به گزارش گروه دفاعی و امنیتی دفاعپرس، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در جمع فعالان فضای مجازی حوزه علمیه با بیان اینکه پیشرفت علوم پایه و ظهور فناوریهای نوین سبب تحولات بسیاری در جوامع بشری شده است، اظهار داشت: این تحولات به همان نسبت که زندگی انسانها را آسان نموده و رفاه بیشتری فراهم آورده است، در کوچکترین اجزای زندگی و فعالیت انسانی نیز نفوذ کرده و دامنه تهدیدات علیه انسان را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه استفاده از فناوری با وجود مزیتهایی که دارد ضرورتی اجتنابناپذیر است و این شرایط، زمینه را برای ظهور و بروز انواع جدیدی از تهدیدات فراهم کرده است، گفت: در دنیای نوین، اشراف اطلاعاتی و نفوذ در ذات فناوری نهادینه شده است و به عبارت بهتر، تهدیدات فناورانه محور شده است. مجموعه این شرایط لزوم استفاده هوشمندانه، علمی، دقیق، بهروز و همهجانبه را در مواجهه با تکنولوژی فراهم کرده است.
سردار جلالی با بیان اینکه استراتژی تهدید نظامی آمریکا علیه ایران شکست خورده است، توضیح داد: سرنگونی پهباد جاسوسی فوق پیشرفته آمریکا، حمله موشکی به عین الاسد و اقتدار نیروهای نظامی ما در خلیج فارس، توان دفاعی ما را نشان داد و نقشی کلیدی در افزایش قدرت بازدارندگی کشور ایجاد کرد.
وی ادامه داد: همین شد که دشمن به سراغ راهبرد فشار حداکثری مادون جنگ برود. در این جبهه دشمن از نقاط قوت خود علیه نقاط ضعف ما برای ضربه زدن استفاده میکند که یکی از مهمترین آنها، قدرت سایبری آنهاست. از همین رو شاهد تعریف حوزههای جدیدی از جنگ در حوزههای سایبری هستیم. در فضای سایبری نیز دشمن در مدلهای تهاجمی از ترکیبی از مدلها، همچون جنگ سایبری مردم محور، زیرساخت محور و مبتنی بر شبکههای اجتماعی بهره میبرد که مصداق از جنگ ترکیبی است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه برای دفاع در برابر جنگ ترکیبی نیازمند دفاع جامع هستیم که چند لایه و همه جانبه باشد، توضیح داد: در دفاع جامع، نخستین لایه، خنثیسازی تهدیدات درون محور است که مقابله با نفوذ از مصادیق آن است. مصونسازی در برابر تهدیدات سایبری، حفظ تداوم کارکرد ارائه خدمات در زیرساختها، محافظت از مردم و در پدافند رسانهای از دیگر لایههای دفاعی است که مجموعه آنها، یک دفاع جامع چندلایه را شکل میدهد.
سردار جلالی با بیان اینکه منافع ملی ما هرگز نباید اسیر و درگیر تاکتیک دشمن شود، تصریح کرد: در مواجهه با الگوی جنگ ترکیبی با سناریوهای متعدد و متنوعی در حوزههای دفاعی، اجتماعی، اقتصادی و امثال آن روبه رو هستیم که برای بکارگیری الگوی درست، نخست باید نوع تهدید را بشناسیم، الگوی مناسب آن را تهیه و انتخاب کنیم و از همه مهمتر اینکه الگوی مناسب را به شیوه درست اجرا کنیم.
انتهای پیام/ 161