رزمنده و پیشکسوت دفاع مقدس سمنان:

مولفه‌های دفاع مقدس نجات دهنده جامعه ما در همه بحران‌هاست

«حمزه» گفت: دفاع مقدس نجات دهنده ما در همه زمان‌ها است و همه باید بدانیم که در شرایط تحریم‌، نقشه نجات برگشتن به مولفه‌های دفاع مقدس است.
کد خبر: ۴۸۱۰۸۳
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - ۰۲:۱۰ - 30September 2021

«محمدحسن حمزه» رزمنده و پیشکسوت دفاع مقدس و پدر شهید مدافع حرم «محمدحسین حمزه» در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس در سمنان با اشاره به دوران هشت ساله دفاع مقدس و جنگ تحمیلی علیه ایران، اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ناامیدی دشمن از شکست نظام به واسطه حضور مردم در صحنه، جنگ هشت ساله را بر ما تحمیل کردند که ما با تلاش و توکل توانستیم از آن سربلند بیرون آییم و نام آن را دفاع گذاشتیم.

وی با بیان اینکه دفاع مانند جهاد یک امر مقدس است، افزود: دفاع یک امر فطری است و هر شخصی فطرتاً به خود اجازه می‌دهد تا در برابر حمله دفاع کند و هر تهدیدی باید برای اهلش یک فرصت و سکویی برای پیشرفت باشد که ما به حمدالله بعد از دفاع مقدس با زحمات رزمنده‌ها و مردم و در راس آن، ولی امر مسلمین توانستم این دفاع را ماندگار کنیم و هم اکنون می‌توانیم ادعا کنیم که دفاع مقدس نجات دهنده ما در همه بحران‌ها است و مردم و مسئولان باید بدانند که هم اکنون و در این موقعیت‌های بحرانی و تحریم‌های سخت، نقشه نجات برگشتن به مولفه‌های دفاع مقدس است.

این پیشکسوت دفاع مقدس استان سمنان با تبیین برخی مولفه‌های دفاع مقدس و به کارگیری آن‌ها در حل مشکلات مختلف فرهنگی اقتصادی و اجتماعی فعلی، گفت: هر کدام از این مولفه‌ها برای ما به منزله کلیدی است که اگر اجرا شود می‌تواند ما را دوباره به مجاهدت‌ها و ایثارگری‌های زمان دفاع مقدس برگرداند.

حمزه ادامه داد: در زمان دفاع مقدس تصمیم‌ساز زیر مجموعه بود یعنی از پایین تصمیم‌سازی می‌کردند و مسئولان تصمیم گیری می‌کردند؛ خانواده‌های رزمنده‌ها در پشت جبهه می‌نشستند برنامه‌ریزی می‌کردند و در مناسبت‌های مختلف مثل ۲۲ بهمن و هفته دفاع مقدس شعار می‌دادند و این قوت قلبی برای رزمنده‌ها بود و این حضور مردم در صحنه باعث می‌شد که ما در جنگ کم نیاوریم یا اینکه بگوییم مردم خسته شدند یا این جنگ را تمام کنیم یا تسلیم شویم و یا بخواهیم به دشمن امتیاز دهیم.

پدر شهید مدافع حرم با بیان این که دومین مولفه شیوه برادری و ایثار بود افزود:  در جبهه‌های جنگ هیچکس خودش را برتر و بالاتر از دیگران نمی‌دانست فرمانده لشگر با رزمنده‌ها سر یک سفره می‌نشست وبا هم غذا می‌خوردند و یکجا می‌خوابیدند.

وی ادامه داد: همه باهم برادر بودند و در هر کاری سعی می‌کردند کنار هم باشند فرمانده مثل رزمنده کوچک خودش را خادم مردم می‌دانست و به همین خاطر عشق و علاقه بین فرمانده و زیرمجموعه مانند عشق و علاقه دو برادر یا پدر و فرزند بود الان اگر در جامعه ما رابطه یک کارمند با مدیر کل و مسئولین با مردم اینگونه باشد حتماً در آن اداره یا جامعه موفقیت حاصل می‌شود و شخص احساس نمی‌کند که باید وظیفه‌ای را بصورت کلیشه‌ای انجام بدهد و دنبال کارش برود.

این  رزمنده  با بیان این که با توکل تمام مشکلات حل می‌شود ادامه داد: امام (ره) فرمود این جنگ اسلام و کفر است و در راس جنگ فرمانده بقیه الله قرار دارد خدا ناظر بر ماست پس اَبَر قدرت اصلی خداست من باید توسل بر خدا کنم اگر توسل نباشد ناامیدی فرا می‌گیرد،  وقتی در جبهه بر خدا توکل می‌کردیم و بر دل دشمن می‌زدیم موفق بودیم، ولی اگر می‌نشستیم بر مبنای داده انسانی و اجتماعیِ امروزی فکر می‌کردیم تنمان می‌لرزید و نمی‌توانستیم جلو برویم لذا مردم و مسئولین بدانند همین الان هم انقلاب ما ان شاالله به ظهور وصل می‌شود این انقلاب برای امام زمان است در این انقلاب ما اراده کردیم پرچم انقلاب را در اقصی نقاط دنیا به اهتزاز دربیاوریم و به دنیا بگوییم که راه نجات شما اسلام است و این میّسر می‌شود اگر لحظه به لحظه توکلمان به خدا باشد.

