مدیر انتشارات نشر دانشگاهی در گفت‌وگو با دفاع‌پرس:

لزوم توجه به «نقد کتاب»/ با نقد مردم کتاب خوب می‌خوانند

عرفان‌پور با بیان این‌که باید توجه به نقد کتاب جدی گرفته شود، گفت: نقد می‌تواند چراغ راهی برای فعالان صنعت نشر، نویسندگان و تصمیم‌گیران فرهنگی طی یک سال آینده باشد و با تکیه بر آن است که می‌توان سطح توقع مردم را ارتقا داد.
کد خبر: ۴۹۰۴۰۵
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۱ - 22November 2021

«محمدتقی عرفان‌پور» مدیر انتشارات نشر دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، با بیان اینکه هر اتفاقی که به شعله‌ورتر شدن موضوع کتابخوانی و مطالعه کمک کند خوب است، اظهار داشت: بحث اصلی سر این است که باید درخصوص اجرای کار نظر صنف‌، کتابفروشان، نویسندگان، مترجمان و اهل قلم را بپرسیم تا این طرح جامع‌تر و کامل‌تر و مفید‌تر باشد.

وی افزود: هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در این مدت اثرات مثبت خود را گذاشته است و مردم را به مطالعه و کتابخوانی تشویق و ترغیب کرده و می‌کند و به واقع انجام این کار حتی با وجود برخی ایرادات از انجام ندادن آن بهتر است.

مدیر انتشارات نشر دانشگاهی با بیان اینکه امروز در آستانه ۴۰ سالگی این هفته باید از امکانات موجود استفاده بهتری شود تا نتیجه و خروجی بهتری داشته باشد، عنوان کرد: در برنامه‌ریزی‌ها باید به صورت کارشناسی عمل کرد و از انجام کار‌های سلیقه‌ای جلوگیری کرد، زیرا کاری تخصصی بوده و بهتر است افرادی که درگیر کار کتاب هستند در برنامه‌ریزی‌ها دخالت داشته باشند. همچنین اجرای هفته کتاب نیازمند برنامه‌ریزی یک ساله است و با پایان این هفته در هر سال، برای هفته کتاب سال آینده برنامه‌ریزی شود تا کار‌ها از انسجام بیشتر و بهتری برخوردار باشد.

عرفان‌پور در ادامه تصریح کرد: نکته‌ای که در هفته کتاب باید به آن توجه شود، نقد کتاب است. مساله اصلی اینجا است که ما نقد کتاب نداریم و این موضوع اگر در این یک هفته به صورت یک اقدام ملی از سوی نهاد‌های حکومتی، دانشگاهی، صنفی و ادبی انجام شود نتیجه‌بخش است.

مدیر انتشارات نشر دانشگاهی با طرح این موضوع که باید کمک کنیم تا جلسات نقد پرباری داشته باشیم، توضیح داد: نقد کتاب‌ها باید به‌گونه‌ای باشد تا هر کسی به خودش اجازه ندهد که اسم خود را مولف بگذارد و هر کسی که پروانه نشر دارد خود را ناشر نداند و نتواند کتاب‌سازی کند.

وی با بیان اینکه متاسفانه ما در تمام حوزه‌ها این مشکل را داریم، یادآورشد: در حوزه‌های ادبیات، تاریخ، رمان، شعر، کتاب کودک، کتاب دانشگاهی و حتی کتاب آموزشی این مشکل را داریم و باید با نقد درست و منصفانه از انتشار کتاب‌های خوب و مناسب حمایت کرده و آن‌ها را به جامعه معرفی کنیم و مشکلات و مسائل کتاب‌های دیگر را نیز بیان کنیم.

عرفان‌پور در پایان سخنان خود گفت: توجه به نقد می‌تواند چراغ راهی برای فعالان صنعت نشر، نویسندگان و تصمیم‌گیران فرهنگی طی یکسال آینده باشد و با تکیه به آن است که می‌توانند سطح توقع مردم را ارتقا دهند تا هر کتابی را نخوانند بلکه کتاب خوب بخوانند.

بیست‌و‌نهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از بیست‌وچهارم آبان‌ آغاز شده و تا یکم آذر ١٤٠٠ با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُر کنیم» در سراسر کشور ادامه دارد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها