تحلیل وضعیت سیاسی و میدانی یمن در گفتگوی تفصیلی دفاع پرس با عبد الرحمن الراجح/

مردم یمن ترجیح می‌دهند در جبهه شهید شوند تا اینکه در خانه کشته شوند/ شلیک موشک اسکاد استراتژی عربستان را برهم زد

در گفتگوی دفاع پرس با کارشناس مسائل یمن می‌خوانید: اهداف پشت پرده عربستان در جنگ علیه یمن، مردم یمن ترجیح می‌دهند در جبهه شهید شوند تا اینکه در خانه کشته شوند، عناصر تکفیری در محاصره کامل ارتش و کمیته‌های مردمی، شلیک موشک اسکاد استراتژی عربستان را برهم زد، عملیات انتحاری در یمن را داعش بر عهده دارد و ...
کد خبر: ۴۹۶۳۹
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۱ - 25July 2015

مردم یمن ترجیح می‌دهند در جبهه شهید شوند تا اینکه در خانه کشته شوند/ شلیک موشک اسکاد استراتژی عربستان را برهم زد

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، سیروس فتح اله: عربستان سعودی با ائتلاف 9 کشور عربی منطقه (به جز عمان) و با چراغ سبز آمریکا از ششم فروردین سالجاری حملات گسترده و ظالمانهای را علیه مردم مظلوم یمن آغاز کرد تا "عبد ربه منصور هادی" رئیس جمهوری فراری و مستعفی این کشور را به حاکمیت بازگرداند و از قدرت گرفتن انقلابیون یمنی که امنیت شهرهای آن کشور را تامین می کنند، جلوگیری کند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، از زمان آغاز حمله عربستان سعودی به یمن، طبق آمار رسمی، 3083 نفر از یمنیها شهید و 14هزار و 324 نفر دیگر نیز زخمی شدهاند. علاوه بر این هزاران نفر از مردم این کشور مجبور به ترک خانه و شهر خود شده و به مناطق امنتر پناه بردهاند.

در همین خصوص دکتر عبد الرحمن الراجح، کارشناس مسائل یمن، مدیر مرکز پژوهشهای سیاسی و بینالمللی «تقارب» یمن، سردبیر بخش یمن شبکه تلویزیونی «العالم» و فعال رسانهای میهمان خبرگزاری دفاع مقدس بود که چند ساعتی به تشریح آخرین وضعیت سیاسی، میدانی و انسانی در یمن پرداخت.

متن این مصاحبه تفصیلی در ذیل از نظرتان می گذرد.

دفاع پرس: با توجه به اینکه الان بیش از 100 روز است که یمن زیر بمباران، تحریم و محاصره رژیم جنایت کار عربستان سعودی قرارگرفته است، لطفا آخرین وضعیت سیاسی، میدانی و انسانی یمن توضیح دهید؟


** اهداف پشت پرده عربستان در جنگ علیه یمن


الراجح: همانطور که میدانید بیش از 100 روز است که عربستان با ائتلاف 9 کشور عربی منطقه و با حمایت آمریکا به یمن حمله کرده است. تحولات یمن به دو بخش میدانی و انسانی تقسیم میشود. وقتی عربستان وارد جنگ علیه یمن شد، اعلام کرد که هدفش از آغاز این جنگ بازگرداندن عبد ربه منصور هادی به قدرت، محدود کردن قدرت انصارالله و خلع سلاح آنها، منهدم کردن تسلیحات ارتش یمن و بیرون کردن علی عبد الله صالح از یمن است. در ضمن علاوه بر اهداف اعلانی، عربستان اهداف پشت پردهای نیز داشت که از جمله از این اهداف میتوان به تضعیف و تغییر روحیه مقاومت در ملت یمن اشاره کرد.

وقتی عربستان دید که ملت یمن کم کم از سیطره این کشور خارج میشوند و در صدد رسیدن به استقلال کامل هستند و می خواهند نقشی در منطقه و فرامنطقه ایفا کنند، حملات تجاوزگرانه خود را علیه مردم مظلوم یمن آغاز کرد.

تا به امروز درگیریها در یمن همچنان ادامه دارد. عربستان هم هر روز به حملات سنگین خود به همه مناطق یمن ادامه میدهد. حملات جنگندههای سعودی مخصوصا از زمانیکه سازمانهای بینالمللی از اعلام آتش بس موقت صحبت میکنند، شدت پیدا کرده است. تقریبا 90 درصد تاسیسات حیاتی این کشور توسط بمبارانهای جنگندههای متجاوز سعودی از بین رفته است. ساختمانهای دولتی، بیمارستانها، جایگاههای سوخت، راههای ارتباطی و مدارس یمن در این حملهها تخریب شدهاند.

** سیاست جدید عربستان در حمله به یمن

عربستان در حمله به یمن سیاست جدیدی را در پیش گرفته است، جنگندههای سعودی با کمک جاسوسانی که در یمن دارند، خانههایی را مورد هدف قرار میدهند که به زعم آنها اعضای این خانواده با انصارالله ارتباط دارند.

دفاع پرس: واکنش ارتش و انصارالله یمن به حملات عربستان را چگونه ارزیابی می کنید؟

الراجح: پاسخ انصارالله و ارتش یمن به حملات یمن در این سه ماه خیلی دستاوردهای خوبی دارد. ولی متاسفانه رسانههای خبری کمتر به پوشش آن میپردازند. هم اکنون قسمت اعظمی از یمن در دست ارتش و انصارالله یمن است.

دفاع پرس:
از لحاظ میدانی چند استان در دست انصار الله و چند استان دست گروههای تکفیری است؟


** عناصر تکفیری در محاصره کامل ارتش و کمیتههای مردمی


الراجح: همه استانها بجز استان حضرموت (نیمی از حضرموت در دست انصارالله و نیمی دیگر هم تحت اشغال گروهک تروریستی القاعده است) بقیه در کنترل کامل ارتش، کمیتههای مردمی و انصار الله یمن است. تنها بعضی از مناطق شهرهایی مثل عدن، تعز و چند محله دیگر در اشغال گروهکهای تکفیری و طرفداران عبد ربه منصور هادی است.

گروهکهای تکفیری در مناطق حساسی و مهمی همچون نیروگاههای برق و پالایشگاهها مستقر هستند، لذا حمله برای نابودی آنها سخت است. این گروهکها در محاصره کامل ارتش و کمیتههای مردمی هستند. البته ارتش و کمیتههای مردمی توانستهاند، گروهکهای تکفیری و غیرتکفیری را که از آسمان و زمین برای آنها پول، آذوقه، سلاح و ... ارسال میشود، تقریبا از بیشتر مناطق پاکسازی کنند.

بنابراین اگر عربستان به پوشش هوایی خود در جهت حمایت از گروهکهای تکفیری در یمن ادامه ندهد، ارتش و کمیتههای مردمی میتوانند همه آنها را از سراسر یمن در عرض چند روز پاکسازی کنند.

دفاع پرس: وضعیت گروهکهای تکفیری مثل داعش و القاعده و سایر گروهها چگونه است؟ آیا داعش توانسته است در یمن عضو گیری کند؟ چه مناطقی از یمن در دست داعش و چه مناطقی در دست القاعده است؟


الراجح: حضور نیروهای تکفیری در یمن تقریبا به دهه هفتاد میلادی بر میگردد. یعنی وقتی که عربستان سعودی با کمک سازمان جاسوسی آمریکا سعی میکرد نیروهای تکفیری را برای جنگیدن با ارتش سرخ در افغانستان جذب کند، تا بعد از بازگشت این نیروها از آنها برای جنگ با شیعیان، ترویج و تبلیغ وهابیت و جنگ با جنوبیها در یمن استفاده کند.

حمله آمریکا به عراق، بزرگتر شدن القاعده و افراطی گریهای عربستان در خصوص یمن موجب شد گروهی به نام القاعده در سال 2004 در "جزیره العرب" تشکیل شود. القاعده یمن متشکل از نیروهای القاعده در یمن و عربستان است. این گروه در سال 2011 به دو گروه القاعده و انصارالشریعة تقسیم شد. گروه انصار الشریعة چند شهر ابین را در سال 2013 در دست گرفت و چند ماهی دست آنها بود، تا اینکه ارتش یمن توانست این شهرها را از چنگ این گروهک تروریستی در آورد.

وقتی عبد ربه منصور هادی استعفا داد چند گروهک تکفیری به نام انصار الشریعة، القاعده، داعش در یمن اعلام موجودیت کردند.

دفاع پرس: به نظر شما داعش الان در یمن چگونه فعالیت می کند؟


** عملیات انتحاری در یمن بر عهده داعش است


الراجح: داعش هم اکنون در یمن فیلم پخش میکند، بیشتر حملات انفجاری در یمن توسط اعضای انتحاری داعش صورت میگیرد. بیشتر اعضای داعش در یمن از اعضای سابق انصار الشریعة و القاعده است. داعش در یک منطقهای از حضرموت در مرز عربستان و یمن حضور دارند که در حال عضو گیری و آموزش نیروهای خود هستند.

دفاع پرس: آیا مناطقی مثل حضرموت که در دست گروههای تکفیری است مناطقی استراتژیکی محسوب میشوند؟


** طرح عربستان برای تصرف شهر حضرموت


الراجح: گرچه این مناطق بیشتر بیابانی است، ولی مناطقی که تحت اشغال گروهکهای تکفیری است، مناطقی استراتژیک است. اولا شهر حضرموت یک شهر نفت خیز است. دوم اینکه این شهر برای عربستان خیلی مهم است، چرا که عربستان از طریق این استان میتواند به دریای عرب راه داشته باشد. خیلی از تحلیلگران اعتقاد دارند، حضور القاعده و درگیریهای موجود در این استان به دلیل مداخله عربستان سعودی و حمایت آن از این گروه در این استان است. عربستان میخواهد که مردم همیشه در این استان در ناامنی و تحت سیطرهاش باشند تا زمانیکه بحران یمن حل شد، بتواند حضرموت را به عنوان کشور مستقل اعلام کند که زیر نظر خودش فعالیت داشته باشد.


دفاع پرس: آیا داعش در یمن مثل سوریه به نفت و گاز دسترسی دارد و از آن بعنوان منبع درآمد برای خود استفاده میکند؟


الراجح: بله، داعش به نفت یمن دسترسی پیدا کرده و آنرا در داخل یمن میفروشد. حمایتها و کمکهای مالی قطر و امارت متحده عربی که فقط به شهر المکلا میرسد، چرا که این شهر در کنترل القاعده است، این گروهک در قبال خروج این کمکها از شهر المکلا به شهرهای دیگر پول دریافت میکند.


دفاع پرس: وضعیت انسانی در یمن به چه صورتی است؟


** یمن در معرض یک فاجعه انسانی قرار دارد


الراجح: بحران خیلی بزرگ انسانی در یمن وجود دارد. یمن تقریبا بیش از سه ماه است که آماج حملات وحشیانه عربستان قرار گرفته است. یمن کشوری است که همه کالاهایش وارداتی است. در این سه ماه و اندی هیچ مواد و کالایی وارد یمن نشده است. بیمارستانها از لحاظ دارویی در وضعیت اسفناکی قرار دارند، بیشتر داروها در این کشور پیدا نمی شود. بحران گاز و سوخت در این کشور وجود دارد.

یک فاجعه انسانی در یمن بوجود آمده است که حتی کشورهای جهان و سازمانهای بین المللی در این خصوص واکنشی نشان نمی دهند. تا به امروز آتش بسی به آن صورت اعلام نشده است که کمکهای انسان دوستانه به یمن برسد، بیمارستانها مملو از مریض است. عربستان همه گروههای یمنی و مردم یمن را هدف حملات خود قرار داده است. محاصره یمن به مردم این کشور خیلی فشار وارد کرده است.


دفاع پرس: آیا از مرز عمان یا مرزهای دریایی راهی برای شکست این محاصره وجود ندارد؟


** هدف از محاصره یمن کاهش پشتیبانی مردم از انصارالله است


الراجح:
از طرف عمان مشکلی وجود ندارد، ولی چون در این قسمت نیروهای القاعده حضور دارند، فایده ندارد. با توجه به اینکه همه سواحل دریایی در دست انصارالله است، ولی متاسفانه در آبراههای بینالمللی نیروهای آمریکایی، فرانسوی، سعودی، اسرائیلی حضور دارند که مانع ورود کمکهای انسان دوستانه به یمن میشوند. هدف آنها از این محاصره تحت فشار قرار دادن مردم یمن است که تا آنها از انصارالله پشتیبانی نکنند.


دفاع پرس: آیا از سمت جیبوتی هم نمی توان این محاصره را شکست؟


** مردم یمن در سختترین حالت از انصارالله دفاع میکنند


الراجح: کمکهای انسان دوستانه برای مردم به جیبوتی ارسال میشود و از آنجا سازمانهای بین المللی این کمکها را به یمن منتقل میکنند. این مقدار از کمکهای انسان دوستانه نسبت به مردم 25 میلیونی یمن خیلی کم است. عربستان  25 میلیون نفر را محاصره کرده است، بالاخره همه این مردم نیازمند میشوند.


یمن نسبت به سایر کشورها فرق دارد. در این مدتی عربستان جنگی علیه یمن آغاز کرده تقریبا 20 هزار نفر از مردم این کشور آواره شده است. این آمار در مقایسه با کشورهای همسایه قابل مقایسه نیست. مردم در سختترین حالت از انصارالله دفاع میکنند.


دفاع پرس: وضعیت اداره شهرهای یمن چگونه است؟ سیستم دولت دست کدام یک از گروه است؟


** وضعیت حقوق کارمندان یمن


الراجح: با توجه به اینکه نخست وزیر و رئیس جمهور یمن فرار کرده است ولی مسوؤلان رده پایین این حکومت هنوز سر کار هستند و دولت را با کمک انصارالله و کمیتههای مردمی اداره میکنند و سیستم دولت دست آنها است. حقوق کارمندان یمن تا به امروز پرداخت میشود.


دفاع پرس: لطفا ساختار انصارالله تشریح فرمایید؟

الراجح: انصارالله  ساختار نظامی، سیاسی، اطلاعاتی  و امنیتی دارد.  وقتی عبد ربه منصورهادی فرار کرد و عربستان جنگ علیه یمن را شروع کرد، مردم برای دفاع از وطن خود در مقابل متجاوزان سعودی ثبت نام کردند که انصارالله مسوولیت آموزش این نیروها را بر عهده گرفت. شاید همه آنهایی که برای حضور در جنگ تحمیلی خارجی بسیج شدند، طرفدار انصارالله نباشند ولی زیر نظر انصار الله هستند. کمیتههای مردمی هم در کنار ارتش یمن قرار دارند و با یکدیگر (ارتش، کمیتههای مردمی و انصار الله) همکاری می کنند.


** مردم یمن ترجیح میدهند در جبهه شهید شوند تا اینکه در خانه کشته شوند


الراجح: 50 درصد مردم یمن آماده دفاع از یمن هستند که در نوبت قرار گرفته اند و هنوز نوبت آنها برای جنگیدن نرسیده است. مردم یمن آماده جهاد هستند. عموی من چند روز پیش در این جنگ شهید شد و الان سه تن از فرزندانش در جبهه حضور دارند که ترجیح میدهند در جبهه شهید شوند تا اینکه در خانه توسط بمباران جنگندههای سعودی کشته شوند. بقیه مردم هم تقریبا 30 درصد اعلام بیطرفی می کنند. 20 در صد مردم هم مخالف انصارالله هستند.


دفاع پرس: با توجه به اینکه شهید حسین بدرالدین را علی عبد الله صالح شهید کرد، چرا انصارالله با علی عبدالله صالح همکاری میکند؟


الراجح: انصارالله هیچ پیوندی با علی عبدالله صالح ندارد. این فقط تبلیغات عربستان سعودی است که هدفش تضعیف کردن انصارالله است. درست است که الان انصارالله با علی عبدالله صالح متحد است، ولی در واقع همان ضرب المثل "دشمن دشمن من دوست من است"، می باشد.


** ضعیف ترین شخص در یمن علی عبد الله صالح است


الراجح: بعد از اینکه انقلاب یمن در سال 2011 شروع شد. در این انقلاب مذاکرهای بین علی عبدالله صالح و اخوانیها به رهبری "الاحمر" صورت گرفت که انصارالله را از این مذاکره مستثنی کردند. ولی انصارالله این توافقنامه را قبول نکرد و در پی آن تظاهرات کرد، تا اینکه جنگ شروع شد و عربستان به علی عبدالله صالح گفت که با اخوانیها متحد شده و علیه انصارالله وارد جنگ شوند، اما علی عبدالله صالح به خاطر اینکه قبلا  اخوانیها قصد کشتن او را داشتند قبول نکرد.


دلیل اینکه علی عبد الله صالح این پیشنهاد عربستان را نپذیرفت، ابراز ارادت به انصارالله نبود، بلکه وی معتقد بود که انصارالله اخوانیها را از بین می برد و خودش در یمن تنها میماند و عربستان هم با وی متحد می شود تا با هم انصارالله را نابود کنند. علی عبدالله صالح ضعیف ترین شخص در یمن است و به هیچ وجه به قدرت باز نخواهد گشت. وقتی انصارالله دید که علی عبدالله صالح ضد اخوانیها جنگ میکند، دیگر کاری با علی عبد الله صالح نداشت.


دفاع پرس: در خصوص نقش اخوانیها در یمن بیشتر توضیح میدهید؟


** شاخه نظامی القاعده در یمن اخوانیها هستند


الراجح: همه نیروهای القاعده در یمن از اخوانیها است. اخوانیهای یمن با اخوانیهای مصر فرق دارند. اخوانیهای یمن سلفی هستند و با پول و حمایت عربستان بوجود آمده اند. هدف عربستان از اخوانیها تبلیغ وهابیت است. وقتی بیداری اسلامی در کشورهای منطقه به جریان افتاد، اخوانیها در ابتدای امر نشان دادند که صلح طلب، ضد آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند ولی وقتی قدرت را در دست گرفتند، موضع خود را تغییر دادند.


عقیده و اندیشه اخوانیها همان عقیده و اندیشه القاعده است آنها ضد شیعه و وحدت اسلامی هستند. اخوانیها از یک طرف با آمریکاییها وارد معامله می شوند و از طرف دیگر با القاعده ارتباط دارند. ترورها و عملیات انتحاری که در عراق، سوریه و یمن صورت گرفته است تا به امروز این حملات از سوی اخوانیها محکوم نشدهاند. خیلی از تحلیلگران معتقد هستند که شاخه نظامی القاعده در یمن از اخوانیها هستند.


دفاع پرس: در مورد وضعیت "حزب الاصلاح" در یمن توضیح میدهید؟


** حزب اصلاح جنوب در میان مردم یمن جایگاهی ندارد


الراجح: اعضای این گروه فراری هستند؛ بعضی از آنها در عربستان و بعضی دیگر در ترکیه مستقر هستند. این حزب با ائتلاف علیه یمن همکاری می کند. منابع آگاه یمنی خبر میدهند که ژنرال علی محسن با توجه به اینکه سی سال در ارتش یمن بوده است، اطلاعات خیلی زیادی درباره پایگاههای نظامی و فرماندهان ارتش یمن به عربستان میدهد. حمید الاحمر هم در ترکیه است و موافق حمله عربستان به یمن و ضد انصارالله است. این حزب در میان مردم یمن هیچ جایگاهی ندارند.


دفاع پرس: ارتباط مردم جنوب با انصار الله چگونه است؟


** گروهکهای مزدور عربستان در یمن اختلافات مذهبی را در جنوب تقویت میکنند


الراجح: مردم جنوب چند سال است که با انصارالله روابط حسنهای دارند. حتی عبد الملک الحوثی در چندین سخنرانی خود برای حل بحران جنوب یمن تاکید کردند. با فرار عبد ربه منصور هادی به جنوب، عربستان توانسته است از گروهکهای وهابی و تکفیری در یمن حمایت کند تا این گروهکها در میان مردم جنوب تبلیغ کنند که انصارالله و اعضای آن رافضی است.

این گروهکهای مزدورعربستان اختلافات ایدئولوژیک و مذهبی را در جنوب تقویت کردهاند. همچنین گروهکهای که با انصارالله خوب بودند عربستان به آنها نفوذ کرده و وعده داده که به آنها در جدایی یمن جنوبی از یمن شمالی کمک خواهد کرد. خیلی از رهبران جنبش جنوب هنوز طرفدار انصار الله هستند. بحران جنوب خیلی بحران پیچیدهای است، بیشتر مردم جنوب طرفدار انصارالله هستند. جنبش انصارالله به مردم جنوب می گوید که حاضر است به حل بحران جنوب یمن کمک کند به شرطی که عربستان و عبد ربه منصور هادی و عربستان دخالت نکند.  

دفاع پرس: فضای رسانهای محور مقاومت در یمن را چگونه ارزیابی میکنید؟


** شبکههای خبری
خیلی با یمن آشنا نیستند/ الجزیره و العربیه اخبار دروغ را مخابره می کنند


الراجح: یک سانسور خبری بزرگی در یمن اتفاق افتاده است. الجزیره، العربیه و بی بی سی هیچ اخباری را از کشت و کشتاری که در یمن صورت می گیرد، مخابره نمی کنند. فقط اخباری مبتنی بر دروغ  و واهی که خودشان علیه یمن و مردم یمن می سازند، مخابره می کنند.


رسانههای مقاومت هم اخبار یمن را پوشش میدهند اما خیلی محدود هستند. عربستان سعودی المنار، العالم، المیادین و المسیرة را از مسیر "نایل ست" خارج کرده است. رسانههای مقاومت تقریبا از کلیات خبر می دهند و جزییات حمله را پوشش نمی دهند. مشکل دیگر این است که شبکههای محورمقاومت خیلی با یمن آشنا نیستند. این در حالی است که العربیه و الجزیره با یک تیم یمنی که کاملا به اوضاع یمن واقف هستند، اخبار یمن را با سلیقه خود پوشش میدهند.

الجزیره از عدن، تعز و حضرموت اخبار را به صورت مستقیم پخش میکند در حالیکه هیچکدام از رسانههای محور مقاومت مثل شبکه خبری الجزیره دارای دستگاههای پخش زنده اخبار در داخل یمن نیستند.


دفاع پرس: حضور مردم یمن در شبکههای اجتماعی برای مخابره اخبار واقعی چگونه است؟


الراجح: انصارالله در رسانهها خیلی ضعیف است، حتی یک سایت هم ندارد. البته با توجه به تحولاتی که در جریان است، نباید از آنها انتظار داشت. یمنیها در فیس بوک فعال هستند ولی در اینستاگرام و تویتر زیاد فعال نیستند.


 دفاع پرس: در مورد موشک اسکاد توضیح دهید؟ چرا انصارالله یک حمله استراتژیک نمیکند؟ چرا پاسخ دندان شکن به عربستان نمیدهد؟ به نظر شما علت چه چیزی میتواند باشد؟


الراجح: علت عدم پاسخ دندان شکن از سوی انصارالله به عوامل داخلی بر میگردد. انصارالله الان تقریبا در 8 جبهه در حال جنگ است: تعز، عدن، ضاله، معرب، الشبوه، البیضاء، حجة و صعده.

** انصارالله در 8 جبهه در حال جنگ است


مقاومت و پیروزیهای انصارالله در پاکسازی عناصر تکفیری از استانهای متعدد یمن خیلی محرز و از حمله به عربستان مهم تر است. البته انصارالله به داخل عربستان هم حمله میکند.

عربستان در اولین حمله خود به یمن در اخبار اعلام کرد که هزاران نفر از نیروهای خود را به مرز یمن اعزام کرده است. علت این اقدام عربستان تضعیف انصارالله در جبهه داخلی بود که انصارالله همه نیروهای خود را به مرز اعزام کند تا عناصر تکفیری در جبهه داخلی تقویت شود. با توجه به اینکه انصار الله در8 جبهه در گیر است و مناطق مختلف یمن از سوی جنگندههای سعودی هر روز بمباران می شود، شاهد هستیم که حملات متعددی از سوی انصار الله علیه پایگاههای نظامی عربستان در داخل این کشور صورت می گیرد.


** شلیک موشک اسکاد استراتژی عربستان را برهم زد


الراجح: وقتی موشک اسکاد شلیک و پایگاههای نظامی عربستان را مورد هدف قرار داد، مردم یمن که قبل از آن با دیدن جنگندههای سعودی بر فراز آسمان یمن ناامید شده بودند، امیدوار شدند. شلیک این موشک ضمن اینکه استراتژی عربستان را بر هم زند، به عربستان نشان داد که مردم یمن هنوزاسکاد دارد، هنوز سرپا است و میتواند مکانهای حساس و حیاتی عربستان را هدف قرار دهد.


** عربستان ادعا میکند که موشکهای بالیستیک یمن را منهدم کردهاست


الراجح: قبل از اینکه انصارالله موشک اسکاد را به سوی عربستان شلیک کند سعودیها جو سازی می کردند که تمامی موشک بالیستیک یمن را منهدم کردهاند. ولی وقتی انصار الله این موشک را به سوی عربستان شلیک کرد سعودیها در رسانههای خود تبلیغ کردند که هدف انصارالله از ورود به خاک عربستان منهدم کردن مکه و مدینه است.


انصارالله هوشمندانه و عاقلانه عمل می کند. اولا این جنبش میخواهد به اهل تسنن نشان دهد که تبلیغات عربستان علیه انصارالله  دروغ محض است و می خواهد ثابت کند که حمله انصارالله به عربستان هجومی نیست، بلکه دفاعی است. از یک طرف دیگر اوضاع داخلی یمن به خاطر وجود گروههای تکفیری ناامن است. از سوی دیگر اینکه انصارالله می تواند از سلاح شیمیایی در خاک عربستان استفاده کند. لذا سیاستی که انصارالله تا به امروز به کار می برد، سیاست خوبی است.


دفاع پرس: در مورد مردم سه استان عسیر، نجران و جازان توضیح دهید؟


** اکثر مردم عربستان مخالف جنگ عربستان علیه یمن هستند


الراجح: بیشتر مردم این سه استان اسماعیلی و زیدی هستند؛ هر چند عربستان سعودی در چند سال گذشته خیلی در راستای تبلیغ وهابیت تلاش کرده است. بیشتر مردم این سه استان مخالف جنگ عربستان علیه یمن هستند. البته اکثر مردم عربستان سعودی مخالف جنگ عربستان علیه یمن هستند فقط اقلیت وهابی است که بر عربستان حکومت میکند و موافق این حمله است. پول و قدرت دست وهابیها و آلسعود است که اهل نجد هستند. هر چند ساکنان این سه استان دوست ندارند به یمن ملحق شوند ولی طرفدار انصارالله هستند و از لحاظ  ایدئولوژی و عقیدتی با انصارالله خیلی ارتباط دارند.

این سه استان در 6 جنگ قبلی به انصارالله  کمک مالی می کردند. آنها مخالف جنگ آل سعود علیه یمن هستند و ناراحت هستند که چرا عربستان این مناطق را به عنوان میدان جنگ انتخاب کرده است. هر چند عربستان سعودی تلاش می کند با دادن پول به مشایخ قبایل این سه استان بر روی این مخالفت سر پوش بگذارد ولی در هر حال مردم این سه استان مخالف جنگ هستند.


دفاع پرس: چرا کنفرانس ژنو شکست خورد؟ اتفاقات درونی در این کنفرانس چه چیزی بود که باعث شد به نتیجه نرسد؟


** استراتژی اشتباه عربستان عامل اصلی شکست کنفرانس ژنو بود


الراجح: استراتژی اشتباه عربستان عامل اصلی شکست این کنفرانس بود. طرف مقابل انصارالله  و مردم یمن که عربستان از آنها حمایت و پشتیبانی می کند، اینگونه وانمود میکرد که هدفاش از جنگ، بازگشت عبد ربه منصور هادی به قدرت است. اگر منصور هادی به قدرت برگردد به جنگ علیه یمن پایان میدهد.

عبد ربه منصور هادی بازیچه عربستان است. عربستان سعودی و گروههای شرکت کننده در این کنفرانس اعلام کردند که قرار است آتش بس اعلام شود. الان آتش بس به خاطر اینکه هیچ کدام از اهداف اعلانی محقق نشده است، بر قرار نمیشود. عربستان سعی میکند در یمن یک جنگ داخلی ایجاد کند تا مردم یمن با یکدیگر درگیر شوند و تجاوز عربستان به کشورشان را فراموش کنند. در این صورت عربستان از خساراتی که در یمن بوجود آورده است، خودش را کنار میکشد.

هر چند انصارالله معتقد است که گفتوگو باید یمنی- یمنی باشد. اما آنها میگویند گفتوگو باید از جایی شروع شود که قبلا به آن مرحله رسیده است. آنها می گفتند که ما قبلا توافق کردهایم که عبد ربه منصور هادی و حکومتاش در یمن مشروعیت ندارد. در انتخاب مجلس ریاستی باید همه گروههای سیاسی مشارکت داشته باشند، همه باید تجاوزعربستان به یمن را محکوم کنند و آتش بس انسانی برای چند ساعت برقرار شود. این یک اصل اساسی است که عربستان از آن سر پیچی می کند.


** شرط عربستان برای برقراری آتش بس


عربستان برای برقراری آتش بس در یمن شرط میگذارد که ناظرین بینالمللی باید به یمن بیایند و ببینند که انصارالله در این کشور چیکار می کند. انصارالله هیچ موقع این شرط را نمی پذیرد. به خاطر همین مسائل ژنو از اول شکست خورده بود. هدف انصار الله از شرکت در این کنفرانس این بود که به جامع بین المللی ثابت کند که آنها دنبال آتش بس، طرفدار مصالحه و مذاکره هستند و هدف آنها از حضور در این کنفرانس شکستن محاصره یمن است. لذا متجاوز خارجی هم باید در قبال جنایتهای خود در یمن پاسخگو باشد.


دفاع پرس: حملات وحشیانه عربستان به یمن تا چه زمانی ادامه پیدا می کند؟


الراجح: عربستان سعودی در سه حالت ممکن است به حملات وحشیانه خود علیه یمن پایان دهد؛ حالت اول این است که انصار الله و مردم یمن را شکست دهد، به نظرمن این امر غیر ممکن است. دوم اینکه بتواند تکفیریها را تقویت کند تا جنگ داخلی در یمن ادامه پیدا کند و خودش کنار بکشد. البته اگر پوشش هوایی عربستان در راستای حمایت از این گروهکها نباشد انصارالله و کمیتههای مردمی تمام عناصر تکفیری را در عرض یک روز از همه مناطق پاکسازی میکنند. سومین حالت هم این است که نهادها و سازمانهای بین المللی به عربستان فشار بیاورند که از این حمله وحشیانه دست بر دارد.


دفاع پرس: واکنش یمنیهای مقیم خارج به جنگ عربستان علیه یمن چگونه است؟


** حمله عربستان به یمن غیر اخلاقی است


الراجح: بیشتر یمنیها مقیم در خارج شاید انتقاداتی نسبت به عملکرد انصارالله داشته باشند، ولی در کل مخالف جنگ عربستان علیه یمن هستند. آنها معتقد هستند حمله عربستان به یمن غیر اخلاقی است چرا که آنها به سالمندان، زنان و کودکان هم رحم نمیکنند.


انتهای پیام/س.ف
   
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار