۳ کشته و بیش از ۸۰ زخمی در حمله نظامیان به معترضان کودتا در سودان

کمیته مرکزی پزشکان سودان اعلام کرد که در حمله نیرو‌های ارتش به معترضان علیه کودتای نظامی در این کشور دستکم سه نفر کشته و بیش از هشتاد نفر دیگر زخمی شدند.
کد خبر: ۴۸۵۵۵۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۷ - 25October 2021

۳ کشته و بیش از ۸۰ زخمی در حمله نظامیان به معترضان کودتا در سودانبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، کمیته مرکزی پزشکان سودان در بیانیه‌ای از کشته شدن سه نفر و زخمی شدن بیش از ۸۰ نفر دیگر در اعتراضات امروز این کشور خبر داد.

به گزارش روسیا الیوم، این افراد در جریان مشارکت در اعتراضات علیه تصمیم‌های ارتش به انحلال شورای حاکمیت انتقالی و هیئت دولت و اعلام حالت فوق العاده در این کشور و برکناری فرمانداران استان‌های سودان آسیب دیدند.

انجمن صاحبان مشاغل در سودان از شهروندان این کشور خواسته بود در اعلام مخالفت با کودتای نظامی امروز در سودان به خیابان‌ها آمده و به شکل مسالمت آمیز از طریق نافرمانی مدنی فراگیر خواهان بازگشت دولت انتقالی شوند.

در همین حال سفارت آمریکا در خارطوم از طریق توییتر سرنگونی دولت مدنی در سودان توسط نیرو‌های نظامی این کشوررا محکوم کرد و از ارتش سودان خواست با توقف فوری خشونت، مقامات این کشور را آزاد کند.

صبح امروز دوشنبه رسانه‌ها از وقوع کودتای نظامی در سودان و بازداشت «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر و تعدادی دیگر از وزرای دولت انتقالی این کشور خبر دادند.

ساعاتی بعد از انتشار خبر‌های اولیه درباره کودتا در سودان، «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان با اعلام وضعیت فوق‌العاده در این کشور از انحلال شورای حاکمیتی و شورای وزیران سودان خبر داد.

برهان مدعی شد: «ما تأکید می‌کنیم که نیرو‌های مسلح به انتقال دموکراتیک تا واگذاری قدرت به یک دولت منتخب ادامه خواهند داد. آن‌چه که در کشور در جریان است، آینده سودان را تهدید می‌کند».

در واکنش به اظهارات رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان، وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی سودان اعلام کرد که این اظهارات موید وقوع یک کودتای نظامی در کشور است.

انتشار خبر کودتا در سودان واکنش‌های گسترده بین‌المللی به ویژه مقام‌های کشور‌های غربی را درپی داشته است.

سودان در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ (۲۲ فروردین ۱۳۹۸) پس از تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی، شاهد عزل «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق سودان به دستور ارتش بود.

سودان از ۲۱ آگوست ۲۰۱۹ (۳۰ مرداد ۱۳۹۸) وارد مرحله انتقالی شده که به مدت ۵۳ ماه ادامه خواهد داشت و قرار است اوایل ۲۰۲۴ انتخابات در این کشور برگزار شود. در حال حاضر قدرت بین ارتش، نیرو‌های مسلح و ائتلاف موسوم به «الحریة والتغییر» تقسیم شده است.

بنا بر اعلام وزارت اطلاع‌رسانی سودان، عبدالله حمدوک نخست‌وزیر این کشور پس از امتناع از صدور بیانیه‌ای در حمایت از کودتای نظامی به مکانی ناشناس منتقل شده است. نیرو‌های نظامی سودان، حمدوک را تحت حصر خانگی قرار داده‌اند و وی را وادار کرده‌اند تا یک بیانیه در حمایت از آن‌ها صادر کند.

انتهای پیام/ ۲۴۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار