حسینی تأکید کرد؛

لزوم توسعه بیشتر زیرساخت‌های هنری کشور در دولت سیزدهم

معاون امور هنری وزارت ارشاد گفت: امیدوارم مسیر توسعه زیرساخت‌های هنری با رونق و شکوه بیشتری در دولت سیزدهم ادامه پیدا کند تا بتوانیم توسعه متوازنی را در عرصه هنر شاهد باشیم.
کد خبر: ۴۷۶۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۱ - 07September 2021

لزوم توسعه بیشتر زیرساخت‌های هنری کشور در دولت سیزدهمبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، سید محمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت ارشاد در «آیین افتتاح پروژه توسعه و افزایش سالن‌های نمایش مجموعه تئاتر محراب» در سخنانی، اظهار داشت: توفیق داشتم در طول چهار سال خدمت خود بیش از ۳۵ سفر به استان‌های مختلف داشتم و در بدو ورود به استان‌ها فقط به مرکز استان بسنده نکردم و به یکی دو شهرستان هم سفر کردم.

وی افزود: این غیبت و کم توجهی شاید از فرط حضور و نزدیکی است که آنچنان که شایسته و بایسته است نتوانستیم به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بپردازیم. اگر این موضوع به عنوان یک تهدید برای استان تهران بوده، این فرصت نیز در آن وجود داشته که همیشه همکاران تراز اول ما در اداره کل ارشاد استان تهران مشغول فعالیت بودند.

معاون امور هنری وزارت ارشاد ادامه داد: در حال حاضر پنج هزار دانشجو مشغول تحصیل در حوزه تئاتر داریم. در ۴۰ سال گذشته بیش از ۱۵۰ هزار تحصیل‌کرده رشته تئاتر فقط از مراکز آموزش عالی کشور فارغ التحصیل شدند. حالا اگر سایر آموزشگاه‌ها را هم به آن اضافه کنیم این عدد از ۲۰۰ هزار نفر دور نخواهد بود.

حسینی خاطرنشان کرد: در حال حاضر که با هم صحبت می‌کنیم کمی بیش از ۲۹۶ هزار دانشجو در در تمامی مقاطع و رشته‌های مختلف هنری تحصیل می‌کنند. عدد بسیار بزرگی که سرمایه انسانی ممتاز و بسیار مناسب و قابل اعتنایی برای کشور ما است. اما این منابع شریف انسانی که ثروت ما در عرصه فرهنگ و هنر هستند با توسعه‌ای نامتوازن مواجه هستند.

بیشتر بخوانید:

هنرمندان همدلی مردم را به تصویر بکشند

وی اضافه کرد: در واقع ما به تعداد مراکز آموزشی که تاسیس کردیم تماشاخانه و محل‌هایی برای تمرین برای تئاتر، سالن‌هایی برای برگزاری کنسرت و نگارخانه‌هایی برای نمایش آثار تجسمی درنظر نگرفتیم. بنابر این هنرمندان برای بهره‌مندی از فرصت نمایش و ارائه آثارشان در تنگنا و سختی هستند.

معاون امور هنری وزارت ارشاد یادآور شد: البته برای رفع این موضوع تلاش‌های زیادی در این سال‌ها شده است. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۷ که رکورد تاریخی اجرای نمایشنامه در تاریخ کشور بود بیش از ۷ هزار تئاتر مجوز اجرا گرفتند که اگر میانگین ۲۰ اجرا را برای هرکدام درنظر بگیریم با بزرگی عرصه فعالیت‌های هنری در کشور روبرو خواهیم بود. با این حال عدد ۱۸ هزار نفر از آن ۱۵۰ هزار نفر فرصت پیدا کردند که بر صحنه‌ای از صحنه‌های تئاتر حاضر شوند.

حسینی اظهار داشت: فقر ما در عرصه زیرساخت‌ها کاملا به چشم می‌آید. اینکه بتوانیم از تمامی فرصت‌ها استفاده کرده تا امکانات بیشتری را فراهم کنیم تکلیفی برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و هست و اهتمام ما و تمامی همکاران ما در این حوزه هویدا است.

وی تصریح کرد: موضوع بازسازی و احیای سالن‌های مجموعه تئاتر محراب و اضافه شدن دو تماشاخته دیگر به آن نشان‌دهنده حرکت در مسیر افزایش و گسترش ظرفیت زیرساخت‌های نمایشی است. البته شهرداری هم در این سال‌ها تلاش کرده تا به اندازه توان و بضاعت خودش به حوزه هنر از طریق توسعه زیرساخت‌ها بپردازد.

معاون امور هنری وزارت ارشاد عنوان کرد: امیدوارم مسیر توسعه زیرساخت‌های هنری با رونق و شکوه بیشتری در دولت سیزدهم ادامه پیدا کند تا بتوانیم توسعه متوازنی را در عرصه هنر شاهد باشیم. اگر اماکن عرصه آثار نمایشی افزایش پیدا کند میزان مخاطبان تئاتر نیز به همین نسبت افزایش پیدا می‌کند.

حسینی در پایان گفت: گسترش میزان مخاطبان یکی از موضوعات جدی است که باید به آن بپردازیم. ساماندهی رویداد‌ها دیگر مسئله بسیار مهم دیگری است که تمامی این‌ها در کنار هم می‌توانند به رونق و شکوه هنر ایران به عنوان نگین درخشانی که بر انگشتری این کشور است بدرخشد و چشم‌ها را خیره کند و توان شایسته‌ای به ما برای حضور در عرصه‌های جهانی بدهد.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار