توسط انتشارات «راه یار»:

«من به این آرم اعتماد دارم» منتشر شد/ خاطرات آموزشیارانی که به فرمان امام (ره) لبیک گفتند

کتاب «من به این آرم اعتماد دارم»؛ خاطرات آموزشیاران نهضت سوادآموزی خراسان، توسط انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شد.
کد خبر: ۴۷۴۴۰۴
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰ - 30August 2021

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌‎پرس، کتاب «من به این آرم اعتماد دارم»؛ خاطرات آموزشیاران نهضت سوادآموزی خراسان، توسط انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شد.

در بخشی از مقدمه این کتاب درباره دلایل اهمیت و توجه به تاریخ شفاهی نهضت سوادآموزی در دهه شصت این‌طور آمده است: «فرمان امام به تشکیل نهضت سوادآموزی در سال ۵۸، فرآیند ریشه‌کنی بی‌سوادی در کشور را کلید زد. استقلال و عدم وابستگی در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی در اندیشۀ امام منشاء رفع سایر وابستگی‌ها و استقلال فکری و هویتی بود...

امام، زمینۀ رسیدن به این هدف را باسواد شدن عموم جامعه و سپس رشد فکری آن‌ها می‌داند؛ به همین دلیل، فرمان سوادآموزی به مردم را بهصورت نهضت (قیام) و همافزایی مردمی و بدون قرطاسبازی ارگان‌ها صادر می‌کند.

«هرکس نوشتن و خواندن ابتدایی را آموخته باشد. برای این امر لازم است تمام بیسوادان برای یادگیری و تمام خواهران و برادران باسواد برای یاددادن بپاخیزید.»

«من به این آرم اعتماد دارم» منتشر شد/ خاطرات آموزشیارانی که به فرمان امام لبیک گفتند

مانند سایر بیانات امام، این کار هم نیاز به سربازان مجاهد فرهنگی داشت و عد‌های از جوانان آن دوران به این فرمان لیبک گفتند. پاسخ اغلب آموزشیار‌های نهضت سوادآموزی وقتی از آن‌ها می‌پرسیدیم «چرا نهضت را انتخاب کردید؟» همین بود؛ فرمان امام. با وجود شرایط مشقتبار خدمت در روستا‌های محروم و دورافتاده و با اینکه در آن زمان مشکل بیکاری به معنای امروزیاش مطرح نبود، اما آن‌ها آموزشیاری نهضت سوادآموزی را به‌عنوان شغل انتخاب کردند. علاوه بر این، بسیاری از تحصیلکرده‌ها در آن دوران بهشکل افتخاری و صرفاً برای زدودن بی‌سوادی از دامان آحاد مردم کشورشان داوطلب حضور در نهضت شدند. وقوع چنین تجربۀ ارزشمندی در انقلاب، ضرورت ثبت خاطرات و اتفاقات آن را دوچندان میکرد...»

بنابرین گزارش، برای نگارش این کتاب، از سال ۱۳۹۳ با بیش از ۲۵۰ نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی خراسان مصاحبه شده است، «من به این آرم اعتماد دارم»، خاطرات و فعالیت‌های آموزشیاران مرد نهضت سوادآموزی خرسان را روایت می‌کند و کتاب خاطرات آموزشیاران خانم نیز به زودی منتشر می‌شود.

در بخشی از این کتاب که در پشت جلد آن آمده است، می‌خوانیم: وسایلش را از دستش گرفتم و گذاشتم صندوق عقب. پدرش هم کنارش ایستاده بود. برایش توضیح دادم که من وسایلش را میبرم در شورای روستا میگذارم. او هم همان موقع یا صبح روز بعد، ماشین‌های سرویس روستا را سوار شود و وقتی به آنجا رسید، وسایلش را از شورا تحویل بگیرد.

«من به این آرم اعتماد دارم» منتشر شد/ خاطرات آموزشیارانی که به فرمان امام لبیک گفتند
هنوز حرفم تمام نشده بود که پدرش دستش را گرفت، دور ماشین چرخید و از آن طرف روی صندلی جلو نشاند. دست من را هم گرفت و اشاره کرد بنشینم پشت فرمان؛ دستش را زد به علامتِ نهضتِ روی در ماشین و گفت: «من به این آرم اعتماد دارم!»

براساس این گزارش، کتاب «من به این آرم اعتماد دارم» که مرتضی نعیم، قربان ترخان، احسان مینایی‌راد، حسین ضیاء، محسن فاطمی‌نژاد و سیدسجاد جلینی تحقیق و اسماعیل شرفی، فاطمه کنعانی و زهره مؤمنی تدوین آن را برعهده داشته‌اند در ۱۴۴ صفحه، شمارگان ۱۰۰۰ جلد و با قیمت ۲۴ هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است و علاقه‌مندان علاوه بر کتاب‌فروشی‌ها می‌توانند از طریق صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub و یا سایت vaketab.ir نسبت به تهیه کتاب اقدام کنند.

پیش از این، دو کتاب «دختر تبریز»، خاطرات صدیقه صارمی و «معلم حَسابی»، خاطرات صدیقه جعفری‌نیک نیز درباره فعالان نهضت سوادآموزی دهه شصت توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها