به گزارش اجتماعی دفاعپرس، علی القاصی مهر دادستان عمومی و انقلاب تهران در جلسه ویدئوکنفرانسی بررسی عملکرد هفت ماهه نواحی ٣٣، ٣٦، ٢٩، ٢٨، ١٨و ١٥ دادسرای عمومی و انقلاب تهران، ضمن تقدیر و تشکر از عملکرد همکاران همه نواحی اظهار داشت: به طور حتم اگر زحمات و تلاش همکاران نبود توفیقاتی که در راستای کاهش اطاله و تعیین تکلیف پروندههای معوق داشتیم، حاصل نمیشد و این اقدامات حاصل تلاش همه همکاران چه کادر قضایی و چه کادر اداری است.
وی با اشاره به اینکه این جلسات به منظور ارزیابی عملکرد دادسراها بر مبنای برنامه عملیاتی ۱۴۰۰ دادسرا برگزار میشود، ادامه داد: با توجه به اینکه نمیتوان بررسی عملکرد همه دادسراها را در یک جلسه به اتمام رساند، مقرر شد در هر جلسه چند نواحی حضور داشته باشند که امروز عملکرد هفت ماهه شش ناحیه از جهات و زوایای مختلف بررسی شد و نکات لازم جهت بهبود روند کار ارائه شد.
دادستان تهران با بیان اینکه عملکرد هر ناحیه به صورت سیستمی و فیزیکی در اختیار سرپرستان نواحی است، به معاونان خود تأکید کرد: در آمار مربوط به مجتمعهای خود مطالعه دقیق داشته باشند و وضعیت را با مدت مشابه سال قبل ارزیابی و خروجی را بررسی کنند.
وی با تاکید بر اینکه آمار و موجودی شعب در دادستانی نیز ارزیابی میشود، ادامه داد: به طور حتم این مقایسه و ارزیابیها اطلاعات و شناخت دقیقی را نسبت به وضع موجود در اختیارمان قرار میدهد و میتوان بررسی مناسبی بر روی عملکرد هر شعبه داشت.
القاصی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد مثبت برخی از شعبهها در تعیین تکلیف پروندهها توضیح داد: طی چند مدت اخبر با اقدامات و تلاش جهادی همکاران آمار پروندههای قدیمی و مسن برخی از شعب کاهش بسیار خوبی داشته است.
وی به استفاده ١٠٠ درصدی برخی از شعب از ابلاغ الکترونیکی و لزوم ارتقاء عملکردها برای کاهش پروندههای مسن و معوقه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آمار پروندههای قدیمی و مسن هر دادسرا موجود است و به سرپرستان نواحی نیز اعلام شده و متاسفانه آمار برخی از شعب قابل دفاع نیست بر این اساس باید هرچه سریعتر پروندهها از شعب و بایگانی خارج و در روند بررسی قرار گیرد.
وی همچنین خواستار فعال شدن کمیتههای رفع اطاله دادرسی با مسئولیت سرپرستان دادسراها شد و تاکید کرد؛ جلسات این کمیتهها باید هفتگی و با حضور سرپرست دادسرا، بازپرسان و در صورت نیاز ضابطین برگزار و ساز و کارهای قانونی درخصوص تعیین تکلیف پروندههای پیچیده، بررسی و اعمال شود.
القاصی با بیان اینکه تعیین تکلیف برخی از پروندههای مسن و قدیمی نیازمند عزم و اراده جدی است، گفت: این دسته از پروندهها باید خارج از وقت اداری با دقت مطالعه و خلاصه نویسی شود و پس از آن برای رسیدگی در دستور ویژه باشد تا تصمیم گیری نهایی انجام گیرد.
دادستان تهران با اشاره به لزوم پیگیری سریع پروندههایی که نیاز به نظر کارشناسی دارند، افزود: باید با مطالبه گری از کارشناسان خواسته شود که در یک بازه زمانی معقول نظرات خود را اعلام کنند تا پروندهها دچار اطاله نشود.
القاصی با تأکید بر اینکه تا پایان سال نباید یک مورد پرونده قدیمی در دادسراهای تهران وجود داشته باشد، اظهار داشت: اگر رسیدگی به این پروندهها با جدیت در دستور کار باشد به طور حتم آمار پروندههای مسن تا پایان سال صفر میشود.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اعزام بازرسان ویژه به دادسراها برای بررسی وضعیت پروندهها گفت: وضعیت بازرسی از دادسراها تغییر میکند و مقرر شده که بازرسان ویژهای برای بررسی و تهیه گزارش از پروندههای قدیمی به دادسراها اعزام شوند تا از دلایل طولانی شدن روند رسیدگیها گزارش تهیه و موضوع برای پیگیری به دادستانی اعلام شود.
این مقام قضایی همچنین به سرپرستان نواحی تأکید کرد صیانت و سلامت زیر مجموعههای خود را در دستور کار داشته و نسبت به این موضوع حساس باشند.
القاصی پاسخگویی و تکریم ارباب رجوع را یکی دیگر از ضرورتها و اولویتهای اساسی عنوان کرد و ادامه داد: باید به این موضوع توجه کرد که فلسفه انتصاب ما خدمت به مردم است و قطعا بدون مردم مسئولیت ما معنی و مفهومی ندارد.
وی خواستار برخورد محترمانه با ارباب رجوع شد و تاکید کرد؛ درب اتاقتان به روی مردم باز باشد و پاسخگو باشید، دلسوزانه صحبتهای مردم را بشنوید، برای آنها هر روز وقت بگذارید، تا نظارت تان بر مجموعه هم بیشتر شود. تطبیق آمار پروندهها با سیستم در پایان هرماه، توجه ویژه به پروندههای بایگانی موقت، تسریع در رسیدگی به پروندههای کثیرالشاکی و ... از دیگر موضوعات مورد تأکید دادستان تهران در این جلسه بود.
در جریان این جلسه احمد رحمانیان، معاون اول دادستان تهران نیز با اشاره به شاخصهای برنامه عملیاتی ۱۴۰۰ دادسرای تهران گفت: در این جلسات میانگین پروندههای وارده در هر ماه، میزان کسر از موجودی پرونده ها، مختومه شدن پروندههای مسن و قدیمی، درصد استفاده از ابلاغیه الکترونیک، وضعیت پروند ههای کثیرالشاکی و میزان امتیازات اداری مورد نظارت و ارزیابی قرار میگیرد.
در این جلسه همچنین سرپرستان دادسراها نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کرده و تصمیماتی راجع به خواستههای آنها اتخاذ شد.
انتهای پیام/ 241