میدل‌ایست‌آی:

صدر و الکعبی دو چهره کلیدی مدیریت در عراق هستند/ بررسی ابعاد ملاقات نادر فرماندهان مقاومت با دبیرکل نُجَباء

یک پایگاه انگلیسی فرامنطقه‌ای در گزارشی ضمن واکنش به دیدار اخیر گروه‌های مقاومت تازه تاسیس عراقی، این ملاقات را نادر توصیف و تاکید کرده است که سید مقتدی صدر و شیخ اکرم الکعبی در حال حاضر به دو چهره کلیدی در مدیریت فضای امنیتی عراق تبدیل شده‌اند.
کد خبر: ۴۹۶۵۰۰
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶ - 25December 2021

صدر و الکعبی دو چهره کلیدی مدیریت در عراق هستند/ بررسی ابعاد ملاقات نادر فرماندهان مقاومت با دبیرکل نُجَباءبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس به نقل از مرکز ارتباطات و امور رسانه‌ای نُجَباء در ایران، پایگاه انگلیسی «میدل‌ایست‌آی» در گزارشی به‌ قلم «تامر بدوی» تحلیلگر مصری، رهبر جریان صدر و دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نُجَباء را برندگان اصلی انتخابات عراق معرفی کرد.

این پایگاه با اشاره به اینکه انتخابات اکتبر منجر به تغییر موازنه قدرت در عراق شده است، نوشت: سید «مقتدی صدر» به‌عنوان رأس جریانی که بیشترین کرسی را در پارلمان به خود اختصاص داده و شیخ «اکرم الکعبی» به‌عنوان رهبر یک جنبش مقاومت که با رویکردی متمایز نسبت به سایر همتایانش، از ورود به شکاف‌های جناحی پرهیز کرده؛ اکنون در قامت دو چهره کلیدی ظاهر شده‌اند که می‌توانند فضای امنیتی عراق را مدیریت کنند.

نویسنده ضمن اذعان به اختلاف نظرات و راهبرد‌های متفاوت صدر و الکعبی ـ که هر دو از شاگردان برجسته و میراث‌دار شهید آیت‌الله سید «محمد محمدصادق صدر» محسوب می‌شوند ـ خاطرنشان کرد: البته دبیرکل نُجَباء نزدیکی محسوسی به رهبری جمهوری اسلامی و نیروی قدس سپاه پاسداران داشته و جنبش خود را فراملی تعریف می‌کند؛ اما در عین حال ممکن است در مورد سیاست داخلی به‌صورت کوتاه‌مدت و شکننده با صدری‌ها که خود را جریانی ملی می‌دانند، همگرا شود.

میدل ایست آی با تأکید بر اینکه «اگرچه اکرم الکعبی مانند سایر فرماندهان مقاومت عراق به‌صراحت «مصطفی الکاظمی» (نخست‌وزیر انتقالی) را آماج حملات انتقادی قرار نمی‌دهد، اما با او دشمنی دارد»، یادآور شد: پس از ترور [شهیدان]«قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس»، دبیرکل نُجَباء گروهی از رهبران مقاومت عراق را گرد هم جمع کرد تا در مورد اقدام علیه آمریکا صحبت کنند که مقتدی صدر نیز در میان حاضران بود.

تامر بدوی در بخش دیگری از یادداشت تحلیلی خود آورده است: رویکرد الکعبی دور نگه‌داشتن نُجَباء از حواشی سیاسی پس از انتخابات بود؛ تدبیری که باعث شد آن‌ها ظرفیت بیشتری برای برنامه‌ریزی عملیات علیه اهداف خارجی داشته باشند. زمانی که سایر گروه‌ها الکاظمی را به اتهام تقلب در انتخابات محکوم می‌کردند، جنبش نُجَباء بر تهدید ارتش ترکیه متمرکز بود که نیروهایش را در شمال عراق مستقر کرده است.

این پایگاه انگلیسی، انتشار ویدیوی دیدار اخیر فرماندهان هشت گروه مقاومت ضدآمریکایی در عراق با دبیرکل نُجَباء را «نمایش تلویزیونی نادر»" توصیف کرد و نوشت: در ماه دسامبر، الکعبی در میان پرچم‌های شاخه‌هایی تازه‌تأسیس از گروه‌های مسلح ظاهر شد. اهمیت این ملاقات از آن جهت است که گروه‌های بزرگی مانند «کتائب حزب‌الله» و «عصائب اهل‌الحق» هرگز به وجود چنین رابطه‌ای با یگان‌های عمل‌کننده علیه منافع آمریکا اقرار نکرده‌اند.

میدل‌ایست‌آی سخنان دبیرکل نُجَباء در دیدار فوق را «پاسخی به درخواست مقتدی صدر برای خلع‌سلاح گروه‌های مقاومت» تعبیر کرد و ادامه داد: شیخ اکرم الکعبی با انتقاد از کشاندن مقاومت به اختلافات سیاسی و انتخاباتی، هشدار داد که این کار به ظرفیت مقابله با آمریکا آسیب می‌رساند.

بدوی در پایان این گزارش، بار دیگر بر موقعیت دبیرکل نُجَباء به‌عنوان«واسطه و نقطه تلاقی جریان صدر با گروه‌های مقاومت عراقی» تأکید و خاطرنشان کرد: الکعبی یکی از معدود رهبرانی است که همواره به‌دنبال روابط سازنده با صدر می‌باشد. هدف اصلی او، گسترش سازمان جهادی خود و توسعه اقدامات ضدآمریکایی در عراق و حتی سوریه است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار