به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، امیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از نمایشگاه دائمی محصولات دانشبنیان صادراتمحور با عنوان «خانه نوآوری و فناوری ایران (IHIT)» در محل نمایشگاه بینالمللی تهران بازدید و از محصولات دانشبنیان حوزه تجهیزات توانبخشی رونمایی کردند.
قاضیزاده هاشمی در حاشیه بازدید از این نمایشگاه در خصوص استفاده بنیاد شهید و امور ایثارگران از این تجهیزات اظهار داشت: دایره سنی جامعه هدف ما بهگونهای است که به خدمات توانبخشی بهصورت گسترده نیاز دارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به افزایش میانگین سنی جامعه هدف بنیاد عنوان کرد: موضوع توانبخشی برای ما بسیار جدی است، زیرا میانگین سنی پدران و مادران معظم شهدای ما، حدود ۸۰ سال و همسران گرامی شهدا و جانبازان به حدود ۶۰ سال رسیده است و جانبازان عزیز ما هم متأسفانه به دلیل مشکلات جسمی که پیدا کردهاند، نیازمند این خدمات هستند.
قاضیزاده با تأکید بر نیاز بنیاد به خدمات توانبخشی، اضافه کرد: این خدمات هم برای ارتقا کیفیت زندگی جامعه ایثارگری که بتوانند فعالیت بیشتری در سطح جامعه داشته باشند، هم برای کم شدن درد و وابستگی آنها به دارو بسیار مهم است.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه تا به امروز این خدمات معمولاً با واردات تأمین و حجم زیادی ارز از کشور خارج میشده است، اضافه کرد: نیاز ارزی ما در سال گذشته حدود چند ده میلیون دلار بوده است، اما با تلاش جوانان و متخصصان خوب در داخل کشور، با همت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری این خدمات در داخل کشور در دسترس قرار گرفته است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه هرچقدر این خدمات و محصولات ارزانتر باشد، سطح ارائه خدمات بالاتر میرود، اضافه کرد: تا به امروز فقط قادر به تجهیز کلینیکهایمان بودیم، اما اگر محصولات ارزانتر و در دسترستر باشد، میتوانیم این خدمات را در اختیار اشخاص هم قرار دهیم. امیدواریم در دوره جدید بنیاد بتوانیم این نقش را ایفا کنیم.
قاضیزاده با بیان اینکه نیازها و کمبودهای حوزههای توانبخشی و … را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در میان خواهیم گذاشت، ابراز امیدواری کرد که با حمایتی که از شرکتهای دانشبنیان میشود، نهتنها خدمات توانبخشی ارائه شده در سطح جهان قابل ارائه باشد بلکه برخی از مسائل و مشکلاتی که تاکنون حل نشده مرتفع شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه و دستاوردهای جدید در حوزه تجهیزات توانبخشی، گفت: خوشبختانه به اقرار خود شرکتها، در برخی حوزهها یا خود این عزیزان تولیدکننده دانش فنی هستند، یا دومین کشوری هستیم که آن دانش فنی را تولید میکنیم، که جای شکر و تقدیر دارد.
قاضیزاده هاشمی افزود: بهطور مثال در حوزه ساخت ویلچر پیشرفت خوبی در داخل کشور اتفاق افتاده است، اما هنوز جا دارد به کیفیت جهانی برسد. در حوزه پاها و پنجههای پلیکربنی هم کارهای خوبی انجام شده است که برای جانبازان قطع عضو ما مورد استفاده خواهد بود.
وی در ادامه گفت:، چون بسیاری از جانبازان عزیز ما طولانیمدت روی تخت هستند نیاز به تشکهای طبی و مواج و… وجود دارد که در این زمینه هم باید برنامهریزی کنیم تا درصورت وجود از داخل تأمین شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه گفت: سازمانهایی مثل بنیاد با سازماندهی خرید خود میتوانند نقش کمککنندهای به شرکتهای دانش بنیان داشته باشند و با سرمایهگذاری که انجام میدهند شتابدهنده آنها باشند.
قاضیزاده هاشمی در خصوص خرید محصولات توانبخشی شرکتهای دانشبنیان این نمایشگاه توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران هم عنوان کرد: با توجه به نیاز جامعه ایثارگری باید خرید انجام شود و البته باید از کیفیت محصولات اطمینان پیدا کنیم. با تأیید کارشناسان معاونت بهداشت بنیاد در حوزه فنی جهت خرید را از خارج به داخل کشور تغییر خواهیم داد، زیرا این رویکرد برای بنیاد شهید و امور ایثارگران و اقتصاد ملی مطلوب بوده و موجب توسعه استقلال کشور خواهد شد.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور هم ضمن تقدیر از حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نمایشگاه و بازید از آن، عنوان کرد: حوزه توانبخشی یکی از حوزههای مغفول کشور است. عمدتاً محصولات این حوزه پوشش بیمهای ندارد و در بسیاری از موارد بازار مناسبی برای شرکتها نیست؛ مهم این است که سازمانهایی مثل بنیاد شهید و امور ایثارگران حضور پیدا کنند و این بازار را در اختیار شرکتها قرار دهد.
ستاری اضافه کرد: بحثهای تکنولوژی این حوزه طبق قراردادهایی که ما با شرکتها میبندیم و ریسکهایی که در این حوزه میپذیریم، قابل توسعه است، اما هر تکنولوژی برای توسعه به بازار نیاز دارد که با توجه به نگاه جدیدی که در حوزه استفاده از فناوریهای جدید حاکم است و نگاه اقتصادی که در حوزه اقتصادهای دانشبنیان در حال شکلگیری است، امید به توسعه آن بیشتر شده و جا دارد از مدیریت جدید بنیاد در این موضوع تشکر کرد.
انتهای پیام/ 141