در آن دوران پر از التهاب به دنبال گزینهای برای نخست وزیری میگشت. تمامی گزینههایی که به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده بود یا مورد تایید مجلس نبود یا امام خمینی آنها را رد میکردند و سرانجام بهترین گزینه یعنی شهید رجایی مورد تایید امام خمینی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی واقع شد.
شهید رجایی از روز نخست با بنی صدر به مشکل ایدئولوژیک و رفتاری مواجه شدند. یک فرد معتقد و انقلابی در مقام نخست وزیر رییس جمهوری که حتی در دوران تصدیش در مقام ریاست جمهوری مشهور به خیانت بود. سرانجام پس از عزل بنی صدر و برگزاری مجدد انتخابات ریاست جمهوری شهید رجایی به عنوان رییس جمهور منتخب مردم تشکیل کابینه داد و شهید محمد جواد باهنر که روحانی جوان و تازه نفسی بود در مقام نخست وزیر منصوب شد.
این روزهایی که کشور درگیر مسالهی ویروس کروناست و از سویی دولت سیزدهم نخستین روزهایش را سپری میکند، انتظار ملت از دولت کنونی تسریع صحیح در امر واکسیناسیون عمومی است. تزریق واکسن به کشور امروز دست کمی از جهاد در راه صحت و سلامت عمومی ندارد. عموم مردم ایران از دولت سیزدهم انتظار دارند عمر کرونا در ایران هر چه سریعتر خاتمه یابد. به عبارتی دیگر، وظیفهای که قاطبهی ملت از دولت انتظار دارند جهاد بیولوژیک و شکست ویروس کشندهی کروناست.
در همین راستا بسیاری از وزارتخانهها و سازمانهایی که زیر نظر دولت فعالیت دارند باید دست به دست یکدیگر داده و از هیچ کمک و مساعدتی دریغ نورزند. سازمان برنامه و بودجه با تخصیص اعتبارات به بخشهای حوزهی سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تحکیم موقعیت کادرهای درمانی و تامین واکسن و مایحتاج لازمه جهت مقابله با این ویروس، وزارت کشور با ایجاد هماهنگیهای لازم در سطح کشور، وزارت آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات و فناوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی با فرهنگسازی مناسب در سطوح مختلف آموزشی و فرهنگی میتوانند از شیوع گستردهی این ویروس جلوگیری کنند.
مقابله با این ویروس کشنده نه فقط وظیفهی دولت بلکه رسالتی عمومی است و مستلزم تلاش، جهادی عمومی و مساعدت مشترک دولت و ملت در کنار یکدیگر است.
هفتهی دولت مناسبتی درخور شان جهت یادآوری این نکتهی مهم است که دولت در کنار ملت در امور ملی میتوانند به توفیقات لازمه نائل آیند.
گزارش از علی عبدالصمدی
انتهای پیام/133