به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتوگویی در توضیح اینکه آیا از طالبان برای حضور در نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان دعوت شده بود، اظهار داشت: طالبان و گروههای دیگر افغانستان برای حضور در دومین اجلاس وزرای خارجه همسایگان این کشور ابراز علاقه کردند، علاوه بر این درخواستهای دیگری برای حضور در اجلاس تهران را دریافت کرده بودیم مانند اتحادیه اروپا که بهعنوان ناظر علاقمند به حضور در این اجلاس بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: تمام این موارد در اجلاس تهران ارائه شد، چراکه فرمت کشورهای همسایه افغانستان بر اساس اجماع است و همه کشورها باید در مورد یک موضوع به تصمیم واحد برسند. بهعنوان مثال در دور نخست نشست درخواست روسیه مورد بررسی قرار گرفت و روسیه به این فرمت در دومین نشست اضافه شد.
درخواست طالبان برای حضور در اجلاس بعدی همسایگان افغانستان بررسی میشود
وی یادآور شد: در اجلاس تهران درخواست هیئتها که سرپرستی افغانستان (طالبان) مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد در اجلاس نمایندگان ویژه تصمیم لازم اتخاذ شود.
خطیب زاده در ادامه درباره ارتباط ایران و طالبان، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نهتنها با طالبان بلکه با همه گروههای مختلف داخل افغانستان در ارتباط است، اما هیات حاکمه سرپرستی فعلی افغانستان (طالبان) در مورد برخی موضوعات مسئولیت مستقیم دارد از جمله امنیت مرزها، امنیت جان و مال و ناموس مردم و تأمین حقوق اولیه مردم که در اجلاس تهران بهصورت مبسوط پیرامون آنها بحث شد بهویژه درباره اینکه چگونه میتوان مسئولیت هیات حاکمه فعلی افغانستان را به آنها یادآوری کرد یا آنها را متوجه مسئولیت مستقیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: البته سازمانهای بینالمللی و کشورهای مسئول وضعیت فعلی افغانستان بیش از همه باید به وظایف خود در تسهیل زندگی مردم افغان عمل کنند.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام/ ۹۱۱