سردار جعفر اصلانی فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی دفاع پرس درباره دلایل راهاندازی اولین دانشکده داروسازی نیروهای مسلح در مجموعه این دانشگاه گفت: داروسازی نظامی علاوه بر ویژگیهایی که برای داروسازی عمومی پیشبینی شده، ویژگیهای خاص مربوط به بخشهای نظامی را نیز در بر میگیرد؛ زیرا بخشهای نظامی در طول فعالیت خود ممکن است به داروهایی نیاز پیدا کنند که عموم مردم به آن نیازی نداشته باشند، به همین خاطر نیروهای مسلح باید داروسازهایی داشته باشند تا بتوانند نیازهای دارویی ویژه این بخش از جامعه را تأمین کنند.
وی افزود: از سوی دیگر برخی داروها وجود دارد که در شرایط عادی مورد استفاده قرار نمیگیرد، اما در زمان بحرانهای نظامی به شدت کاربرد دارد؛ پس شناخت نیاز دارویی نیروهای مسلح در شرایط عادی و بحرانی و نحوه استفاده از هر دارو در شرایط خاص خودش، از کارکردهای داروسازی نظامی میتوان تلقی کرد.
دکتر اصلانی ادامه داد: علاوه براین داروساز نظامی باید فردی باشد که در زمان وقوع بحران نظامی یا جنگ بتواند با حضور در کنار نیروهای مسلح همانند دوران دفاع مقدس به ایفای نقش بپردازد.
وی در ادامه بیان داشت: از 15 سال پیش یک حالت انقباضی در مجموعه وزارت بهداشت برای اجازه تأسیس دانشکده داروسازی نظامی وجود داشت، و این در حالی است که ما از 10 سال پیش به دنبال راهاندازی این دانشکده بودیم، تا اینکه در سال 91 تأسیس این دانشکده توسط ستاد کل نیروهای مسلح به تصویب رسید، و بعد از آن یکی دو سال هم طول کشید تا به تأیید وزارت بهداشت برسد، و بدین ترتیب در بهمن 93 برای اولین بار پذیرش دانشجو از طریق کنکور سراسری انجام شد.
سردار اصلانی گفت: برای تأسیس دانشکده دندانپزشکی نیروهای مسلح، ما زیاد داوطلب نبودیم، زیرا در این رشته بیشتر خدماتی که ارائه میشود مهم است؛ در صورتی که در بخش داروسازی مسایل آموزشی و پژوهشی بارزتر و جدیتر است و حتی شاید نیاز سازمانی به این رشته بیشتر از دندانپزشکی باشد.
فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) در پایان اظهار داشت: به همین خاطر دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) بیشتر داوطلب راهاندازی این دانشکده بود؛ البته در راهاندازی دانشکده دندانپزشکی، زیرساختهای آن را هم داشتیم، ولی به هر حال تمایلی به راهاندازی این رشته نداشتیم.
انتهای پیام/