رئیس سازمان امور اجتماعی کشور:

لزوم استفاده از ظرفیت‌های هنری برای درمان آسیب‌دیدگان اجتماعی

رستم‌وندی بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنری برای درمان آسیب‌دیدگان اجتماعی تاکید کرد و گفت: می‌توانیم بچه‌ها و نوجوان‌هایی که در کانون‌های اصلاح و تربیت هستند را وارد پروسه تئاتر درمانی کنیم.
کد خبر: ۴۸۷۹۸۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۰ - 08November 2021

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «تقی رستم‌وندی» رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در نشست پویش هنری_ رسانه‌ای «ناکوک» با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های درمانی برای رسیدگی به وضعیت آسیب‌دیدگان اجتماعی اظهار داشت: افرادی را می‌شناسم که با تئاتر درمانی کارهای موفقی را در رابطه با اشاخصی که دچار مشکلات اجتماعی شده‌اند، انجام می‌دهند؛ برای مثال برخی از بچه‌ها و نوجوان‌هایی که در کانون‌های اصلاح و تربیت هستند را وارد پروسه تئاتر درمانی کنیم و برخی از زندانیان با کارهای فرهنگی و هنری درگیر شده‌اند.

علی سلیمانی دغدغه کودکان مناطق محروم و کودکان کار را داشت

همسر مرحوم علی سلیمانی در بخش دیگری از این نشست گفت: علی همیشه دغدغه کودکان مناطق محروم و کودکان کار را داشت. من نیز دوست داشتم بچه‌های مناطق محروم را در زمینه هنر فعال کنیم و از طریق سازمان فرهنگی-هنری شهرداری نیز پیگیر آن بوده‌ام. تا به امروز قول‌هایی داده شده، اما این قول‌ها هنوز عملی نشده‌اند.

وی از مدیران حوزه هنری درخواست کرد که در زمینه فعال کردن بچه‌های مناطق محروم در زمینه‌های فرهنگی و هنری به او کمک کنند.

تلاش کردیم در حوزه هنری به آسیب‌های فراگیر بپردازیم و آنها را با بیانی هنرمندانه بررسی کنیم

«داوود ضامنی» مدیر دفتر ارزیابی و پایش حوزه هنری در ادامه نشست خبری «ناکوک» گفت: برخی از آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد در میان حاشیه‌نشینان و طلاق به جهت فراگیریشان بسیار مهم هستند. بنابراین ما در حوزه هنری تلاش کردیم اول به آسیب‌های فراگیر بپردازیم و آنها را با بیانی هنرمندانه بررسی کنیم و راهکاری را ولو در حد چند ثانیه در درون آثار بگنجانیم تا راه برون‌رفت از چالش و کنترل آسیب به صورت یک آموزش غیر مستقیم به مخاطب نشان داده شود.

وی افزود: ما در یکی دو سال گذشته ۷۵ فیلم کوتاه تولید کردیم. این آثارمستقیماً تولید حوزه هنری نیستند، بلکه ما تلاش کردیم هنرمندان مراکز استانی را که خودشان تجربه زیسته‌ای از یکی از آسیب‌های اجتماعی دارند، ترغیب کنیم با یک نگاه هنرمندانه به تجربه‌شان نگاه کنند. بنابراین اینجا زاویه دید مهم بوده است نه زاویه تولید. شاید برخی از آثار مذکور از نظر ارزش‌های هنری از درجه پایینی برخوردار باشند، اما همانطور که آقای دادمان بیان کرد، ما این فیلم‌ها را برای شرکت در جشنواره‌های هنری نساختیم. این فیلم‌ها برای نوجوانان و مردم تولید شده‌اند.

ضامنی بیان کرد: لازم می‌دانم توضیح دهم که ۲۰۰ دقیقه انیمیشن هم تولید شده است و در مراحل بعدی پویش «ناکوک» در دستور کار پخش قرار خواهد گرفت.

«محمد مهرابی» رئیس حوزه هنری استان البرز در پایان گفت: ما فراخوانی را به صورت هم‌زمان و موازی با پویش «ناکوک» برنامه‌ریزی کرده‌ایم. همانطور که در این فراخوان آمده، قرار است هنرمندان در سه بخش پوستر، کاریکاتور و تصویرشناسی آثار خودشان را تا انتهای بهمن ماه به دبیرخانه ارسال کنند و در یک برنامه، اختتامیه این مراسم هنری برگزار شود.

وی افزود: ما تلاش می‌کنیم از همه شیوه‌های تبلیغاتی و هنری برای بهتر دیده شدن آثار و فیلم‌های تولید شده استفاده کنیم. یعنی ما هم‌زمان با توزیع فیلم‌ها، تعدادی پادکست، پوستر، کاریکاتور و تصویرسازی تولید کردیم که دوستان می‌توانند از آنها استفاده کنند.

رئیس حوزه هنری استان البرز بیان کرد: ما تلاش کردیم با همکاری سایر نهادها از همه توانمان استفاده کنیم. برای مثال قرار است معاونت فضای مجازی سازمان صدا و سیما با استفاده از همه ظرفیت‌هایش به توزیع حداکثری آثاری که در قالب پویش «ناکوک» تولید شده‌اند کمک کند.

فراخوان مذکور، فراخوان رویداد «قبل از اینکه دیر بشه!» است. علاقمندان برای مطالعه متن فراخوان و جزئیات این رویداد می‌توانند به پایگاه اینترنتی WWW.NAKOOK.IR مراجعه کنند.

گفتنی است در نشست خبری «ناکوک» از خانواده مرحوم علی سلیمانی تقدیر شد و تابلو پرتره‌ای به عنوان هدیه به همسرآن مرحوم اهدا شد. همچنین در این نشست از سایت و پوستر پویش ناکوک رونمایی شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها