به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر دریادار سید محمود موسوی سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در اولین گام از مرحله اصلی این رزمایش شاهد برنامهریزی و اجرای عملیات آبی-خاکی خواهیم بود، اظهار داشت: این عملیات در دو بخش آفندی و پدافندی اجرا میشود.
وی افزود: در بخش آفندی برای تصرف ساحل مورد نظر دشمن عملیاتهایی اجرا خواهد شد که نیروهای عمل کننده پس از نفوذ به ساحل و عبور از لایههای دفاعی و انجام عملیات هلیبرن و هوابرد در ساحل مورد نظر و پیاده کردن تیمهای چترباز و تجهیزات، ساحل را برای انتقال تجهیزات عمده فراهم خواهند کرد و نیروها به پیشروی خود و تصرف سرپل و استحکام مواضع اقدام خواهند کرد.
امیر موسوی تاکید کرد: در مرحله بعدی، دفاع و پدافند از سواحل خودی را داریم که با استفاده از نیروهای عمل کننده و چهارگانه ارتش اجرا خواهد شد.
وی گفت: استفاده از قدرت آتش توپخانههای دقیقزن نیروی زمینی، بالگردهای هوانیروز، بهرهگیری از سامانههای باسرنشین و بدون سرنشین نیروی هوایی در پشتیبانی از نیروهای عمل کننده در ساحل و دریا و همچنین یگانهای شناور سطحی و زیرسطحی و تیپهای تکاور تفنگدار دریایی در کنار سامانههای جنگ الکترونیک و سامانههای موشکی ساحل به دریا که در سرتاسر ساحل مورد نظر خودمان گسترش پیدا کردند، در این عملیات حضور فعال و گسترده خواهند داشت.
سخنگوی رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ تاکید کرد: اجرای عملیات آب-خاکی از پیچیدهترین عملیات نظامی در سطح دریا و ساحل است که تعامل و نزدیکی نیروهای عمل کننده را لازم دارد که در این راستا قرارگاه ذوالفقار ارتش در منطقه مستقر است و با بکارگیری قرارگاه تابعه خودش از نیروهای چهارگانه و قرارگاه پدافند هوایی این عملیات را به صورت تمرکزی کنترل و هدایت خواهد کرد.
وی همچنینن در تشریح برخی جزئیات مراحل شناسایی، اطلاعاتی و رزمی این رزمایش نیز تصریح کرد: عملیات جمعآوری اطلاعات الکترونیکی و سیگنالی و ضد الکترونیکی نیروهای مهاجم با استفاده از سامانههای شنود و جهت یاب یگانهای تاکتیکی و ساحلی، با انواع پهپادهای شناسایی ایرانی ابابیل ۳، یسیر، صادق، مهاجر۴ و سیمرغ و انواع هواپیماهای شناسایی شامل P۳F، RF۴ و بویینگ۷۰۷ با موفقیت اجرا شد.
امیر دریادار موسوی پایداری ارتباطات در فضای مطلق جنگ الکترونیک را از جمله نقاط قوت این رزمایش دانست و افزود: رصد و پایش حریم هوایی کشور و منطقه عمومی رزمایش در پهنه آبی جنوب کشور توسط نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین اجرای آتش توسط سامانههای پدافندی برای مقابله با اهداف متخاصم و همچنین اجرای عملیات گشت هوایی توسط خلبانان تیزپرواز و پهپادهای نیروی هوایی ارتش، بخش دیگری از سناریوها است که در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش تمرین خواهد شد.
وی در ادامه برقراری امنیت در منطقه غرب آسیا را با تکیه بر توان و اتحاد کشورهای منطقه عملی دانست و گفت: پیام رزمایش مشترک ذوالفقار ارتش به کشورهای منطقه، آمادگی برای برقراری صلح و دوستی با تکیه بر ظرفیتهای درون منطقهای است، چراکه تاریخ ثابت کرده سایر کشورهای فرامنطقهای، بازیگرانی جنگ طلب و ناامن کننده بودهاند و جز ناامنی، جنگ و اشغال ارمغان دیگری برای منطقه غرب آسیا نداشتهاند.
سخنگوی رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: کلیه مراحل این رزمایش توسط کارشناسان خبره ستادکل نیروهای مسلح، قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء(ص) و ارتش جمهوری اسلامی ایران، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/ 231