به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «مجید شاهحسینی» عضو هیأت انتخاب چهلمین جشنواره فیلم فجر با اشاره به پیشرفتهای صنعت سینما در سالهای جاری، اظهار داشت: طی سالهای گذشته در حوزههای فناوری فیلم و پدیده تولید اتفاقات مهمی رقم خورده است اما توقعی که از سینمای ایران وجود داشت هنوز برآورده نشده است.
وی با تاکید براینکه سینما در ارتباط گرفتن با مردم هنوز مشکل دارد، عنوان کرد: سالها قبل در جشنواره فیلم فجر گفتم «این شب قدر سینمای ایران است»؛ سالی یک بار حجم زیادی از مردم و هموطنان عزیز به سالنهای سینما میآیند و فیلمها را میبینند تا به یک قضاوت درست از سینمای ملی کشور برسند.
عضو هیأت انتخاب چهلمین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: اگر مردم در تماشای آثار جشنواره به این جمعبندی برسند که این سینمای آنهاست که به ارزشها، الگوی زیستشان و اخلاق و کرامت و شرافت آنها و عزت نفس ایرانی احترام گذاشته و نخواسته است به قیمت پذیرش جشنوارههای بینالمللی چهرهای دگرگون از جامعه خود نشان دهد، طبیعتا این سینما را سینمای خود خواهند دانست و امیدوارم امسال هم این اتفاق بیفتد.
وی خاطرنشان کرد: به یاد دارم از دورههای بیستوششم و بیستوهفتم که دبیر جشنواره بودم تا اکنون که مهمان آن هستم، در صنعت سینما، فناوری فیلم و سهلوالوصول شدن پدیده تولید اتفاقات زیادی افتاده است؛ اما توقعی که ما از سینما داشتیم هنوز برآورده نشده است و بهنظر میرسد سینما در ارتباط گرفتن با مردم همچنان مشکل دارد.
عضو هیأت انتخاب چهلمین جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: سالها پیش در جشنواره بیستوهفتم گفتم جشنواره فیلم فجر، شب قدر سینمای ایران است و سالی یکبار مردم و سینما دوستان برای اینکه به قضاوتی درست از سینمای ملی کشورشان برسند به جشنواره میآیند. اگر نتیجه قضاوتِ مردمی این شد که سینما به مردم ایران و الگوی زیست، ارزشهای ملی، اعتقادی و انقلابیشان گذاشته است، اگر حس کردند که چهرهای قرین کرامت از خودشان در پرده میبینند برنامه یک سالشان را با سینما میبندند و تصمیم میگیرند که آن سال چه تعاملی آن سال با سینما داشته باشند. اگر مردم عزیز در تماشای آثار جشنواره به این جمعبندی برسند که این سینمای آنهاست که به ارزشها، الگوی زیست آنها و اخلاق و کرامت و شرافت آنها و عزت نفس ایرانی احترام گذاشته و نخواسته است به قیمت پذیرش جشنوارههای بینالمللی چهرهای دگرگون از جامعه خود نشان دهند، طبیعتا این سینما را سینمای خود خواهند دانست و امیدوارم امسال هم این اتفاق بیفتد.
این پژوهشگر و مدرس با اشاره به میزان رضایتمندی مردم از فیلمهای جشنواره ادامه داد: بهنظر میرسد بعضی فیلمها در جشنواره امسال اینگونه جامعه خود را دیدهاند و برخی فیلمها هم طبق عادتی قدیمی، گویا همچنان پذیرش فستیوالهای بینالمللی برایشان مهمتر است؛ بالاخره هر کسی هدفی از فیلمسازی دارد. احساس میکنم امسال مردم ما فیلمهای خوبی را در پرده سینما خواهند دید و اگر آثاری بیننده را راضی نکند، سال بعد بازخوردش را از خود مردم در اکرانهای عمومی خواهند دید.
شاهحسینی همچنین درباره وضعیت کنونی سینما در شرایط کرونا یادآور شد: بهنظر میرسد عادت سینما رفتن در دنیا در حال تغییر است. طی این دو سال همهگیری کرونا، مقالات بسیاری نوشته و صحبتهای تخصصی انجام شده است که آیا فرآیند فیلم دیدن به روش گذشته ادامه خواهد داشت یا خیر. این گزاره مخالفان و موافقانی دارد و بهنظر میرسد میزان احترامی که سینما به مردم روی پرده سینما میگذارد، تعیین میکند پاسخ این سوال چه باشد. این که آیا مردم ما همچنان در صفهای طولانی میایستند، بلیت میخرند، به سالن سینما میروند و قسمتهایی از زندگی واقعی، ارزشها و آرمانهای خود را خواهند دید یا این عادت را ترک خواهند کرد؛ سوالی است که جشنواره امسال باید به آن پاسخ دهد و امیدوارم با انتخاب هوشمندانهای که امسال در گزینههای فجر اتفاق افتاده است، گزینه اول انتخاب شود.
انتهای پیام/ 121