به گزارش خبرنگار دفاعپرس از یزد، «محسن حکیمی» معاون پژوهشی و فناوری بسیج اساتید استان یزد و مسئول خانه نخبگان بسیج استان یزد شامگاه امروز (شنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در حسینیه «ثارالله» یزد برگزار شده بود با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: ایشان فرمودند مشکلات کشور راه حل علمی دارد، این موضوع باید گفتمان سازی شود. هرکجا با مشکل مواجه میشویم باید در ذهن مخاطب این مسئله تجسم شود که راه حل علمی این مشکل را پیدا کند.
وی افزود: این گفتمان، چالشی هم به دنبال دارد که یا راهکار علمی آن موجود نیست یا کسی را نداریم که راهکار را تولید کند. پس این تناقض به وجود میآید، آیا ما علم نداریم؟ از یک طرف ما میگوییم دچار جهش علمی شدهایم و کشور ایران پیشرو است و از یک طرف هم دنبال راهکار علمی هستیم، پس این تناقض چگونه باید حل شود؟ این همه نخبه، استاد دانشگاه و دانشجو داریم، مشکل کار کجاست؟ مشکلات کشور راهحل علمی دارد.
حکیمی پاسخ به این سوال را عدم عرضه مسائل کشور به فضای علمی دانست و عنوان کرد: در راستای رفع مشکلات کشور افراد، لحظهای، جریانی و منفعتی تصمیمگیری میکنند. این مشکلات به فضای علمی عرضه نشده است و حتی نخبگان خارج از دانشگاه به عنوان شخصیت علمی کارشان قابل تعریف است. عرضه مسائل به فضای علمی یکی از گلوگاههایی که باید پیگیری، آسیبشناسی و حل شود. هدف از این جشنواره و فعالیتهایی که در چند سال گذشته توسط بسیج اقشار پیگیری میکنیم مشخص کردن این گلوگاه هاست.
مسئول خانه نخبگان بسیج استان یزد ادامه داد: ما در حوزههای مختلف متخصصان علمی داریم و شبکههای علمی ایجاد شده است، پس به دنبال یک روشنگری هستیم که به هدفی که مشخص شده است برسیم و مسائل کشور را به جامعه علمی عرضه کنیم.
وی با اشاره به ارائه راهکاری که رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح کردهاند افزود: ایشان بیان کردند، جامعه نخبگان خود باید به این مسائل ورود پیدا کند. اصل کار این است که مجموعههای مختلفی که متولی کار هستند باید مسائل را حل کنند. ما باید مسائل و وظایف خود را انجام دهیم و رسانهها نیز باید پیگیری کنند، جامعه نخبگان نیز باید خود را آماده کنند.
محین حکیمی هدف از برگزاری نشستهای تخصصی را ارائه مشکلات به مسئولان کشوری مطرح کرد و افزود: ساختارهای مختلف بسیج، اعم از خانه نخبگان، مرکز شهید «الله دادی»، مرکز راهبردی «ماهر» و مجموعههای دیگری که ساختار اقشار مختلف بسیج در آن کارگروه تشکیل دادند تا مسائل کشور و استان را به مراکز علمی عرضه کنند.
وی با بیان اینکه ساز و کار بسیج اقشار ایجاد کار گروه است توضیح داد: در این کارگروهها تعدادی متخصصین اعم از دانشجوی متخصص و حوزوی هستند که در جوامع مختلف فعالیت میکنند، ایده دارند و خلاق هستند، با هم به صورت یک شبکه در قالب کارگروههای ۱۷ گانه درآمدهاند و ذهن استادها را درگیر مسائل اصلی میکنند نه حاشیهای و مسائلی که در کشور ما مطرح نیست.
حکیمی خاطرنشان کرد: در سال گذشته بالغ بر ۱۱۰ جلسه تخصصی در حوزههای معادن، آب و دفاع مقدس برگزار کردیم. گنجینه دفاع مقدس که هر روزه دسترسی ما به آن کمتر و کمتر میشود، آنطوری که بایسته و شایسته است نسبت به آن دغدغه نداریم و به وظیفه خود عمل نکردیم.
وی به برگزاری ۶ نشست تخصصی در این جشنواره اشاره کرد و افزود: این نشستها در حوزههای کتاب با محوریت کتابهای دفاع مقدس و عرضه آنها، فناوری شیرین سازی آب، حوزه معدن، کشاورزی، بانوان و اقتصاد برگزار شدند.
این مسئول به مسئله آب اشاره کرد و افزود: باید به دنبال راهکار علمی آب باشیم، راهکارها پیگیری شوند، تولید علم و فناوری شود، تا به نتیجه برسد نه اینکه تا یک اتفاقی کوچکی میافتد آن را رسانهای کنیم.
وی بیان کرد: باید از منبع غنی آب که دریا است و به آن دسترسی داریم استفاده کنیم و در حوزه شیرینسازی به صورت جدی وارد شویم، یکی از راهکارهایی که در دنیا قابل بحث و پیگیری است شیرین سازی آب دریاست. ما میخواهیم کشورمان به سمت جلو برود، صنایع توسعه پیدا کنند و جمعیت زیاد شود، یکی از مباحث آن آب است و آب محدود است و نمیتواند پاسخگو باشد و باید منابع موجود مدیریت شوند.
انتهای پیام/