به گزارش دفاعپرس از اراک، سردار «محسن کریمی» فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی، امروز (یکشنبه) در نشست شورای عالی دانشنامه دفاع مقدس استان اظهار داشت: اقدام حماسی دلاورمردان نیروی دریایی سپاه در مقابله با دزدی نفتی تروریستهای آمریکایی، مایه سرشکستگی استکبار جهانی شد و افول آمریکا را نشان داد و مصداق نصرت الهی بود.
وی افزود: دفاع مقدس در کنار دستاوردهای عظیمی که داشت، موجب ایمان واقعی مردم به نصرتهای الهی و خودباوری مردم شد و آنچیزی که توانسته نظام اسلامی را به این درجه از اقتدار و سربلندی برساند، الگوگیری از دفاع مقدس است که امروز انتقال صحیح این فرهنگ ارزشمند به نسل جوان یک ضرورت مهم است و باید از روشهای مختلف دنبال شود.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی گفت: گفتمانسازی فرهنگ دفاع مقدس در جامعه یکی از ضرورتهای گام دوم انقلاب است که پژوهش یکی از روشهای آن است؛ لذا پژوهش باید در حوزه دفاع مقدس یک راهبرد باشد.
وی بیان کرد: پژوهش در دفاع مقدس باید ارزشهای دفاع مقدس را به یک گفتمان عمومی و فراگیر تبدیل کند و استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی و مراکز علمی برای تحقق این مسئله یک ضرورت مهم است.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی ادامه داد: یکی از مهمترین مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه دفاع مقدس، پژوهش و انجام فعالیتهای پژوهشی است که باید روایتهایی عالمانه، مستند، مستدل و مطابق با عقلانیت از حماسههای دفاع مقدس اتفاق بیفتد و لازمه آن بهرهگیری از زبان پژوهش و ادبیات غنی انقلاب اسلامی است.
وی اضافه کرد: استان مرکزی از هفت سال گذشته در کنار اقدامات مختلف در حوزه دفاع مقدس، پژوهش را نیز در این زمینه در دستور کار قرار داده که یکی از خروجیهای آن، جمعآوری بیش از یک میلیون سند دفاع مقدس استان بوده و مسیر را برای اقدامات مختلف باز گذاشته است.
کریمی با بیان اینکه تهیه دانشنامه استانی دفاع مقدس یکی دیگر از اقدامات پژوهشی و علمی در حوزه دفاع مقدس است، گفت: در این راستا عمده پیشکسوتان و اساتید دانشگاهی استان پای کار آمدهاند و خوشبختانه استان مرکزی در این مسئله جزو استانهای برتر است.
وی افزود: تهیه بیش از ۲۷۰ مقاله در ذیل دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی، نشان از اهتمام نویسندگان و اساتید دانشگاهی و البته اقدام جهادی کارگروهها و کمیتهها دارد که باید با قوت ادامهدار باشد.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی ادامه داد: با توجه به گستردگی دفاع مقدس، آنچیزی که باید در این خصوص به آن توجه شود، نظریهپردازی است و این باید منجر به تولید علم شود و راه تحقق آن کار علمی و پژوهشی است و این مسئله هم باید در دفاع مقدس و هم در جبهه مقاومت صورت پذیرد.
وی گفت: در استان مرکزی به جهت گستردگی و نقش در دفاع مقدس، علاوه بر اینکه تهیه دانشنامه دفاع مقدس آن با قوت پیگیری خواهد شد، نیاز به پرداختن کار پژوهشی و تحقیقی در حوزه نقش استان در عملیاتها داریم.
کریمی عنوان کرد: به برکت کنگره شهدای استان مرکزی، نقش استان در عملیاتها جمعآوری شده است؛ اما با توجه به گستردگی کار نیاز به پرداختن بیشتر دارد.
وی با اشاره به اینکه فعالیت پژوهشی در حوزه دفاع مقدس در کنار برکات زیادی از جمله پاسداری از این فرهنگ و انتقال صحیح آن با نسل جدید دارد، می تواند پژوهشگران و نویسندگان علاقمند در این حوزه را هم تربیت کند، گفت: محور کار در حوزه دفاع مقدس استان مرکزی پژوهش است.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی افزود: در کنار پژوهش، اقدامات دیگری همچون بهرهگیری از زبان فرهنگ و هنر در حوزه ترویج دفاع مقدس نیز ضرورت دارد که باید جهاد تبیین در این حوزه رقم بخورد که رسانهها و فضای مجازی میتوانند ابزار مناسبی برای تحقق این مسئله باشند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه امروز استان مرکزی در حوزه فعالیتهای مرتبط با دفاع مقدس هم در حوزه فرهنگی، خدماتی، اجتماعی، علمی و پژوهشی و سایر ابعاد دیگر، تجربیات بسیار ارزشمندی دارد و باید این تجربیات، هم ماندگار بمانند و هم به دیگران انتقال داده شود.
کریمی اضافه کرد: برگزاری کنگره نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی، در کشور رتبه برتر را کسب کرد و امروز بسیاری از استانها در حال الگوگیری از تجربیات استان مرکزی در این زمینه هستند.
وی خاطرنشان کرد: امروز شورای دانشنامه استانی دفاع مقدس و کارگروهها و کمیتههای آن که متشکل از پیشکسوتان دفاع مقدس، اساتید دانشگاهی و مسئولین است، به شکل جهادی در میدان هستند و انگیزه، تلاش و دغدغههای این عزیزان بسیار قابل تقدیر است؛ چراکه با شکل خودجوش و جهادی برای ماندگاری فرهنگ دفاع مقدس زحمت میکشند و قطعا شهدا اجر و پاداش آنها را خواهند داد.
انتهای پیام/