آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی از نوادر روزگار و شخصیتی بی‌نظیر در تاریخ اسلام است

«صباحی» گفت: علامه حسن‌زاده آملی از نوادر و شخصیتی بی‌نظیر در تاریخ اسلام است که در دانش، معرفت، اخلاق و معنویات به قله رسیده است.
کد خبر: ۴۸۱۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۰ - 30September 2021

آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی از نوادر روزگار و شخصیتی بی‌نظیر در تاریخ اسلام است

به گزارش دفاع‌پرس از کرمان، حجت‌الاسلام «محمد صباحی» خطیب جمعه کرمان امروز در ویژه برنامه بزرگداشت آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی که با حضور علی زینی‌وند استاندار کرمان، فرماندهان نظامی و انتظامی و جمعی از مسئولان استان در حسینیه ثارالله کرمان برگزار شد با تسلیت رحلت حضرت آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی اظهار داشت: ارتحال این عالم جلیل‌القدر سلمه‌ای برای شیعه بود.

وی با بیان اینکه آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی از نوادر روزگار ما و در تاریخ اسلام شخصیتی بی‌نظیر بود افزود: آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی با دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز همکاری داشتند و مقاله‌ای در برنامه‌های علمی ارسال می‌کردند که به چاپ نیز رسیده است.

خطیب جمعه کرمان با اشاره به اینکه علامه حسن‌زاده آملی در زمینه علم و دانش، علم و معرفت، اخلاق و معنویات به قله رسید و راه را تا انتها پیموده بود بیان کرد: علامه در رشته‌های متفاوتی از جمله ریاضیات و نجوم متبحر بود و تألیفات گرانسنگی دارد.

وی با بیان اینکه آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی تألیفات بزرگی دارد که فقط برای علما قابل استفاده است ادامه داد: آیت‌الله حسن‌زاده آملی یک شخصیت بزرگ علمی بود که در علوم غریبه و علم طب نیز فعالیت می‌کرد و به زبان فرانسه و عربی مسلط بودن، این شخصیت بزرگ به این زبان‌ها مقاله نیز دارد، مقاله‌های وی را در 67 روز و در 67 صفحه نوشته‌ام که در اختیار می‌گذارم.

وی با عنوان اینکه آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی 190 اثر علمی دارد که بعضی از این آثار فقط برای دانشمندان کاربرد دارد ادامه داد: آیت‌الله حسن‌زاده آملی اساتید بزرگی مانند علامه طباطبایی و الهی قمشه‌ای داشت و فوق‌العاده به استادان خود احترام می‌گذارد.

خطیب جمعه کرمان با اشاره به اینکه این عالم بزرگ جهان اسلام در عرفان نظری و عملی تدریس می‌کردند که پیش نیاز آن گذراندن یک دوره فلسفه نزد خودش بود که حدود 15 سال طول می‌کشید افزود: مرحوم امام فلسفه را سه سال خواند و استاد فلسفه شد اما عرفان را هفت سال خواند و این علوم، علوم بسیار ارزشمندی هستند.

وی با بیان اینکه آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی در راه تحصیل علم سختی‌های زیادی کشید و در این راه مانندی نداشت گفت: خود آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی می‌گویند «به عنایت امام هشتم (ع) این علم را پیدا کرده‌ام».

صباحی با اشاره به اینکه آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی هم حکیم بود و هم عارف و در این مسیر بسیار توانمند و به معنای واقعی کلمه نابغه جهان اسلام بود بیان کرد: این انسان بزرگ از خودش حساب‌کشی، مراقبت و سؤال می‌کرد، انسان باید روزی چند دقیقه را برای خودش بگذارد، کارهای روزانه خود را حسابرسی کند و از خودش سؤال بپرسد که چه کار کرده است انسان باید زمانی از عمر خود را برای خود بگذارد و به خودش نمره بدهد.

صباحی با اشاره به اینکه علامه حسن‌زاده آملی آنقدر نسبت به همسرش مهربان بود که قبر همسرش در خانه‌اش در روستا قرار داشت افزود: وقتی دلیلش را سؤال کردند علامه فرمودند که «می‌خواهم بیشتر به او خدمت کنم.»

وی با بیان اینکه آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی مکرر به زیارت حضرت معصومه(س) می‌رفت ادامه داد: علامه حسن‌زاده آملی ارتباط معنوی قوی با اهل‌بیت(ع) داشت.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها