شرح دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان

خدایا در این روز آنچه را که رضای تو در آن است از تو درخواست می کنم و به تو پناه می برم از آنچه که تو را ناپسند است و از تو توفیق می خواهم که در این روز همه را به فرمان تو باشم و هیچ نافرمانی نکنم ای جود و عطابخش سئوال کنندگان
کد خبر: ۴۹۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲ - 11July 2015

شرح دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان

به گزارش فضای مجازی دفاع پرس:

اللهمّ إنّی أسْألُکَ فیه ما یُرْضیکَ وأعوذُ بِکَ ممّا یؤذیک وأسألُکَ التّوفیقَ فیهِ لأنْ أطیعَکَ ولا أعْصیکَ یا جَوادَ السّائلین.

خدایا من از تو میخواهم در آن آنچه تو را خوشنود کند و پناه مى برم بتو از آنچه تو را بیازارد واز تو خواهم توفیق در آن براى اینکه فرمانت برم ونافرمانى تو ننمایم اى بخشنده سائلان.


توفیق طاعت


شرح دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان

“اللهم انی اسئلک فیه مایرضیک و اعوذ بک ممایوذیک و اسئلک التوفیق فیه لان اطیعک و لا اعصیک یا جواد السائلین”

“خدایا در این روز آنچه را که رضای تو در آن است از تو درخواست می کنم و به تو پناه می برم از آنچه که تو را ناپسند است و از تو توفیق می خواهم که در این روز همه را به فرمان تو باشم و هیچ نافرمانی نکنم ای جود و عطابخش سئوال کنندگان”
(1) اللهم انی اسئلک فیه ما یرضیک ”خدایا در این روز آنچه را که رضای تو در آن است از تو درخواست می کنم”
منظور از ما یرضیک چه می باشد؟

در این دعا از خداوند خواستاریم که به ما توفیق دهد آنچه را که رضایت او در آن است انجام دهیم، حال می خواهیم بدانیم که رضایت خداوند در چه چیزی می باشد؟ و چه چیزهایی موجب رضایت پروردگار عالمیان می گردد؟ که باید در جواب بگوییم هر عملی را که خداوند انسانها را به انجام آن امر فرموده است: موجبات رضایت خداوند از بندگان است که اگر بنده ای به آن دستورات عمل نماید رضایت خداوند را برای خود واجب نموده و اگر نافرمانی از آن دستورات نماید خشم و غضب الهی را بر خود واجب نموده است.

به عنوان مثال: انفاق کردن، اقامه نماز، پرداخت زکاتموجبات رضایت الهی از بندگان و دروغ و تهمت و غیبت، موجبات خشم وغضب پروردگار عالمیان می باشد که ما در این روز از خداوند خواستاریم ما را جزو کسانی قرار دهد که به دنبال جلب رضایت او باشیم نه خشم و غضب او که همانا خداوند سخت عذاب است “ان الله شدید العقاب”(1...)
 (2) واعوذبک مما یوذیک ”و به تو پناه می بریم از آنچه که ترا ناپسند است”

منظور از مما یوذیک چه می باشد؟

در اینجا منظور از مما یوذیک “آنچه که ترا ناپسند است” انجام اعمالی است که خداوند انسان را از انجام آن اعمال منع نموده است. مثل: دروغ، غیبت، تهمت، فحش که هنگامی که انسانی یکی از این اعمال را انجام دهد موجبات عذاب و عقوبت الهی را فراهم می سازد. به عنوان مثال: امام موسی بن جعفر علیه السلام در حدیثی فرمودند: “ان الله حرم الجنه علی کل بذی قلیل العیاء لایبالی ما قال و ما قیل فیه”(2) یعنی “خداوند بهشت را حرام نموده بر کسانی که دارای زبانی فحاش اند و حیای آنها کم است، باک ندارند از اینکه خودشان چه می گویند و باک ندارند که درباره آنان چه گفته می شود” که این نمونه ای از اعمالی است که در پیشگاه خداوند زشت و ناپسند است و انجام آن باعث عقوبت الهی می گردد، که ما نیز در این روز به خداوند پناه می بریم تا ما را از تمامی اعمالی که موجبات خشم وغضبش را فراهم می کند دور سازد...

(3) و اسئلک التوفیق فیه الان اطیعک و لااعصیک یا جواد السائلین “و از تو توفیق می خواهم که در این روز به فرمان تو باشم و هیچ نافرمانی نکنم ای جود و عطابخش سئوال کنندگان

سرانجام اطاعت یا نافرمانی خدا

هر بنده ای برای آنکه به هدایت و رستگاری دست یابد لازمه آن این است که اطاعت خداوند و رسولش را نماید، چرا که رسول، فرستاده خداوند است که دستورات خدا را برای مردم بیان می دارد. اگر کسی از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) اطاعت نکند یقینا خدا را اطاعت نکرده و کسی که خدا را اطاعت نکند از پیروان شیطان گشته و کافر تلقی می گردد به طوری که خداوند عزوجل در قرآن کریم می فرماید: “قل اطیعوالله و الرسول فان تولوا فان الله لا یحب الکافرین”(3) یعنی “بگو اطاعت خداوند و رسولش را کنید پس اگر روی برگردانید به درستی که خداوند کافران را دوست ندارد” پس کسانی که نافرمانی خداوند و رسولش را می کنند جزو کافرانند و از رحمت خداوند به دور می باشند و خداوند آنان را هدایت نمی کند چنانچه در قرآن می فرماید: “والله لایهدی القوم الکافرین”(4) یعنی “و خداوند قوم کافر را هدایت نمی کند” پس ما نیز در این روز از خداوند می خواهیم که به ما توفیق دهد تا از دستوراتش پیروی نموده و هیچ گاه نافرمانی او را ننماییم. ان شاءالله که تابع باشیم.
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار