به گزارش خبرنگار دفاعپرس از تبریز، استکبار جهانی که از همان روزهای اول انقلاب، درصدد براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با توطئههای مختلف بود، «صدام حسین» رئیس جمهوری وقت عراق را برای حمله نظامی به ایران پشتیبانی کرد. باتوجه به امکانات نظامی کشورمان در آن مقطع، پیشبینیها حاکی از شکست ایران در مدت زمان اندک بود؛ اما مردم غیور این سرزمین برای دفاع از کیان انقلاب و تمامیت ارضی کشورمان، اسلحه به دوش گرفته و مقابل توپ و تانک سینه سپر کردند تا تمامی معادلات جنگ برهم بخورد.
«عبدالهاشم اعلمی» حوان باغیرت از خطه آذربایجان بود که دوشادوش سایر جوانان کشورمان عازم مناطق جنگی شد. در ادامه معرفی شهدای گردان زرهی لشکر 31 عاشورا، زندگی و سلحشوریهای این شهید والامقام را مرور میکنیم.
زندگینامه شهید «اعلمی»
«عبدالهاشم اعلمی» فرزند حسین در سال 1340 در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی چشم به عالم هستی گشود. پس از طی دوران کودکی، دوره ابتدایی را در دبستان «نورالسلام» و دوره راهنمایی را در مدرسه «ناصر خسرو» با موفقیت کامل گذراند. سپس دوره دبیرستان را نیز در همان مدرسه در رشته اقتصاد به پایان رساند و در سال 1359 موفق به اخذ دیپلم شد.
وی انسانی پاک و بیباک بود و به امام خمینی (ره) و حکومت اسلامی علاقه ویژهای داشت؛ به طوریکه دستورات امام خمینی (ره) را از جان و دل اجرا میکرد. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بارها با مامورین دولت ستمشاهی پهلوی درگیر شده بود و همچنین در راهپیماییها و تظاهرات و پخش اعلامیههای امام خمینی (ره)، علیه رژیم پهلوی فعالیت چشمگیری داشت.
اعلمی در اواخر سال 1359 به عضویت بسیج در آمد و پس از تعلیمات نظامی و آموزشهای لازم درسال 1360 جهت دفاع از کیان اسلامی از سوی سپاه پاسداران شهرستان مرند به جبهههای حق علیه باطل اعزام شد و بعد از اتمام یک دوره خدمت سه ماهه در شهر آبادان، به شهرستان مرند بازگشت.
او شور عجیبی پیدا کرده و شیفتهی جبهه و جنگ شده بود. باتوجه به این که برادر بزرگترش در کردستان خدمت میکرد، وی داوطلبانه دفترچه آماده به خدمت گرفت و جهت خدمت سربازی به گنبد کاووس رفت و پس از مدتی به مراغه و تبریز انتقال یافت و سپس به جبهه بانه اعزام شد. چند ماه در شهر بانه مشغول خدمت شد و از آنجا به منطقه شوش رفت و در عملیات «فتح المبین» به عنوان خدمهی تانک در گردان زرهی لشکر عاشورا شرکت کرد و پس از فداکاریهای فراوان، روز 29 اسفند سال 1360 جان به جان آفرین تسلیم کرد و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پیکر پاک آن شهید بزرگوار را به شهرستان مرند انتقال دادند و پس از تشییع باشکوهی در همان جا به خاک سپردند.
انتهای پیام/