به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، حسین قرایی مدیر کل روابط عمومی رسانه ملی و جمعی از هنرمندان و فعالان رسانهای در طبقه چهارم حوزه هنری به دیدار محسن کاظمی، پژوهشگر و نویسنده کتابهای تاریخ شفاهی انقلاب و جنگ رفتند.
قرایی در ابتدای این دیدار ضمن تقدیر از مشی آزادمنشانه کاظمی، آشنایی مردم با افرادی مثل عزت شاهی، احمد احمد و مرضیه حدیدچی (دباغ) را ناشی از کتاب خاطراتی دانست که محسن کاظمی نوشته است. اساساً شروع کار نوشتن خاطرات شفاهی تدوینی را ناشی از الگوگیری دیگر نویسندگان از کتابهای خاطرات این نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی انقلاب دانست.
محسن کاظمی برای ثبت خاطرات، راویان را به مکانهای واقعی اتفاقات در محله خراسان و میدان عین الدوله و مولوی و… میبرده و به چشم می دیده که احمد احمد از زمان حاضر به دهه چهل و پنجاه منتقل میشده است. به نحوی که حتی صدای نفس نفس زدنهایش را هنگام نقل وقایع رنج آور و فرارش از دست ساواک میشنیده است.
کاظمی در پاسخ سؤالی مبنی بر اعمال سانسور احتمالی بعضی وقایع چالشی در کتابهایش، آن را رد کرد و میگوید اساساً سانسورپذیر نیست مگر اینکه شخصاً به اعتبار روایتی نرسیده باشم.
ناصر فیض، شاعر طنزپرداز که خود از اهالی حوزه هنری است برای تقدیر از سالها تلاش و اهتمام محسن کاظمی، قرایی را همراهی کرد و چند بیت شعر طنز در جلسه خواند.
حسین جودوی پژوهشگر تاریخ در ادامه بحث به اساتید تاریخی در دانشگاه اشاره کرد که تا قبل از انتشار کتاب عزت شاهی به کلی تاریخ شفاهی را به عنوان سند تاریخی قبول نداشتند ولی این کتاب را به عنوان منبعی معتبر برای اسناد انقلاب به دانشجویان معرفی میکردند.
در ادامه بحث به کتاب «نقاشی قهوه خانه ای» کشیده شد و کاظمی گفت: برای نوشتن این کتاب یازده سال وقت صرف شد و تقریباً تمام شبکههای معاند به آن حمله کردند. ایرج مصداقی در برنامه اش از من به عنوان ماشین بزرگ جعل جمهوری اسلامی یاد کرده است و البته جز این هم از دشمنان انتظاری نیست. در ایران حتی متوجه نشدند چه اتفاقی رخ داد و صاحب چه ثروتی برای رفع اتهام از جمهوری اسلامیشدیم.
در پایان دیدار کاریکاتور محسن کاظمی که به قلم مازیار بیژنی ترسیم شده بود توسط خود این هنرمند به وی اهدا شد. در لوح یادبود قرایی که به پاس تلاشهای محسن کاظمیبه او تقدیم شد این چنین آمده:
«روایت بی غل و غش تاریخ به خصوص دوره معاصر، ضرورتی است که امکان هرگونه تحریف را از مغرضان سلب میکند. «شما انقلاب را روایت نکنید، دشمن روایت میکند» اشارت سنجیده رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است که ارزشمندی مساعی شما را یادآور میشود.
خرسندم که امروز ستایش نامهای را به کسی تقدیم میدارم که سطر سطر آثارش متعهدانه، دغدغه مند و شایسته تقدیر و تشکر است. زیرا چنانچه روح تعهد در آثارش پدیدار نبود، امکان دریافت سختی مسیر پیموده ملت آزاده ایران میسر نمیشد.
امیدوارم کماکان، کوشا و دغدغه مندانه «محسن کاظمیها» تکثیر شده تا سپهر تاریخ و فرهنگ از آنها همواره بهره مند گردد».
خاطرات جواد منصوری، یادداشتهای سفر شهید صیاد شیرازی، خاطرات مرضیه حدیدچی، شبهای بی مهتاب و نوشتم تا بماند از دیگر کتابهای منتشر شده محسن کاظمی هستند.
انتهای پیام/ 241