سه هدف عمده آمریکا در سوریه؛ تلاش برای سقوط بشار اسد به تاریخ پیوست

معاون وزیر خارجه آمریکا در سخنانی مدعی سه هدف عمده این کشور در سوریه شد، اهدافی که هیچ کدام شامل تلاش برای ساقط کردن دولت سوریه نمی‌شود.
کد خبر: ۴۸۹۷۴۴
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۶ - 18November 2021

سه هدف عمده آمریکا در سوریه؛ تلاش برای سقوط بشار اسد به تاریخ پیوستبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «ایتان گلدریچ» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک روز چهارشنبه در کنفرانسی در استانبول به تشریح موضع دولت آمریکا در قبال حکومت سوریه پرداخت.

به نوشته وبگاه عنب بلدی، گلدریچ در ابتدا گفت که طی روزهای گذشته با طرف‌های مختلف سوریه از جمله گروه موسوم به «ائتلاف معارضان»، «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد)، «شورای دموکراتیک سوریه»، «اداره خودمختاری کردستان سوریه»، تشکیلات موسوم به «دولت موقت سوریه» و گروههای مدنی دیدار کرده است تا موضع دولت آمریکا در قبال حکومت دمشق را به آن‌ها توضیح دهد.

به ادعای این مقام آمریکا، واشنگتن در حال حاضر سه هدف عمده در سوریه دارد:

- افزایش کمک‌های بشردوستانه در سوریه

- شکست داعش و اطمینان از عدم توانایی این سازمان برای بازسازی خود که این مورد دلیل اصلی ادامه حضور آمریکا در سوریه به شمار می‌رود.

- کسب اطمینان از ادامه‌یافتن آتش‌بس‌های محلی و تلاش برای ممانعت از افزایش تنش‌ها

او بدون هیچ اشاره‌ای به تلاش برای براندازی دولت سوریه، گفت که واشنگتن سعی می‌کند تا حکومت سوریه مسئولیت استفاده ادعایی از سلاح شیمیایی را بپذیرد. اتهامی که هیچ گاه ثابت نشده و دولت دمشق بارها آن را رد کرده است.

گلدریچ سپس تأکید کرد که دولت آمریکا هیچ قصدی برای عادی‌سازی روابط با حکومت سوریه ندارد و از عادی‌سازی روابط دیگر کشورها با دمشق نیز حمایت نمی‌کند. او به ادامه وضع تحریم‌ها علیه دولت سوریه و حامیانش تأکید کرد.

معاون وزیر خارجه آمریکا همچنین بدون اشاره به حضور غیر قانونی نظامی این کشور در سوریه، مدعی شد که نقش ایران باعث عدم حل و فصل بحران سوریه و تحقق ثبات و امنیت شده است.

آمریکا در حالی در شمال شرق سوریه و جنوب شرق این کشور پایگاه نظامی دایر کرده و به حمایت از گروههای مسلح غیر قانونی ادامه می‌دهد که دولت سوریه بارها در نامه‌های متعدد به شورای امنیت و سازمان ملل این حضور را اشغالگری و عامل نا امنی در سوریه دانسته است.

دولت آمریکا در حالی دیگر سخنی از لزوم برکناری بشار اسد در سوریه به زبان نمی‌آورد که روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» نیز در تاریخ ۲۴ آبان نوشت: «اسرائیل رسما به شکست خود اعتراف می‌کند و می‌داند که برکناری اسد، دیگر یک گزینه نیست و وی پس از گذشته نزدیک به ده سال، اسد در حال گسترش نفوذش در سراسر سوریه است.»

در این راستا تعدادی از کشورهای عربی در یک سال گذشته به سمت دولت سوریه بازگشته و روابط رسمی دیپلماتیک خود با دمشق را از سر گرفته‌اند. امارات و بحرین دو کشوری هستند که سفارتخانه‌های خود را بازگشایی کرده‌اند. هیدت دیپلماتیک میان سوریه و اردن نیز در حال رفت و آمد هستند و اخیرا توافقی سه گانه میان اردن، سوریه و لبنان برای کشیدن جریان برق از اردن به لبنان صورت گرفته است.

در ۲۲ آبان نیز «حسام لوقا» مدیر کل اطلاعات سوریه در نشست سازمان‌‌های اطلاعاتی کشورهای عربی در قاهره حضور یافت که حضور وی در کنار نماینده دولت ریاض توجه رسانه‌ها را جلب کرد.

بحران سوریه در حالی در دهمین سال خود به سر می‌برد که طی این سال‌ها کشورهای متجاوز به این کشور با همراهی تروریسم تکفیری نه تنها هیچ یک از اهدافشان را برآورده نکرده‌اند، بلکه به تدریج در حال بازگشت به سمت دولت دمشق هستند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار