گروه بین الملل دفاعپرس- روزبه قمصری؛ سیاست کلی و اصلی آمریکا در عرصه نظامی ورود به عرصه استفاده از هواپیماهای نظامی و فعالیت در این حوزه و حفظ و ایجاد برتری در میان سایر کشورها در این عرصه است؛ البته بعد از دو جنگ خلیج فارس با سیاست جدیدی در دکترین نظامی این کشور روبرو شدیم که در جریان آن میبینیم که آمریکا به حوزه استفاده از پرندههای بیسرنشین یا همان «پهپادها» روی آورده است.
یکی از مزیتها و برتریهایی که استفاده از پرندههای بیسرنشین نسبت به بهره گیری از هواپیماهای سرنشین دار دارد این است که کشوری که از این تکنولوژی نسبتا جدید استفاده میکند بدون دادن کوچکترین تلفات انسانی میتواند به صورت مداوم و اغلب مخفی فعالیتهای نظامی و غیرنظامی دیگر کشورها را رصد کرده و آنها را زیرنظر داشته باشد.
بر این اساس نه فقط آمریکا که خود را قدرت نخست نظامی دنیا میداند و سرمایه گذاری بسیار فراوان و هنگفتی را هم در حوزه هواپیماهای نظامی بخصوص پرندههای بی سرنشین انجام داده است، بلکه سایر کشورها هم با مشاهده مزیتها و برتریهای استفاده از هواپیماهای بیسرنشین به دنبال دست یابی به توان و تکنولوژی ساخت و استفاده از پهپاد برآمدهاند. یکی از این کشورها هم جمهوری اسلامی ایران است که برای اینکه از رقبا عقب نماند و از قافله باشگاه استفاده کنندگان از پرندههای بیسرنشین عقب نماند سرمایه گذاریهای فراوانی را در سکوت خبری در این حوزه انجام داده است.
در این میان جمهوری اسلامی ایران که در دکترین نظامی خود دفاع از خاک و مرز و بوم این کشور را در دستور کار خود قرار داده است و هیچگاه به عنوان کشوری متجاوز وارد هیچ جنگی نشده است، اما در صورت تجاوز دشمن همانند جنگ هشت ساله صدام مقاومت جانانهای را از خود برجای گذاشته به منظور دفاع از کیان ملی در برابر دشمنان و کشورهای متجاوز همانند آمریکا و اسرائیل دستیابی به تکنولوژی ساخت پهپاد و استفاده گسترده از آن برای انجام ماموریتهای مختلف را در دستور کار خود قرار داده است.
پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در حوزه پرندههای بدون سرنشین و پهپاد که اخیرا سروصداهای بسیار ریادی را در سطح منطقه و بینالملل به راه اندخته نگرانی شدیدی را در میان کشورهای آمریکا و رژیم صهیوینستی ایجاد کرده است و به همین دلیل هم آنها نهایت تلاش خود را میکنند تا به هر صورتی که شده مانع از پیشرفت ایران در حوزه استفاده و بهرهبرداری از پرندههای بدون سرنشین شوند. در این میان آمریکا به تشدید نظارتهای منطقهای و بینالمللی خود سعی دارد تا به هر شکل ممکن مانع از انتقال تکنولوژی ساخت پهپاد به ایران شوند.
البته نکته مهمی که آمریکا و دیگر کشورهای دشمن به نظام اسلامی ایران از آن غافل هستند این است که همانگونه که ایران در زمان دوران طلایی دفاع مقدس و در اوج تحریم کشورهای دنیا به رهبری آمریکا توانست به تکنولوژی موشکی و همینطور به تکنولوژی تعمیر هواپماهای جنگی F۱۴، F۴ و ... دست پیدا کند و انحصار و تحریم غرب را بشکند در این حوزه که ساخت و استفاده از پرندههای بدون سرنشین است نیز به خودکفایی رسیده و در مهندسی معکوسی که با استفاده از شکار پهپادهای متجاوزی که گاه و بی گاه وارد حریم هوایی کشور شدهاند و مورد اصابت و قرار گرفته و سرنگون شده بودند به تکنولوژی روز پهپاد دست یافته است.
حال امروز این جمهوری اسلامی ایران است که با دستیابی به آخرین تکنولوژیهای روز دنیا در حوزه پرندههای بدون سرنشین قادر به ساخت و تولید پهپادهای گوناگون برای انجام ماموریتهای منطقهای و فرامنطقهای شده است. موضوعی که نگرانی عمیق آمریکا و غرب را به دنبال دارد، زیرا آنها خوبی میدانند و آگاه هستند که هیچگاه نمیتوانند این تکنولوژی را از ایران گرفته و یا مانع از ساخت و تولید این قبیل پرندههای بدون سرنشین توسط ایران شوند.
در واقع باید به این موضوع اشاره کرد که حالا این جمهوری اسلامی ایران است که با دستیابی به آخرین تکنولوژی روز در ساخت و تولید پهپاد توانایی نفوذ تا عمق استراتژیک آمریکا و اسرائیل را به دست آورده است و این موضوع را به خوبی در جریان درگیریهای اخیر منطقهای با هدف قرار دادن زیرساختها و مراکز و اهداف نظامی تروریستهای تکفیری در سوریه و عراق و همینطور در جریان جنگهای اخیر مابین اسرائیل با فلسطین و لبنان اثبات کرده است.
در انتها باید متذکر شده که دوران برتری بی، چون و چرای آمریکا و متحدان او در عرصههای هوایی به پایان رسیده است و حالا این ایران است که با برخورداری از توان پهپادی بالا و قدرتمند میتواند اهدافو برنامههای خود را در منطقه دنبال و پیگیری کند. ضمن اینکه اگر کوچکترین خطا و اشتباهی از دشمن سربزند ایران میتواند در درگیریهای احتمالی از این تکنلوژی برای درهم کوبیدن زیرساختها و توان نظامی آنها استفاده کند.
انتهای پیام/ ۱۳۴