حمزه  تصریح کرد: تکلیف باید مشخص باشد، علما می‌گویند بعد از شناخت تکلیف است یعنی انسان در هر کاری باید تکلیفش را بداند که هدف از این کاری که انجام می‌دهد چیست و تا کجا باید پیش رود در این صورت نه کوتاهی می‌کند و نه تکلیفش را کنار می‌گذارد امام راحل فرمودند: تکلیف ما را سیدالشهدا مشخص کرده یعنی دفاع مقدس ادامه راه کربلاست.

وی ادامه داد: اگر شخص تکلیفش را بداند چه بسا تا پای جان می‌ایستد و فراتر از تکلیفش هم انجام می‌دهد و حد و حدودی تعیین نمی‌کند که وظیفه من همین اندازه بود و بیشتر از این انجام نمی‌دهم؛ مسئولین باید بدانند شخصی که مسئولیتی را عهده دار شد باید بین مردم برود، زخم‌ها را ببیند و برای مشکلات راه حل بیاندیشد.

این رزمنده  دفاع مقدس  خاطر نشان کرد: دردوران جنگ سعی بر این بود که شخص، قرص و محکم به راه خود ومسیر خود قانع شود. اگر می‌گفتند این مسیر و معبر باید باز شود، دیگر، چون و چرا نداشت و شخص قانع می‌شد که اگر این معبر را باز نکند حداقل ۲۰۰ - ۳۰۰ نفر جانشان در خطر است.

وی با بیان این که شیوه های اِغنایی باید به کار گرفته شود  گفت: این شیوه‌های اِغنایی امروز باید در مدیریت‌های ما باشد کارگر و کارمند باید به گونه‌ای قانع شود که شرایط را درک کند وبا جان و دل به مقابله با تحریم بیاید؛ اینطور نمی‌شود که از یکطرف تحریم باشیم و از طرف دیگر حقوق نجومی بگیریم، این افراد را اِقناع نمی‌کند.

حمزه  یادآور شد: فرماندهان دفاع مقدس سعی می‌کردند خودشان را بسازند و بعد از پیدا کردن اعتماد به نفس، به دیگران دستور می‌دادند. بعد از فتح خرمشهر دشمن نقشه تسخیر کل ایران و پیش آمدن تا تهران را می‌کشید، اما بعد از فتح خرمشهر به واسطه تقویت اعتماد به نفس و خودباوری که در بین رزمندگان به وجود آمده بود دشمن فقط می‌خواست به نحوی جلوی آن‌ها را بگیرد که پیشرفت نکنند و هم اکنون در مسائل نظامی به گونه‌ای بازدارندگی ایجاد شده که دشمن در خواب هم نمی‌بیند که بخواهد به یک نقطه از ایران حمله کند.

وی گفت: در دوران دفاع مقدس کشور ما صد درصد تحریم بود و بیش از ۸۰ کشور در مقابل ما بودند و زمانی که ما در دوران تحریم با کمبود سلاح مواجه شدیم رزمندگان ما با تکیه بر نیروی خود باوری، بهترین سلاح‌ها را ساختند.

این پیشکسوت دفاع مقدس در خاتمه گفت: از دیگر مولفه‌های دفاع مقدس، اطاعت از فرماندهی بود. اطاعت نکردن از فرماندهی در هر زمانی که باشد محکوم به شکست است وقتی رهبر معظم  انقلاب اسلامی می‌فرماید به مساله‌ای خوشبین نیستم، دیگران بگویند ما بهتر تشخیص می‌دهیم یا زمانی که ایشان فرمودند در حال حاضر اولویت با تولید ملی و رفتن در این مسیر است، هر کسی همانگونه که می‌خواهد فکر کند این مساله منجر به شکست است. اگر انتقادی وجود دارد باید انتقاد سازنده باشد، کینه و مقابله به مثل در هیچ جا جواب نمی‌دهد؛ این‌ها درس‌هایی است که باید از دفاع مقدس بگیریم.

حمزه با اشاره به این سخن حضرت امام (ره) که فرمودند «فتح الفتوح انقلاب ما آن روحیه‌ای بود که در بین جوانان به وجود آمد» تصریح کرد: هم اکنون نیز این روحیه در بین جوانان ما دیده می‌شود همانطور که در مدافعین حرم و مدافعین سلامت دیده شد؛ لذا این فتح الفتوح یعنی اینکه دل‌ها متحول شد و تحول درونی ایجاد شد، الان هم این تحول درونی موجب می‌شود تا مردم سختی‌ها را تحمل کنند و برای آینده ایران سربلند پای کار بایستند و مقاومت کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها