به مناسبت تجلیل از شهید کاوه منتشر شد؛

جایزه ضد انقلاب برای تحویل مرده یا زنده فرمانده ایرانی

شهید کاوه، سردار جوانی بود که رشادت‌هایش لرزه بر دشمن می‌انداخت. شخصی که به گفته شهید آبشناسان، اگر در دنیا یک چریک پاکباخته و دلباخته به اسلام و حضرت امام (ره) وجود داشته باشد، محمود کاوه است.
کد خبر: ۴۷۵۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵ - 05September 2021

شهید کاوه چریک دلباخته اسلام و امام خمینی (ره)به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، شهید محمود کاوه از جمله شهدای هشت سال دفاع مقدس است که سال ۱۳۴۰ در مشهد و در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. او پس از سپری کردن دوران تحصیلات ابتدایی، با علاقه و حمایت و تشویق پدرش که از کسبه مذهبی مشهد بود، وارد حوزه علمیه شد و در کنار آن تحصیلات دوران راهنمایی و دبیرستان را به صورت همزمان ادامه داد.

در سال‌هایی که انقلاب اسلامی در شرف رسیدن به پیروزی بود، شهید کاوه نیز در جریانات جهت پیروزی انقلاب فعالیت کرد. با توجه به اینکه او در آن زمان در دبیرستان تحصیل می‌کرد، علاوه بر پخش اعلامیه میان دانش‌آموزان، در راهپیمایی‌ها و درگیری‌های زمان انقلاب حضور فعالی داشت تا جایی که به عنوان محور مبارزه شناخته می‌شد.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شهید کاوه جزء نخستین عناصر مؤمن و متعهدی بود که به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مشهد پیوست و پس از گذراندن یک دوره آموزش شش ماهه چریکی به آموزش نظامی برادران سپاه و بسیج پرداخت. پس از آن برای حفاظت از بیت حضرت امام در یک ماموریت شش ماهه به تهران عزیمت کرد و با شروع جنگ تحمیلی به همراه تعدادی از نیرو‌های خراسان به جبهه‌های جنوب اعزام شد. مدتی بعد به علت نیاز شدیدی که پادگان به مربی داشت، او را برای آماده‌سازی و آموزش نیرو‌ها به مشهد فراخواندند.

شهید کاوه مدتی بعد همزمان با آغاز فعالیت‌های ضدانقلاب در کردستان به آنجا رفت. شهید صیاد شیرازی در جایی درباره او اظهار داشت: «یک نوجوان ۱۸ ساله در جبهه کردستان پیدا شده... وقتی در اتاق جنگ شرح عملیات می‌دهد، آدم مات و مبهوت می‌ماند و سرا پا گوش می‌شود.»

شهید صیاد شیرازی همچنین ضمن اشاره به چگونگی حضور شهید کاوه در کردستان افزود: «او به همراه تعدادی از برادران پاسدار جهت آزادسازی شهر بوکان وارد کردستان شده بود و به دلیل لیاقت‌ها و مهارت‌هایی که داشت، در همان ابتدا به عنوان فرمانده یک گروه ۱۲ نفره انتخاب شد.

کاوه در این منطقه برای مبارزه با ضدانقلاب که از حمایت‌های خارجی برخوردار بود و با جنایاتی هولناک توطئه شوم جدایی آن نقطه از میهن اسلامی را در ذهن می‌پروراند، شب و روز نداشت و به دلیل تلاش بسیار زیاد، جدیت و پشتکار، شجاعت و روحیه شجاعت‌طلبی‌ای که داشت در مدت کوتاهی به سمت فرماندهی عملیات سپاه سقز منصوب شد و در این زمان با ناباوری همگان همراه تعداد کمی نیرو، عملیات آزادسازی منطقه مرزی بسطام را با شهامت غیرقابل وصفی طرح‌ریزی و ۴۵ کیلومتر جاده مرزی را طی یک مرحله و در عرض ٢۴ ساعت در قلب منطقه تحت نفوذ ضدانقلاب آزاد کرد.

ضدانقلاب که با برخورداری از سلاح و امکانات و نیروی رزمی فراوان، عرصه را برای نیرو‌های نظامی و انتظامی تنگ کرده بود و جنایات فجیعی مرتکب می‌شد با ورود جوانان دلیر و متعهدی چون کاوه به صحنه عملیات، به این نتیجه رسید که ماندن در کردستان برایش سنگین تمام خواهد شد. کاوه و همرزمانش با عملیات پی در پی مزدوران استکبار را در منطقه منفعل و مستأصل کرده بودند تا جایی که ضدانقلاب در اوج استیصال و درماندگی برای زنده یا مرده او جایزه تعیین کرده بود.»

علاوه بر این، سرتیپ شهید حسن آبشناسان (شیر صحرا)، فرمانده لشکر ٢٣ نوهد با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی شهید کاوه اظهار داشت: «اگر در دنیا یک چریک پاکباخته و دلباخته به اسلام و حضرت امام (ره) وجود داشته باشد، محمود کاوه است و هر رزمنده‌ای که بخواهد خوب پخته و آبدیده شود باید با تیپ ویژه شهدا پیش برود.

او دارای فضایل روحی و اخلاقی ویژه‌ای بود و انجام کار خالصانه و بی‌ریا را سرلوحه زندگی خود قرار داده بود. عموماً کم سخن می‌گفت و بیشتر عمل می‌کرد و همواره سعی می‌کرد وحدت ارتش و سپاه حفظ شود و ارتشیان نیز او را از خود می‌دانستند.»

شهید محمود کاوه یکی از افرادی بود که در ابتدای جوانی فرماندهی و هدایت جنگ ایران و عراق را بر عهده داشت. آزادسازی سد بوکان و جاده ۴٧ کیلومتری آن، آزادسازی جاده صائین‌دژ به تکاب، آزادسازی محور استراتژیک پیرانشهر به سردشت که به عنوان مرکزیت و نقطه ثقل عناصر منافقین به شمار می‌آمد و به انهدام مرکز رادیوئی آن‌ها و فتح ارتفاعات مهم مرزی منطقه «آلواتان» و آزادسازی زندان «دوله‌تو» و کشته شدن بیش از ٧۵٠ نفر از این عناصر شد، از جمله نبرد‌های تهاجمی‌ای بود که توسط محمود کاوه و همرزمانش در تیپ ویژه شهدا طرح‌ریزی شده و به اجرا گذاشته شد. محمود کاوه بنا به صلاح دید فرماندهی سپاه در ۲۹ تیر ۱۳۶۲ در تیپ ویژه شهدا مأموریت یافت تا در عملیات برون‌مرزی «والفجر ۲» که در منطقه حاج عمران انجام می‌گرفت، شرکت کند. در این عملیات، کاوه با هدایت قوی رزمندگان، اهداف از پیش تعیین شده تیپ از جمله «ارتفاعات دو هزار و  ۵١٩» را با موفقیت به تصرف درآورد.

۱۱ شهریور ١٣۶۵، همان روزی است که روح سردار شجاع اسلام در عملیات کربلای ٢ بر بلندای قله دو هزار و  ۵١٩ حاج عمران به پرواز درآمد. در بخشی از وصیت این شهید گرانقدر آمده است: «دشمن باید بداند و این تجربه را کسب کرده باشد که هر توطئه‌ای را که علیه انقلاب طرح‌ریزی کند، امت بیدار و آگاه با پیروی از رهبر عزیز، آن را خنثی خواهد کرد. آینده جنگ هم کاملاً روشن است که پیروزی نصیب رزمندگان اسلام خواهد شد و هیچگاه ما نخواهیم گذاشت که خون شهیدانمان هدر رود. اگر امروز به انقلاب ما خدشه وارد شود، بدانید که به مسلمان‌های جهان خدشه وارد شده است و اگر به انقلاب ما رونق داده شود، آن‌ها پیروز شده‌اند.»

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها