گروه بینالملل دفاعپرس- روزبه قمصری؛ در حالی فرماندهی عملیات مشترک عراق اعلام کرد که نیروهای رزمی آمریکایی عملیات خروج خود از پایگاه نظامی «عین الاسد» را کامل کردند که این فرماندهی در تکمیل توضیحات خود به باقی ماندن مستشاران نظامی آمریکایی در کشور خود اشاره کرد.
بر این اساس به گفته فرماندهی عملیات مشترک عراق از این پس مستشاران آمریکایی به مشاورههای نظامی و مشورت دادن به فرماندهان و نیروهای نظامی عراقی خواهند پرداخت. البته گفتوگوهای مربوط به خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق از سال گذشته آغاز شده بود.
در این راستا پس از کش و قوسهای فراوان و چیزی بیش از یک سال برگزاری جلسات متعدد و گفتوگوهای طولانی و حاشیهدار دو طرف بر سر خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق با هم به توافق رسیده بودند. بر این اساس نیز مقامات عراقی بارها در سخنان خود به موضوع خروج نیروهای نظامی آمریکا در کشور خود اشاره کردند.
البته مقامات عراق در توضیح موضوع خروج نیروهای نظامی آمریکایی از عراق همواره به این نکته اشاره میکنند که روابط نظامی عراق با نیروهای آمریکایی در حوزههای آموزش، مشاورههای نظامی و همچنین توانمندی سازی یگانهای آموزشی این کشور همچنان و به دور از تغییرات اخیر ادامه خواهد یافت.
اما نکته تامل برانگیز و مشکوک اینجاست که خروج نیروهای نظامی آمریکایی از پایگاههای نظامی خود در خاک عراق با مجموعهای از اقدامات و حوادث تروریستی همزمان شده است. بر این اساس موضوعی که کاملا واضح و مشخص است اینکه این حوادث تروریستی به هیچ عنوان نمیتوانند عادی و تصادفی باشند بلکه آنچه بسیار روشن است اینکه آمریکاییها در پشت پرده تمامی این حوادث و رویدادها قرار دارند.
در این راستا بسیاری از کارشناسان و ناظران داخلی و خارجی اعتقاد دارند که نه تنها آمریکا در پشت پرده اغلب ناامنیهای عراق قرار دارد بلکه این شک وجود دارد که فرماندهان نظامی این کشور در عراق با طراحی و اجرای برخی حوادث و رویدادهای تروریستی که در این کشور روی میدهد ضمن اینکه به دنبال گسترش بیش از پیش ناامنی و درگیریها در این کشور هستند قصد دارند تا این نکته را به مردم و مقامات عراقی خاطرنشان کنند که این نیروهای آمریکایی هستند که صلح و آرامش را برای مردم عراق به ارمغان آوردهاند و اگر این کشور را ترک کنند مردم این کشور با درگیریها، جنگهای داخلی و حتی حوادث تروریستی بیشتری روبرو میشوند.
نکته بسیار مهمی که نباید از خاطر پنهان بماند نیت و تلاش مقامات آمریکایی برای بی اثر کردن مصوبه پارلمان عراق پیرامون خروج نیروهای آمریکایی از این کشور است. زیرا آن چیزی که واضح و روشن است برنامه و نقشه آمریکاییها برای سوءاستفاده از وضعیت ناپایدار امنیتی عراق برای باقی نگاه داشتن نیروهای نظامی خود در خاک عراق و عدم ترک این کشور است.
البته مسئله دیگری که در این میان این امکان را به نیروهای نظامی آمریکایی میدهد تا حضور خود را در عراق تداوم بخشند بحرانیتر شدن وضعیت امنیتی در سراسر کشور عراق است. زیرا اخیرا با افزایش محسوس و قابل توجه اقدامات و تحرمات گروه تروریستی تکفیری داعش در استانهای مختلف عراق روبرو شدیم و با توجه به سابقه حمایت آمریکا از این گروه تروریستی در جریان درگیریهای سوریه احتمال حمایت این کشور از داعش در عراق چندان دور از ذهن نیست.
بر این اساس اینگونه میتوان نتیجه گرفت که خروج نیروهای آمریکایی و تخلیه پایگاههای خود در عراق به هیچ عنوان به معنای پایان حضور آنها در این کشور نیست. حتی در این میان آنها با برنامه ریزیهایی که انجام دادهاند به شدت به دنبال تحقق این هدف هستند که همچنان بیش از ۲ هزار نیروی خود را در قالب مستشاران نظامی در عراق نگاه دارند.
در انتها باید به این موضوع اشاره کرد که در ماههای اخیر شدت اعتراضات مردمی علیه حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی در خاک عراق افزایش محسوسی داشته و از این روی بود که فرماندهان آمریکایی طرح خروح نیروهای نظامی خود از پایگاههای نظامی عراق را پیگیری و اجرا کردند تا اگر حتی شده به صورت موقت از دامنه وشدت اعتراضات مردمی بکاهند.
انتهای پیام/ ۱۳۴