به گزارش دفاعپرس از یزد، آیت الله «سیدمحمدکاظم مدرسی» امام جمعه بخش مرکزی یزد در خطبههای نماز جمعه این هفته در روستای «محمدآباد» اظهار داشت: شیطان با عناوین مختلف و با راهکارهای متفاوت دشمن تقوای همه جامعه است و به تعبیر قرآن سعی میکند زینت بخشی کرده و نگذارد کارهای تقوایی محقق شود.
وی افزود: یکی اینکه به بعضی از متدینین میگوید، چون دینتان قوی است دیگر عیب و ایرادی ندارد و در هر مجلسی که خواستید شرکت کنید مشکلی وجود ندارد. در برابر نامحرم، در دانشگاه ها، ماهواره ها، هر کجا میخواهید شرکت کنید ایرادی ندارد. همچنین هر کاری که دیگران انجام دادند را میگوید ایرادی ندارد اگر آنها بهشت نرفتند ما هم نمیرویم و اگر آنها هم رفتند ما هم میرویم و یک نوع بی تفاوتی این چنینی در ذهن ایجاد میشود.
مدرسی خاطرنشان کرد: مشغولیت به مستحبات و غفلت از فرائض و واجبات، به طور مثال فردی نمازش را نمیخواند، اما میرود دنبال کار، تولید و امور دنیا و عزاداری و این چنین موضوعات؛ به اسم آبروداری اسراف و زیاده روی میکند، به اسم مراسم مذهبی مردم آزاری میکند، به اسم اینکه گناه خیلی مهم نیست و کوچک شمردن گناه به میان میآید و مثلا یک شاخه مو که مشکلی ندارد و یک شب که هزار شب نیست. به اسم محبت اهل بیت گناهی را مرتکب میشود. به اسم شوخی کردن آبروی دیگران را میبرد و تحقیر میکند و اینها همه زینت سازیهای شیطان است که راه نجات از این موضوعات تقواپیشگی است.
شهید «فهمیده» برای امنیت و ناموس خود حرکت کرد
آیت الله مدرسی در ادامه به اشاره به سالگرد شهادت «حسین فهمیده»، یاد و خاطره این شهید عزیز را گرامیداشت و گفت: توجه به این مناسبت که روز نوجوان و بسیج دانش آموزی نامگذاری شده است، ضرورت دارد؛ از این رو بسیجی یعنی کسی که خودش را نبیند و جامعه را ببیند و اگر شهید «محمدحسین فهمیده» یک بسیجی شهید است به خاطر اینکه خودش را ندید و یک نوجوان سیزده ساله برای یک کشور، برای اسلام، برای یک انقلاب، یک جامعه و برای امنیت و ناموس خود حرکت کرد.
وی بیان کرد: دورانی اگر یک جوان و نوجوانی انگیزه داشت، چون بستر سعادت و هدایت برای او فراهم بود به خیل خوبان و نیکان میپیوست. در دوران دفاع مقدس جوان بسیجی جز انگیزه و شوق چیز دیگری لازم نداشت و مانعی هم سر راهش وجود نداشت. میرفت به جبههها و اگر ترسو بود شجاع میشد اگر بدون احساس مسئولیت بود این حس در او تقویت میشود. اگر تنبل بود در آن محیط فعال میشد، اگر اهل عبادت نبود اهل عبادت میشد، اگر اهل گناه بود اهل ترک گناه میشد و اگر خام بود پخته میشد. یعنی محیط جبهه جوانان و نوجوانان ما را میساخت و اگر هم از جبهه بر میگشت تا مدتها حال و هوای زندگی و وجود او برگفته از آن بود.
مدرسی ابراز کرد:، اما شرایط امروز متفاوت از آن زمان است و به هر حال هدایت نسل جدید به محیط سالم بسیار سختتر و با فراز و نشیب بیشتری همراه است. انگیزه فراهم کردن برای جوانان بسیار سخت است، محیط مناسب را جذاب نشان دادن و نگهداری از جوانان در برابر آسیبها بسیار دشوار است و لذا افراد و گروههایی که در عرصه فرهنگی دارند تلاش میکنند باید بسیار تلاش کنند و یکی از مشکلات امروز این است که امکانات متفاوتی را غربیها ایجاد کرده و در اختیار دنیا قرار داده اند از جمله فضای مجازی و سایر امکاناتی که در این حیطه قرار دارد و، چون آنها خودشان این فضا را ایجاد کرده اند، محصول را هم برای خودشان میخواهند و محصول این فضا را هم دو چیز معرفی میکنند که سلطه فرهنگی و سلطه سیاسی است.
وی افزود: سعی میکنند برجستگیهای فرهنگی هر ملتی را صاف کنند و با فرهنگ خودشان یکسان سازی کنند و به هر حال در این زمینه ما وظیفه داریم دست در دست هم دهیم و برای اینکه جوانان ایران اسلامی را در این محیط بسیار سخت نگهداری کنیم و از انحراف در امان بداریم.
امام جمعه بخش مرکزی یزد اذعان داشت: ممکن است یک انسانی به خاطر جذابیتهای مالی منحرف شود، مگر نبودند امت حضرت موسی که نه تا معجزه بزرگ و کوچک را از حضرت موسی دیده بودند، اما بعد از چهل روز غیبت به خاطر جذابیت مادی منحرف شدند و یک گوساله سامری توانستند آنها منحرف کند.
وی گفت: امروز به کارهای فنی، پیچیده، طراحی یا سخت افزارها و نرم افزارهای بسیار خوب جهت نگه داشتن جوانان با فطرت سالم در میدان ارزشی نیاز است. آموزش و پرورش، شورای فرهنگ عمومی، اداره فرهنگ و ارشاد، دستگاههای موثر فرهنگی و اجتماعی، مردم، مساجد و هر که در این زمینه میتواند اثرگذار باشد باید به پای کار بیایند تا بصیرت دینی، معنویت و روحیه جهادی و انقلابی در جامعه تقویت شود و عملا ما نیاز داریم به جهاد تبیین.
مدرسی افزود: فتنه حمله سایبری و هک سیستم نرم افزاری بنزین کشور در هفته گذشته اتفاق افتاد و زمان را به خوبی انتخاب کرده بودند؛ آبان ماهی که به هر حال برای برخی از حوادث در گذشته بستر ساز بوده است و برنامه ریزی همزمان این موضوع با شایعه تصمیم دولت برای گران شدن بنزین که هدف هم فقط فلج شدن زندگی مردم، شعله ور شدن خشم عمومی و ایجاد هرج و مرج و در نهایت آشوب و حضور گروههای تروریستی در کشور و از بین بردن سرمایههای زیرساختی کشور ما مثل سوریه و عراق و سایر جاها، اما این فتنه به چند دلیل نتیجه نداد.
وی صبوری و بصیرت مردم و اطلاع رسانی دقیق صدا و سیما، حضور میدانی دولت و وزارت نفت برای حل مسئله و همچنین حضور شهرداریها در شهرهای بزرگ جهت ارائه خدمات به شهروندان برای ایاب و ذهاب را از جمله این دلایل خواند.
وی گفت: ضروریست راهکارهایی را برای مقابله با این جریانها و جلوگیری از وقوع آنها به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در نظر بگیریم. در کوتاه مدت باید سطح امنیتی نرم افزارها را بالا برده و تقویت کنیم، در دروه میان مدت هم باید مکانها و محلهای در بردارنده این نرم افزارها و امکانات از دسترس افراد نفوذی خارج شود و برنامهها نباید در اختیار دیگران باشد تا مورد حملات سیابری قرار بگیرد و از لحظا بلند مدت هم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است که به عنوان حرکت راهبردی نیازمند توجه جدی است.
آیت الله مدرسی اظهار داشت: سیزدهم آبان ماه و روز ملی مبارزه با استکبار است و این موضوع دارای اهمیت فراوان است چرا که استکبار امروز به برکت درایت نظام اسلامی و حضور و صبوری مردم در حقیقت در میدانی که ما میخواهیم دارد بازی میکند نه در میدانی که او میخواهد و این نشان بصیرت انقلابی مردم است.
وی با بیان این که استکبار مجور شد از افغانستان فاصله بگیرد، تصریح کرد: دشمن در سوریه نتیجه مطلوبی را نتوانست رقم بزند، در عراق آنچه را که میخواستند محقق نشد، در یمن آنچه را که نمیخواستند ومورد هدف نداشتند را شاهد بودند و در لبنان و فلسطین هم با موارد این چنینی روبه رو شدند. پس میدان بازی امروز در منطقه در اختیار استکبار در منطقه نیست و در اختیار معنویت نظام اسلامی است و یک نمونه آن عبارت از این است که وقتی آمریکاییها لبنان را تحریم کردند و سید مقاومت سید حسن نصرالله بیان کرد که ما نفت را از ایران میخریم و کشتیها خاک لبنان هستند و کسی حق تعرض به آنها را ندارد آنها جرات هیچ کاری را نکردند و کشتیها بدون اسکورت وارد دریای سرخ شدند و در سواحل مدیترانه آزادانه رفت و آمد کردند و کسی هم جرات تعرض به کشتیها را نداشت.
وی ادامه داد: حتی همان کسانی که به اصطلاح جنگ لفظی را راه انداخته بودند و بعد که دیدند ملت لبنان با ملت ایران یکی شدند و پیام دادند به دولت لبان که ما خودمان نفت و گاز و ... برای شما میفرستیم و مجبور شدند گاز را از مصر بفرستند و نفت را از جای دیگر تامین کنند و این همان چیزی بود که نظام اسلامی برای ملت لبنان میخواست و مجبور شد استکبار در میدانی که ما میخواهیم و به اراده نظام اسلامی رقم خورده است بازی کند.
مدرسی عنوان کرد: موضوع لازم به توجه دیگر اینکه مسئولان استانی باید در رابطه با تقویت مراکز دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری برای ایجاد سیستمهای امنیتی و کمک گرفتن از جوانان نخبه و پای کار برای تقویت سیستمهای نرم افزاری اقدامات چشمگیر و اثرگذاری انجام دهند تا با تکیه بر توان استانی و بهره مندی از ظرفیتهای داخلی بتوانیم در این عرصه نیز شاهد درخشش و اثرگذاری باشیم.
وی در پایان گفت: موضوع دیگر نیز کنترل و نظارت بر قیمت مصالح ساختمانی برای ایجاد مسکن به ویژه مسکن جوانان است که برنامه ریزی و انجام اقدامات فوری در این زمینه ضروریست تا بتوان در عرصه ساخت و ساز نیز شاهد جهش و پویایی به نفع مردم و برای تسهیل زندگی جوانان بود.
انتهای پیام/