آمریکا و سیاست کمک تسلیحاتی به عربستان

فروش ۶۵۰ میلیون دلار تسلیحات از سوی آمریکا به عربستان با واکنش‌های زیادی همراه شده است.
کد خبر: ۴۹۱۳۰۶
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۱ - 26November 2021

آمریکا و سیاست کمک تسلیحاتی به عربستان

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، زمانی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا شد، دولت او متعهد شد که از حقوق بشر دفاع کند؛ به آمریکایی‌ها گفته شد کسانی که جرأت نقض حقوق بشر را داشته باشند، مطابق آن مجازات خواهند شد.

به گزارش «نیوزویک»، بایدن متعهد به سیاست خارجی بود که آنچه ارزش‌های دموکراتیک آمریکا  خوانده می‌شود را با استراتژی دیپلماتیک این کشور همسو کند.

بایدن مدعی بود که با تمرکز مجدد بر دفاع از دموکراسی و حمایت از حقوق بشر، طلوع جدیدی را برای سیاست خارجی آمریکا آغاز خواهد کرد.

همانطور که می‌دانیم کلمات بی ارزش هستند؛ دولت بایدن در اوایل این ماه قراردادی را برای فروش سلاح به عربستان سعودی امضا کرد.

به نظر می‌رسد فروش ۶۵۰ میلیون دلار تسلیحات به عربستان سعودی با وعده‌های انتخاباتی بایدن در مورد تغییر وضعیت موجود در سیاست خارجی آمریکا مغایرت داشته باشد؛ ۲ سال پیش هم دولت دونالد ترامپ ۸ میلیارد دلار سلاح به سعودی‌ها فروخت.

اکنون، طبق بیانیه آژانس همکاری امنیتی دفاعی آمریکا، قرارداد بایدن و عربستان شامل موشک‌ها و همچنین کانتینرها، تجهیزات پشتیبانی و پشتیبانی سلاح، قطعات یدکی و تعمیرات، مهندسی، خدمات پشتیبانی فنی و لجستیکی دولت و پیمانکار آمریکا و سایر عناصر مرتبط پشتیبانی لجستیکی و برنامه‌ای است.

چگونه از این همه سلاح استفاده می‌شود؟ احتمالا برای نابودی بیشتر کشور یمن؛ در حال حاضر، جنگ یمن همچنان بر میلیون‌ها غیرنظامی تاثیر گذاشته و باعث آوارگی در منطقه می‌شود.

از سال ۲۰۱۵ که نیرو‌های سعودی برای اولین بار وارد یمن شدند، ۱۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

حدود ۲۴ میلیون نفر (اکثریت قریب به اتفاق جمعیت این کشور) به شدت نیازمند کمک هستند؛ یونیسف هشدار داده که یمن، به ویژه برای آسیب پذیرترین قشر به جهنم تبدیل شده است؛ حداقل ۱۰ هزار کودک جان باخته یا معلول شده اند.

به گفته سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین المللی، وضعیت موجود در یمن بدترین بحران انسانی جهان است؛ اکنون دولت بایدن از آن حمایت می‌کند.

پنتاگون مدعی است که این توافق از سیاست خارجی آمریکا و امنیت ملی آن با کمک به بهبود امنیت یک کشور دوست که همچنان یک نیروی مهم برای پیشرفت سیاسی و اقتصادی در خاورمیانه است، حمایت خواهد کرد؛ اما این کشور دوست آمریکا، دوست دموکراسی و مطمئناً دوست حقوق بشر هم نیست؛ همچنین، از نظر ظاهری، دوست آمریکا نیست.

محمد بن سلمان، عمداً قیمت انرژی را بالا می‌برد و تورم جهانی را دامن می‌زند.

منبع: میزان 

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها