تحلیگر فرانسوی در پاسخ به سوال دفاع پرس:

نفوذ سرویس های اطلاعاتی آمریکا در احزاب سیاسی عراق داعش را بوجود آورد

ژیل مونیه تحلیگر فرانسوی مسائل عراق با اشاره به عوامل تشکیل دهنده داعش گفت: نفوذ سرویس های اطلاعاتی امریکا در احزاب سیاسی عراق داعش را بوجود آورد.
کد خبر: ۴۷۹۳۴
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰ - 08June 2015

نفوذ سرویس های اطلاعاتی آمریکا در احزاب سیاسی عراق داعش را بوجود آورد

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، نشست تخصصی بررسی ریشه های تشکیل داعش و آینده پژوهی وضعیت منطقه امروز با حضور ژیل مونیه تحلیگر فرانسوی مسائل عراق و دهشیری معاون مرکز ملی جهانی شدن و کارشناس مسائل غرب آسیا برگزار شد.

«ژیل مونیه» خبرنگار 71 ساله فرانسوی و دبیرکل موسسه دوستی فرانسه و عراق  که از مخالفان دخالتهای بیگانگان در جنوب غرب آسیا بوده است.


مونیه که خالق دو اثر به نامهای «راهنمای عراق» در سال 2000 و «جاسوسهای طلای سیاه» در سال 2009 بوده است، با مجله «آفریقا آسیا» همکاری دارد و مطالبی را نیز در وبلاگ «عراق-فرانسه» (actualite.com) منتشر میکند.

این روزنامهنگار فرانسوی معتقد است که رژیم صهیونیستی باید تمامی بمبهای هستهای خود را از بین ببرد و در بخش اول سخنان خود به بخشی از داستان زندگی خود اشاره کرد و گفت که پدرش از فعالان استقلال الجزایر بوده و در زمان ریاستجمهوری «فرانسوا میتران» از فرانسه اخراج شد.

ژیل مونیه از سال 1974 تا 2003 حدود 150 بار به عراق سفر کرده است و برخوردهایی را با مقامات سیاسی عراق داشته است.وی بر اساس مشاهدات و تجربیات خود در عراق کتابی نوشته است.

مونیه در این نشست به بررسی عوامل موثر در شکل گیری داعش اشاره کرد و افزود: جنگ ایران و عراق و بعد از آن جنگ عراق و کویت تاثیراتی بر روی جامعه نخبگان عراقی گذاشت.گرایش به سمت افکار اسلامی موجب شد تا رژیم بعث برای نترل شرایط موجود دست به هدایت گروه ها ی اسلامی از طریق تاسیس مساجد و کمپین های مذهبی با نظارت دولت بزند.

وی گفت:  در همین راستا کمپین ایمان به ریاست عزت ابراهیم دوری در عراق پایه گذاری شد.و در همین راستا 180 مسجد در عراق تاسیس شد و دانشگاه اسلامی بغداد پایه گذاری شد که ابوبکر بغدادی از آن فارغ التحصیل شد.

کارشناس مسائل عراق گفت : زمانی که داعش در موصل و رمادی اعلام موجودیت کرد هزاران نیروی نظامی ارتش عراق در آنجا حضور داشتند پس سوال اینجاست آیا نیروهای مالکی از گردهمایی عوامل بعث و داعش اطلاع داشتند و آیا نیروهای نظامی بدون اجازه مافوق خود می توانند پست محل خدمت خود را ترک کنند.

وی با اشاره به فساد داخل ارتش عراق گفت: بعدها معلوم شد نام حدود 6 هزار نیروی نظامی عراق روی کاغذ بوده و واقعیت خارجی ندارد.

مونیه خاطر نشان کرد: قبل از آشکار شدن و موجودیت داعش پایگاهی در عراق وجود داشت که بسیاری از بعثی ها و ابوبکر بغدادی در آن تبادل نظر و اندیشه داشتند و محل پرورش فکری داعش شد.

تحلیگر فرانسوی در پاسخ به سوال خبرنگار دفاع پرس پیرامون نقش کشورهای اروپایی در شکل گیری داعش گفت: در سقوط موصل نیروها و دستگاه اطلاعاتی آمریکا و اسراییل نقش داشتند و بر اساس اسناد و مدارک به دست آمده نشان می دهد که در سال 2012 دولت اسلامی به نام داعش در عراق و سوریه تشیل حکومت دهد.

مونیه اظهار کرد: بنابراین سرویس های اطلاعاتی آمریکا در احزاب سیاسی عراق نفوذ می کردند.

وی خاطرنشان کرد: نفوذ امریکا در عراق به حدی بود که با تمام احزاب عراقی در ارتباط بوده و همه آنها نمایندگان ان محسوب می شدند به طوری که در سخنان اوبا ما شاهد بودیم که گفت ما به دنبال نابودی داعش نیستیم به دنبال نابودی سران داعشیم و این به این معنا است که آنها ممکن است منافع امریکا را در بعضی مواقع رعایت نکنند از این رو رابطه بین داعش و آمریکابسیار واضح و غیر قابل انکار است.

دهشیری معاون مرکز ملی مطالعات جهانی شدن در ادامه این نشست گفت : داعش برای خود دو دشمن را معرفی کرده یکی مدرنیته غربی و دیگری تشیع پویا داعش اول دشمنی اش با تشیع و بعد متوجه غرب است.


معاون مرکز ملی مطالعات جهانی شدن گفت: داعش با اینکه تفکر متحجرانه دارد از ابزارهای جهانی شدن استفاده می کند استفاده از فضاهای مجازی مصداق این عملکرد داعش است .

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران از اول داعش را به عنوان تهدید امنیتی برای همه جهان می دانست و در این راه بایستی مقابله نظامی و اقتصادی با داعش صورت بگیرد.

وی در پایان گفت: سه سناریو برای آینده تحولات منطقه پیش بینی می شود  و آن خلیفه گرایی جدید و اسلام رادیکال ، قرون وسطی گرایی جدید و تجزیه کشورها و سوم مانع شدن برای تسلیح داعش و شکست آن در ابعاد فرهنگی نظامی اقتصادی که امیدواریم سناریو سوم تحقق پیدا کند که نیازمند همکاری منطقه ای و بین المللی است.

انتهای پیام/ح

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار