تولیت آستان قدس رضوی:

دفاع شهید «مطهری» از اسلام بدون مصلحت‌اندیشی بود

حجت‌الاسلام‌ «مروی» گفت: شهید مطهری همواره تهدیدهای پیش روی اسلام را رصد می‌کرد و هرگاه احساس می‌کرد، از نقطه‎ای به اسلام ضربه وارد می‌شود، بدون مصلحت‌اندیشی وارد میدان دفاع از اسلام می‌شد.
کد خبر: ۴۹۵۵۱۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۰ - 19December 2021

به گزارش دفاع‌پرس از مشهد، حجت‌الاسلام‌ «احمد مروی» تولیت آستان در گردهمایی هفته پژوهش و فناوری و بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه که با حضور مسئولان و دست‌اندرکاران بخش‌های علمی، فرهنگی و انتشاراتی آستان قدس رضوی در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با بیان اینکه جامعه شیعی باید نماد علم، دانش، معرفت و ادب باشد، از خدمات تولیت فقید این آستان مقدس قدردانی کرد و اظهار داشت: قدرشناسی از زحمات گذشتگان وظیفه مبتنی بر اخلاق، انسانیت و ادب اسلامی است، لذا لازم می‌دانم از خدمات آیت الله واعظ طبسی تولیت فقید آستان قدس رضوی در حوزه‌های علمی و فرهنگی تقدیر کنم.

وی افزود: این عالم جلیل القدر در مدت مسئولیت از یکسو با توسعه صحن‌ها و رواق‌های حرم مطهر به بیش از یک میلیون مترمربع و از سوی دیگر با تأسیس مراکز دانشگاهی، علمی، فرهنگی و ایجاد کتابخانه‌های اقماری و گسترش و نوسازی کتابخانه مرکزی آستان قدس خدمات فراوانی به آستان حضرت امام علی بن موسی‌الرضا (ع) ارائه کرد.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه بر لزوم عمل‌گرایی مدیران و تحقق شعارها در میدان عمل تأکید کرد و گفت: ضروری است ادبیات «باید» و «نباید» از دایره لغات مدیران آستان قدس حذف شود، هنگامی‌که مسئولیتی بر دوش مدیری است آنگاه دیگر «باید» و «نباید» در سخنان او معنایی ندارد، هنگامی‌که خودمان صاحبان کار هستیم به‌جای عبارت «باید این کار بشود»، گزارش عملکرد ارائه دهیم و بگوییم چه‌کارهایی انجام داده‌ایم.

مروی با تقدیر از فعالیت‌ها و تلاش‌های مجدانه پژوهشگران مراکز علمی آستان قدس در خلق آثار ارزشمند و مفید، گفت: در مجموعه آستان قدس بخش‌های مختلف علمی و فرهنگی با برخورداری از نشریات گوناگون وجود دارند، اما نشریات این مراکز باید از طریق یک اتاق فکر و هیئت اندیشه‌ورز فعال هدایت و رهبری شوند، جایگاهی که مسائل را رصد، تقسیم‌کار و هرکدام از نشریات را به عرصه‌ای هدایت کنند.

وی تصریح کرد: تعدد نشریات و مجلات موجب افتخار نیست، یک مجله با ارائه مطالبی مفید که بتواند خلائی را پر کند اهمیت بیشتری دارد؛ صرف نگاه کمیت‌گرا در حوزه‌های معرفتی، فرهنگی و علمی یک آسیب است؛ در این حوزه‌ها کیفیت نسبت به کمیت ارجحیت دارد و نباید کیفیت را فدای کمیت کرد.

تولیت آستان قدس رضوی بیان داشت: مجلات و نشریات باید بتوانند هم‌افزایی و هم‌پوشانی داشته باشند، خروجی و محصول علمی و فرهنگی آستان قدس باید متناسب با مقام و عظمت حضرت رضا (ع) باشد و اگر غیر از این بود، برای احترام به جایگاه عالم آل محمد (ص) باید تعطیل شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت تحقق مرجعیت علمی آستان قدس رضوی و ایجاد ارتباط دو سویه میان سازمان‌ها، انجمن‌ها و شخصیت‌های علمی و فرهنگی جامعه با این آستان مقدس خاطرنشان کرد: تحقق مرجعیت علمی به‌صرف نصب بنر و بسنده کردن به شعار و لفظ محقق نمی‌شود، بلکه نیازمند اقدامات علمی است.

مروی بر لزوم انجام پژوهش‌های كاربردی برای رفع نیازهای جامعه تأکید کرد و افزود: فعالیت‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی مراکز علمی آستان قدس باید در جامعه ظهور و بروز داشته باشند.

وی اولویت‌بندی در برنامه‌های پژوهشی و توجه به نیازهای فکری و علمی بخش‌های مختلف آستان قدس را ضروری دانست و گفت: هدف پژوهش‌های مراکز تحقیقاتی آستان قدس در ابتدا نیازهای مجموعه، سپس نیازهای جامعه و در مرحله سوم نیازهای جهان اسلام و جامعه انسانی باید باشد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به روایت «فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا، مردم اگر زیبایى‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى مى‌کنند»، رسالت بزرگ آستان قدس رضوی را تحقق این مهم دانست و گفت: تبیین، تفسیر و تحقق این سخن امام معصوم باید موضوع پایان‌نامه دانشجویان و فعالیت علمی پژوهشگران مراکز علمی آستان قدس باشد.

تولیت آستان قدس رضوی به اهمیت مسئله‌شناسی اجتماعی در فعالیت‌های پژوهشی اشاره کرد و عنوان داشت: کارآمدی و کاربردی بودن پژوهش‌ها در گرو مسئله‌شناسی صحیح است. علمای بزرگ از مسائل مردم فارغ نبودند و در فعالیت‌های علمی و پژوهشی خود به این مهم توجه داشتند که مصداق روشن و کامل آن در دوران معاصر، مرحوم علامه شهید مطهری است.

مروی اخلاص و موضع‌شناسی را عامل ماندگاری شهید مطهری دانست و گفت: شهید مطهری هیچ‌گاه در حجاب عناوین قرار نگرفت. زمانی که کتاب «داستان راستان» را نوشت، عده‌ای معترض شدند که شما یک فقیه و فیلسوف هستید، این کتاب در شأن شما نیست، به نام فرد دیگری منتشرش کنید؛ اما ایشان نپذیرفت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری یک فرد نبود بلکه یک بنیاد و مؤسسه بود؛ تصریح کرد: شهید مطهری همواره تهدیدهای پیش روی اسلام را رصد می‌کرد و هرگاه احساس می‌کرد، از نقطه‎ای به اسلام ضربه وارد می‌شود، بدون مصلحت‌اندیشی وارد میدان دفاع از اسلام می‌شد.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به حضور اقشار مختلف با نگاه‌های متفاوت در حرم امام رضا (ع) اشاره کرد و ابراز داشت: حرم مطهر رضوی ظرفیت بسیار عظیمی است که قابل وصف و بیان نیست، اعتماد و اطمینان خاطری که مردم به مرقد شریف و نورانی رضوی دارند باید نسبت به حوزه‌های علمی و انتشاراتی این آستان مقدس نیز ایجاد شود.

مروی در پایان گفت: باید اعتمادی که به این مضجع شریف وجود دارد در حوزه‌های انتشاراتی و علمی نیز استمرار یابد که اگر این‌چنین شود، می‌توانیم مکتب امام رضا (ع) را در جامعه استمرار و تداوم بخشیدیم؛ انتشارات و فعالیت‌های علمی راهکار حفظ ارتباط زائران پس از زیارت و بازگشت به شهر و دیار خود با مضجع منور رضوی است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها