به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به مناسبت فرا رسیدن روز قلم گفت: آن روز که خداوند قلم را آفرید و با دست قدرت خویش، بر سینه «لوحش» کشید تا سرنوشت همگان را بر آن صفحه رقم زند، موقعیت و منزلتش آن چنان بالا رفت که آفریننده همه آفریده ها، بر او و آثارش سوگند یاد کرد و فرمود: <سوگند به قلم و آنچه می نویسند>.
وی از قلم به عنوان حافظ علوم و دانشها، پاسدار افکار اندیشمندان، حلقه اتصال فکری عالمان و پُل ارتباطی گذشته و آینده بشر یاد کرد و افزود: قلم انسانهایی را که از نظر زمان و مکان جدا از هم زندگی می کنند، پیوند می دهد.
احد جاودانی دبیر شورای فرهنگ عمومی استان مازندران همچنین تصریح کرد: قلم، رازدار بشر و خزانه دار دانش ها و جمع آوری کننده تجربه های قرنها و دورانهاست و اگر قرآن به آن سوگند یاد می کند، به همین دلیل است؛ زیرا همیشه، سوگند به امری بسیار پرارزش و محترم یاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: خداوند متعال در قرآن مجید، افزون بر آن که نام سوره ای را «قلم» می نهد، تا آنجا برای این موضوع به ظاهر کوچک اهمیت قایل است که به آن و آنچه با آن نوشته می شود، سوگند یاد می کند، در واقع این قلم، همان چیزی است که سرچشمه پیدایش تمام تمدّن های انسانی، تکامل دانشها و بیداری اندیشه ها به شمار می آید.
جاودانی قلم را منشأ هدایت و آگاهی بشر برشمرد و گفت: قلم و ارزش های آن زندگی بشر را به دو دوران تقسیم می کند: دوران تاریخ و دوران پیش از تاریخ. دوران تاریخ، از زمانی آغاز میشود که خطْ اختراع و انسان دست به قلم شد و توانست ماجرای زندگی و تجربههای خود را بر صفحه های کاغذ بنویسد.
وی در پایان پیرامون ارزش ها و امتیازات قلم گفت: قلم امتیازاتی دارد که در «بیان» آنها را مشاهده نمی کنیم، از جمله باقی بودن، چرا که سخن فرار می کند و نوشته باقی است، دقیق بودن و عمیق بودن نیز از امتیازات قلم محسوب می شود.
انتهای پیام/