گروه استانهای دفاعپرس، نیمههای پاییز ۱۳۵۷، برخلاف دیگر سالها که کلاسهای درس مدارس و دانشگاهها فعال بودند، دانشآموزان به فرمان امام راحل (ره) اعتصاب کرده بودند و به مدرسهها و دانشگاهها نمیرفتند. همه گوش به فرمان امام(ره) در کوچهها و خیابانها راهپیمایی و تظاهرات میکردند و درس انقلاب را میآموختند.
مسیرهای راهپیمایی دانشآموزان تهرانی، بیشتر به طرف دانشگاه تهران بود، یعنی جایی که دانشجویان در حیاط بزرگ آن با برپایی راهپیمایی و سخنرانی، آتش انقلاب را شعلهورتر میکردند اما زمانی که دانشآموزان در حیاط دانشگاه تهران تظاهرات میکردند، ناگهان نیروهای مسلح که با تانکها و نفربرهایشان در خیابانهای دور دانشگاه مستقر بودند به سمت آنها آتش گشودند.
در آن روز تعدادی از دانشآموزان در حالی که پیراهنهای خونین براداران شهید خود را بر سر دست گرفته بودند، گریهکنان در خیابانها میدویدند و آنها را به مردم نشان میدادند، بنابراین به خاطر گرامیداشت یاد و خاطره این دانش آموزان شجاع و بیگناه این روز در تاریخ انقلاب اسلامی به نام روز دانشآموز نامگذاری شده است.
در حقیقت حادثه ۱۳ آبان ۱۳۵۷ پس از حادثه ۱۷ شهریور آن سال، دومین جنایت دولت شریف امامی به شمار میرفت در حالی که عمر سیاسی این دولت از ۷۰ روز تجاوز نمیکرد. ابعاد حادثه دانشگاه به حدی بود که وقتی در برنامه اخبار شبانگاهی گزارش تیراندازی مستقیم سربازان به طرف دانشآموزان از شبکه سراسری تلویزیون پخش شد، وزیر علوم بلافاصله استعفا داد و فردای آن روز کابینه شریف امامی نیز سقوط کرد.
امام خمینی(ره) در پیامی به این مناسبت فرمودند: عزیزان من صبور باشید که پیروزی نهایی نزدیک و خدا با صابران است. خود و فرزندان نسل آتیه را سرفراز کنید که ایران امروز جایگاه آزادگان است و سستی و هراس به خود راه ندهید؛ که نمیدهید و به وسوسههای شیطانی بستگان دستگاه ظلم گوش فرا ندهید. شما ملت ایران و همت و شجاعت شما زبانزد جهانیان و سرمشق آزادیخواهان است. من از این راه دور چشم امید به شما دوختهام و آنچه در قدرت دارم در خدمت به شما که به حق است نثار میکنم و صدای آزادیخواهی و استقلالطلبی شما را به گوش جهانیان رسانده و میرسانم و از خداوند تعالی سلامت و عظمت شما ملت نجیب بزرگ را خواهانم.
دانشآموزان در١٣ آبان۱۳۵۷ در مبارزه با استکبار، نقشی فعال و فراموش ناشدنی ایفا کردند، این قشر متعهد و آگاه، هویت مسلمانی، خوداتکایی و مبارزه با استکبار را به همگان آموختند، در واقع آنها بودند که با شعارهای کوبنده و فعالیتهای خود بر ضد رژیم نقش مهمی در متزلزل کردن پایههای حکومت پهلوی داشتند.
دانشآموزان که گوش به فرمان رهبرشان بودند، مسیر آزادیخواهی را به تمام مظلومان و مستضعفان آموختند که برای به دست آوردن حقوق از دست رفته خود باید با استکبار جهانی به مبارزه بپردازند بنابراین یکی از پیشگامان مبارزه ملی در نهضت امام خمینی(ره)، دانشآموزان متعهد و بیداری بودند که برای رسیدن به اهداف والا و عظیم انقلاب اسلامی چه در زمان طاغوت و چه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از هیچ کوششی دریغ نکردند.
بدین ترتیب باید گفت مهمترین پیام این روز به همه مسلمانان این بود که تنها در برابر پیشگاه خدا به کرنش بنشینند و تا همیشه زمان در برابر ظلم و زورگویی ابرقدرتها سرتسلیم فرود نیاورند.
بدون شک دانشآموزان همان گونه که در پیروزی انقلاب اسلامی و شکلگیری آن نقش به سزایی داشتند، در تثبیت و تداوم آن دارای نقش محوری هستند، آنها پس از انقلاب در طول جنگ تحمیلی برای دفاع از کیان اسلام جنگیدند به طوری که بیش از ۳۶ هزار تن شهید، دو هزار و ۸۵۳ تن مفقودالاثر و جانباز و دو هزار و ۴۳۳ تن آزاده را در این راه تقدیم دفاع از وطن کردند.
بنابراین باید گفت حضور دانشآموزان و فداکاریهای آنها در روزهای منتهی به انقلاب و جنگ تحمیلی، توطئه دشمنان را خنثی کرد، از این رو توجه جدی به دانشآموزان و فراهم کردن زمینههای پیشرفت همه جانبه آنان تضمینی برای پیشرفت انقلاب اسلامی و تحقق اهداف آن است و بدون همراهی آنان دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی امکان پذیر نخواهد بود.
انتهای پیام/