به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دیدار با جمعی از مدیران و بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت موضوع واکسیناسیون و تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و سایر مسئولان ارشد بر تسریع در روند انجام آن، اظهار داشت: به دنبال افزایش واردات واکسن، نیاز به تقویت زیرساختهای لازم به نحو مقتضی حس شد، بر همین اساس دانشگاههای علوم پزشکی، مراکز واکسیناسیون متعددی را وارد مدار خدمت رسانی کردند و به تبع آن در استان تهران نیز بالغ بر ۱۴۴ پایگاه تجمیعی راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد این مراکز در شهر تهران مستقر هستند، ادامه داد: امور اجرایی تعدادی از این مراکز توسط سایر دستگاهها تعیین تکلیف میشود و نظارت و تأمین لجستیک آنها بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی است. تعداد این قبیل مراکز رو به افزایش است و با وجود همکاریهای بی شائبه دستگاههای اجرایی، ممکن است با چالشهایی مواجه شود، بنابراین نظارت بر این مراکز اهمیت ویژهای دارد.
زالی ادامه داد: برون سپاری امور و بهره گیری از ظرفیت نیروی انسانی سایر بخشها در این مراکز تجمیعی، به علت تداوم فعالیت نیروهای بهداشتی در مراکز جامع خدمات سلامت و ارائه خدمت به مراجعین غیر کرونایی صورت گرفت.
وی اظهار کرد: تعدادی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون نیز با اجرا، هدایت و نظارت کادر بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی و همکاری دانشجویان، بسیجیها، گروههای داوطلب و هلال احمر فعالیت میکنند، بخش دیگری از پایگاهها هم هستند که مدیریت آنها برون سپاری شده و نیروهای بهداشتی دانشگاهها مشغول ارائه خدمت هستند. در هر سه نوع از این مراکز، نظارت اهمیت ویژهای دارد.
زالی افزود: تعداد پایگاه تزریق واکسن در تهران باید افزایش پیدا کند و مراکز موجود به صورت دو شیفت و برخی مراکز به صورت شبانه روز به ارائه خدمت بپردازند تا آمار روزانه تزریق در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ۱۲۰ هزار دوز در روز برسد.
وی تصریح کرد: به علت شرایط پیچیده و تراکم جمعیت در استان تهران، نیاز به اقدامی جهادی در روند واکسیناسیون حس میشود و بنا به تاکید وزیر بهداشت باید حلقه نظارتی در این خصوص شکل گیرد تا شرایط به طور کامل مدیریت شود و نیازسنجی مراکز صورت گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم تشکیل هرچه سریعتر تیمهای بازرسی، از حاضران در این نشست به منظور رسیدگی به چالشها و کمبودهای برخی مراکز بر اساس چک لیست تهیه شده درخواست همکاری کرد.
زالی ادامه داد: بررسی اطلاعات استخراج شده و تحلیل وضعیت موجود از بازدیدها در آیندهای نزدیک به بهبود روند ارائه خدمات و تسریع در روند واکسیناسیون منجر خواهد شد.
وی، مهمترین مؤلفه قابل توجه در امر بازرسی مراکز را خدمت رسانی در ساعات تعیین شده دانست و گفت: نظم و جلوگیری از ازدحام، حضور پزشک، وجود تجهیزات مورد نیاز و رعایت موازین شرعی نیز از جمله مواد مهم محسوب میشود.
زالی از فعالیت مراکز جامع سلامت خبر داد که در شیفت صبح خدمات غیر کرونایی ارائه میدهند و در شیفت عصر، تزریق واکسیناسیون صورت میگیرد و گفت: اجرای این مدل نیز در آیندهای نزدیک به بهبود روند این فرآیند کمک بسیاری خواهد کرد.
وی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به علت جمعیت بالای تحت پوشش پیشتاز تشکیل این تیمهای بازرسی خواهد بود و سپس در سایر دانشگاهها پیاده سازی خواهد شد.
زالی یکی از مشکلات واکسیناسیون را مراجعه بدون نوبت در بسیاری از مراکز اعلام کرد و گفت: هرچه گروههای سنی کاهش پیدا کند، این مشکل کمتر میشود و در حال حاضر دو گروه در حال دریافت واکسن هستند؛ گروهی که مطابق با سال تولد از طریق سامانه وزارت بهداشت ثبت نام میکنند و گروه مشاغل که با معرفی نامه مجاز به تزریق هستند و تمامی گروهها به صورت در حال واکسینه شدن هستند.
انتهای پیام/ 241