به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، دکتر چمران با پیروزی انقلاب اسلامی بعد از 21 سال هجرت، به وطن باز میگردد. همه تجربیات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب میگذارد. تمام تلاش خود را صرف تربیت اولین گروههای پاسداران انقلاب در سعد آباد میکند.
شهید چمران روز و شب خود را به خطر میاندازد تا مسأله کردستان را فیصله دهد. وی در قضیه فراموش ناشدنی «پاوه» قدرت ایمان و اراده آهنین خود را برهمگان ثابت میکند.
پس از این جریانات، فرمان انقلابی امام خمینی(ره) صادر شد و فرماندهی منطقه نیز به دکتر چمران واگذار شد. در کمتر از 15 روز تمام راهها و مواضع استراتژیک کردستان را به تصرف درآوردند. بدین ترتیب کردستان از خطر حتمی نجات یافت و مردم مسلمان کرد با شادی و شعف به استقبال این پیروزی شتافتند.
دکترمصطفی چمران پس از مدتی به وزیر دفاع منصوب شد. وی در پست جدید، برای تغییر و تحول ارتش، به یک سلسله برنامههای وسیع بنیادی دست زد.
شهید چمران در نخستین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، از سوی مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد و تصمیم داشت در تدوین قوانین و نظام جدید انقلابی، بخصوص در ارتش، حداکثر سعی و تلاش خود را بکند تا ساختار گذشته ارتش را تغییر دهد. وی به نمایندگی حضرت امام(ره) در شورای عالی دفاع منصوب شد و مأموریت یافت تا به طور مرتب گزارش کار ارتش را ارائه نماید.
پس از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، دوران حماسه ساز و پرتلاش دیگری آغاز می شود. دکتر چمران در آن دوران نمونه کامل ایثار، شجاعت و در عین فروتنی را از خود نشان میدهد.
در ادامه آلبوم تصاویر این شهید بزرگوار را از دیده میگذرانید.
عید دیدنی کارکنان شرکت یاد با مهندس بازرگان - فروردین 1336
نماز با رزمندگان در روستای عباسیه
شهید دکتر مصطفی چمران در کنار مرحوم فلسفی
شهید محسن الله داد در کنار شهید دکتر چمران
شهید سید مجتبی هاشمی در کنار شهید مصطفی چمران
از سمت چپ ردیف وسط: شهید حسین الله داد - عبدالله الله داد
سخنرانی در روز نیمه شعبان - مقر لشکر 16 زرهی قزوین - جنگل گمبوعه (بین اهواز و حمیدیه) - آخرین سخنرانی دکتر چمران
روز نیمه شعبان - مقر لشکر 16 زرهی قزوین - جنگل گمبوعه ( بین اهواز و حمیدیه ) - آخرین دیدار و سخنرانی دکتر چمران
ستادجنگهای نامنظم
نخستین ماشین شنی ساخته شده در ایران توسط شهید چمران
انتهای پیام/