به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «سید حسن موسوی چلک» رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتوگویی در خصوص بودجه آسیبهای اجتماعی دانش آموزی در لایحه بودجه ۱۴۰۱، اظهار داشت: یکی از موضوعات کشور در دو دهه اخیر و به عبارت دقیقتر بعد از دوران جنگ و آغاز دوران سازندگی که با آن دست و پنجه نرم میکند، بحث آسیبهای اجتماعی است که مقام معظم رهبری در جلسهای در این خصوص فرمودند که ما در این حوزه ۲۰ سال عقب هستیم.
وی افزود: ما باید در بحث آسیبهای اجتماعی سه سطح پیشگیری را مدنظر داشته باشیم. در سطح اول اطلاعرسانی و در سطح دوم مداخله و در سطح بازتوانی است. این سه سطح پیشگیری باید مدنظر برنامه ریزان و سیاستگذاران قرار گیرد.
چلک ادامه داد: وقتی نیم نگاهی به حوزه آموزش و پرورش داشته باشیم میبینیم که هیچ بستری در کشور بهتر از آموزش و پرورش برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیست و ارتقای سلامت روانی جامعه مناسب نیست. این به منزله نادیده گرفتن سایر ظرفیتها نیست، ولی طبیعتاً آموزش و پرورش به دلیل حضور ۱۲ ساله دانش آموزان در آن و حضور ۳۰ ساله کادر آموزشی و ارتباط اولیا با مدرسه و ارتباط دانش آموزان با یکدیگر اهمیت زیادی پیدا میکنند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران اظهار داشت: اگر نیم نگاهی به بودجه ۱۴۰۱ بیندازیم متوجه میشویم که بر اساس این لایحه ۵۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دانش آموزی توسط دولت پیشنهاد شده است. همین عدد در سال ۱۴۰۰ در مصوبه لایحه بودجه ۴۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود که البته درباره میزان تخصیص این عدد اطلاع دقیقی ندارم، اما با مقایسه این دو عدد میتوان گفت رشد بودجه آسیب اجتماعی دانش آموزی نسبت به سال گذشته ۷.۷ درصد بوده است. این در حالی است که رشد بودجه آموزش نسبت به سال قبل ۱۰ درصد است و رشد کل بودجه آسیبهای اجتماعی نسبت به سال گذشته ۱۲.۱ درصد است.
چلک خاطرنشان کرد: مقایسه این آمار نشان میدهد که تقریباً نصف میانگین بودجه آسیبهای اجتماعی شاهد رشد بودجه آسیب اجتماعی دانش آموزی هستیم. باید توجه داشته باشیم که ما از گذشته هم نگران فراگیر نبودن برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سطح مدارس بودیم و این روزها که فضای مجازی بیش از پیش در دسترس دانش آموزان قرار دارد و به دلیل شرایط کرونا و لزوم استفاده از گوشیهای هوشمند برای تحصیل وقت بیشتری را در این فضا سپری میکنند، انتظار این است که آموزش و پرورش فعالیتهای متنوع تر، کیفیتر و فراگیرتری را در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی داشته باشد و انتظار این بود در لایحه بودجه ۱۴۰۱ این موضوع بیشتر مورد توجه قرار میگرفت.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ۹۱۱