در قم صورت می‌گیرد؛

برگزاری یادبود شهید «فهمیده» در هیات بیت‌النبی (ص)

مراسم یادبود شهید محمدحسین فهمیده و سالروز ورود حضرت معصومه (س) به شهر قم، از سوی هیأت بیت‌النبی (ص) برگزار می‌شود.
کد خبر: ۴۸۶۳۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۱ - 31October 2021

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، مراسم یادبود شهید حسین فهمیده و سالروز ورود حضرت معصومه (س) به شهر قم، از سوی هیأت بیت‌النبی (ص) فردا یکشنبه ۹ آبان‌ماه در حسینیه این هیأت برگزار می‌شود.

در این مراسم که از ساعت ۱۹:۳۰ برگزار می‌شود، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی سخنرانی و میثم طاهری مدیحه‌سرایی خواهد کرد.

حسینیه بیت‌النبی (ص) در قم، خیابان جواد‌الائمه (ع) خیابان طباطبایی، کوچه سوم واقع است.

هیأتی در قم برای شهید فهمیده یادبود می‌گیرد

نگاهی کوتاه به زندگی شهید فهمیده

محمدحسین فهمیده متولد ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۶ در شهر قم بود. وی در خانواده‌ای مذهبی به همراه برادرش داوود که او هم در دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسید، زندگی می‌کرد. در حدود ۱۰ سالگی به کرج مهاجرت کردند و تحصیلات راهنمایی را در آنجا ادامه داد. شهید فهمیده در جریان درگیری‌های کردستان در اوایل سال ۱۳۵۸، به آنجا رفت تا با دشمنان بجنگد، ولی نیرو‌های کمیته او را بازگرداندند. در نهایت او با توجه به فرمان امام تصمیم گرفت که به جبهه‌های جنگ تحمیلی برود. او در هشتم آبان سال ۱۳۵۹ به شهادت رسید که این روز به نام «نوجوان» نامگذاری شده است.

خلاصه داستان شهید حسین فهمیده

محمدحسین فهمیده همیشه می‌گفت: «امام هر چه اراده کند، همان را انجام خواهم داد و من تسلیم او هستم.». از این رو تصمیم گرفت با هدف اجرای دستورات امام به جبهه رفته و با دشمن بعثی بجنگد. حسین فهمیده یک روز به بهانه خرید نان از خانه خود در کرج خارج شده و به تهران رفت. در تهران افرادی سعی کردند او را منصرف کنند، ولی موفق نشدند و پس از آن به سمت جنوب کشور راهی شد. در آنجا با تلاش بسیار فرمانده گروه دانشجویان دانشکده افسری را راضی کرد تا با آن‌ها به خرمشهر برود. فهمیده پس از مدت کوتاهی مجروح شد، ولی مجروحیت مانع حضور او در خط مقدم نشد و رشادت‌های بسیاری از خود نشان داد. در روز شهادت، هشتم آبان ۱۳۵۹، او به همراه هم سنگرش محمدرضا شمس حضور داشت. شهید محمدرضا شمس آن روز به شدت مجروح شد و حسین فهمیده به سختی توانست او را به پشت خط رسانده و دوباره به سنگر خود بازگردد. وقتی حسین فهمیده به سنگر رسید با صحنه هجوم پنج تانک عراقی به سمت نیرو‌های ایرانی مواجه شد و با اراده‌ای محکم و روحیه ایثارگر خود نارنجک‌ها را به کمر بست و در دست گرفت و شجاعانه به سمت تانک‌ها حرکت کرد. در حالی که پای او تیر خورده بود خود را به جلوترین تانک رسانده و در زیر آن نارنجک‌ها را منهدم کرد.

سخن امام پس از شهادت محمدحسین فهمیده

امام خمینی (ره) در دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مورد شهید محمدحسین فهمیده فرمودند: «رهبر ما آن طفل سیزده ساله‌ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صد‌ها زبان و قلم بزرگ‌تر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد و خود نیز شربت شهادت نوشید.»

آرامگاه شهید فهمیده

بقایای پیکر شهید حسین فهمیده در بهشت زهرا، قطعه ۲۴، ردیف ۴۴، شماره ۱۱، به خاک سپرده شده است.

هیأتی در قم برای شهید فهمیده یادبود می‌گیرد

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار