امام جمعه سابق جیرفت:

تدبر و تعمق در آیات قرآن، اساس کار اخلاق و تقوای رسانه‌ای است

حجت الاسلام عسکری گفت: بهترین، جامع‌ترین و زیباترین آیه‌ای که معنای تقوای رسانه‌ای را بیان می‌کند، آیه 70 سوره احزاب است و "قول سدید" مورد اشاره در این آیه، اساس کار اخلاق و تقوای رسانه‌ای است.
کد خبر: ۴۹۶۱۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵ - 12July 2015

تدبر و تعمق در آیات قرآن، اساس کار اخلاق و تقوای رسانه‌ای است

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از کرمان، حجت الاسلام عسکری در نشست "اخلاق و تقوای رسانه ای" که شامگاه شنبه به همت بسیج رسانه استان برگزار شد با اشاره به تأثیرگذاری و گستردگی فضای رسانه ای، تصریح کرد: اخلاق رسانه ای در گذشته به دلیل نفوذ کم رسانه ها چندان کاربردی نداشت اما ارتباط امروز مردم با رسانه ها مثل گذشته نیست.
 
وی با بیان اینکه اخلاق و تقوا، در همه زمینه ها پایه و اساس است؛ این تقوا را در زمینه های فردی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، قضائی، نظامی و چگونگی برخورد با دشمن و رسانه ای مورد توجه قرار داد.
 
حجت الاسلام عسکری با ذکر این نکته که بهترین، جامع ترین و زیباترین آیه ای که معنای تقوای رسانه ای را بیان می کند وباید مورد تدبر و تعمق قرار گیرد، تصریح کرد:"قول سدید" که در آیه 70 سوره احزاب به آن اشاره شده است اساس کار اخلاق و تقوای رسانه ای است.
 
وی در معنای "قول سدید" به سخن محکم و ریشه دار اشاره و تصریح کرد: خبری که به جامعه منتقل می شود نباید شایعه، یا مخرب و بنیان کن و دروغ پردازی باشد، علاوه بر آن باید عینی بوده و در الفاظ، مراعات پست و مقام نشود که خبر آوردن هدهد برای حضرت سلیمان نمونه این مورد اخیر است.
 
امام جمعه سابق جیرفت با تأکید بر اینکه خبرنگار نباید هر مطلبی را بگوید زیرا جامعه گاهی پذیرای آن مطلب نیست و خداوند در مسائل خبرنگاری تشبیه بسیار زیبایی دارد و آن اینکه سخن شما باید مانند سد جلوی طغیان را بگیرد؛ افزود: به اندازه ای که جامعه اقتضاء دارد باید سخن رها کرد.
 
وی با افزودن اینکه خبرنگار باید حق را از باطل تشخیص داده و توان و تحمل جامعه را ارزیابی کند و پس از ارزیابی، مطالب را در وقت مناسب، آنچه نفع جامعه است به آن برساند؛ گفت: نبض جامعه باید در دست خبرنگار باشد.
 
حجت الاسلام عسکری ادامه داد: خبرنگار باید یک سیاست مدار، روانشناس، جامعه شناس  باشد و خبرها را کنترل کند و بعضی از اخباری که نمی شود بیان کرد، هنگامی که جامعه تشنه آن شد بگوید؛ مانند بعضی از مسائل هسته ای که سالها پیش اتفاق افتاده اما جامعه آن روز پذیرای آن نبود و الان که تشنه است بیان می شود؛ البته برای حفظ ارزش های خبری و تازه بودن آن، می توان کلیات را گفت و از جزئیات صرف نظر کرد.
 
وی اظهار داشت: در یک تقسیم بندی بر اساس آیات قرآن کریم، کلام و سخن به سه دسته سنگین و وزین، رنگین و ننگین تقسیم می شود و سخن وزین آن است که در آیه 5سوره مزمل به آن اشاره شده است.
 
امام جمعه سابق جیرفت ادامه داد: سه مورد از احکام اسلامی شامل زکات، روزه و جهاد پس از 15 سال از نبوت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نازل شد زیرا در ابتدای کار، جامعه آمادگی نداشت و 15 سال روی آنان کار شد تا زمینه و بستر آماده شود.
 
حجت الاسلام عسکری، سخن رنگین را هم سخن وسوسه انگیزی دانست که ظاهر آن خوب اما باطن آن مسموم است لذا خبرنگار در کار اطلاع رسانی نباید جهت وسوسه ای را در پیش بگیرد.
 
وی با استناد به آیات قرآن، تهمت و فحش و ناسزا را مصداق سخن ننگین دانست و با بیان اینکه مصداق "همز و لمز" بیان شده در سوره همزه، امروز کاریکاتور و نقاشی و... است؛ افزود: این کار حرام است؛ البته گاهی مطلبی از طریق شکل و شعر و ... می خواهد القاء شود که آن متفاوت است.
 
امام جمعه سابق جیرفت خاطرنشان کرد: در اخلاق رسانه ای چند مطلب و موضوع باید رعایت شود که پرهیز از ناسزاگویی و بدگویی، نیک و پسندیده و دلنشین سخن و مؤدبانه سخن گفتن و مخاطب شناسی از جمله آن است.
 
وی در خصوص پرهیز از ناسزاگویی گفت: گاهی مثل اسرائیل به جامعه اسلامی ظلم می کند که آنجا دیگر مصداق این امر نیست و ما مرگ بر اسرائیل هم می گوئیم.
 
حجت الاسلام عسکری با اشاره به اینکه خداوند در آیه 83 سوره بقره توصیه به مؤدبانه سخن گفتن با مردم دارد؛ افزود: خداوند فرمود "للناس" و نفرمود"للمسؤلین" و"للرؤسا" پس باید با همه مردم با ادب سخن گفت گرچه که آنها که در مورد آنان که دارای جایگاه ویژه و ممتاز هستند بیشتر رعایت شود.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار